Napisano Czerwiec 11, 2021 · Zgłoś post Różnie bywa z tymi doświadczeniami badaniami zależy kto płaci HGCA najczęściej się cytuje to angielskie badania czyli dość skrajne Chętnie bym zobaczył jakiś bliższe naszemu klimatowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2021 · Zgłoś post Miwigos kto ci takie dobre ceny daje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2021 · Zgłoś post Pamietaj ze Anglia to sporo deszczu jednak i dlatego na ich przykladzie nawet bardziej widac roznice skutecznosci dzialania substancji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2021 · Zgłoś post 18 minut temu, szymon87 napisał: Miwigos kto ci takie dobre ceny daje ? na co Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2021 · Zgłoś post Na grzybowki np Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post Początek marca daje zapotrzebowanie na środki do 4 firm ,każda daje oferte i zaczynają się negocjacje, robię tak od lat wiedzą że muszą sprzedać prawie po kosztach , bo stracą klienta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post Jeszcze jakbyś z innvigo brał-w takich ilościach-to ZA DARMO by dali. Prochloraz 2x w sezonie?Na choroby podstawy i na kłos. Właśnie Panowie,co może być zamiennikiem,bo mnie czeka duży udział zbóż.Chyba,że awersję do rzepaku przełamię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post Żadnych cudów nie wymyślałem i obie pszenice do teraz zdrowe Zobaczymy co się na finiszu ujawni :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post To dodaj chociaż różnicę w plonie pomiędzy dwoma polami.Oprócz przedplonu, czymś się różnią? Klasyfikacja, oddalenie,itp. Wiadomo plon ogólny to twoja sprawa i do tego się już wszyscy przyzwyczaili. COBORU publikuje doświadczenia,gdzie Kilimandżaro w czołówce odmian monokulturowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 (edytowany) · Zgłoś post @Pałuczanin81 Na podstawę cyprodynil + coś na mączniaka, potem np protiokonazol + azoksystrobina, i na koniec tebukonazol + prochloraz. Możliwości jeszcze są tylko wyobraźnia i cena ogranicza. Tylko pszenica po pszenicy drogo wychodzi i dużo nie rośnie Edytowano Czerwiec 12, 2021 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 (edytowany) · Zgłoś post @ansu miałem pytać na FB,ale jak już tu temat drążymy:to jakiej regularnej zniżki plonu można się spodziewać? W 2005(50% zniżki w plonie),w 2019(100% plonu ok.6T-tak,jak po rzepaku) po pszenicy i teraz po jęczmieniu i mieszance(jęczmienia z owsem)ją mam. Teraz nie mam wyboru,siać po pszenicy i w listopadzie po burakach. Edytowano Czerwiec 12, 2021 przez Pałuczanin81 regularnej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post Pierwszy raz mam pszenice po pszenicy ,niczym się nie różni od tej po rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post @miwigosteż Kilimandżaro? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 (edytowany) · Zgłoś post To zależy ile razy ta pszenica po pszenicy? Po 4 latach już nie jest tak dobrze Edytowano Czerwiec 12, 2021 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post Znaczy cztery razy! pszenica po pszenicy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post @Pałuczanin81 Euforie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post 4 godziny temu, miwigos napisał: Pierwszy raz mam pszenice po pszenicy ,niczym się nie różni od tej po rzepaku ... to nic nadzwyczajnego... 2 godziny temu, ansu napisał: To zależy ile razy ta pszenica po pszenicy? Po 4 latach już nie jest tak dobrze ...2 lata brokuł/kalafior 2 lata pszenica, u nas to standardowe zmianowanie... gorzej jak po tych brokułach 4 lata zboże .... a przez miedzę mam gościa który już ponad 20 lat tylko zboże na tym kawałku... pryska co tydzień a i tak gorzej niż u mnie po czterech latach "zbożowania" na polu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post 4 godziny temu, miwigos napisał: Pierwszy raz mam pszenice po pszenicy ,niczym się nie różni od tej po rzepaku Ile masz ha zbóż / pszenicy ze takie dobre ceny masz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post 65 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post Moje pszenice są POWIEDZMY że równo zdrowe ale tam gdzie ładne Z tym ładne jest już dużo gorzej bo ta w mono jest słabsza tam też chorsza To się wiąże chyba nie tylko ze stanowiskiem ale chyba też orka popsuła strukturę Czyli gdzie zboże dobrze rośnie jest zdrowe a słabego to wszystko bierze jak w życiu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Jak orką wrzucę "badziewie" na spód to lepiej rośnie. Mam czas do namysłu,czy pszenica i pusta chlewnia-czy pszenżyto i kupowane warchlaki. Na gnoju lepiej buraki rokują niż na słomie z poplonem. Edytowano Czerwiec 12, 2021 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post To jest temat o fungicydach !!! Mam wrażenie że jednak jesteśmy w stanie utrzymać plantacje w zdrowiu Mówię o pszenicy po pszenicy a czy orka zrobiła dobrze tego nie wiem Powinna ograniczyć ingerencję wszelkich patogenów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post 2 godziny temu, miwigos napisał: 65 Nie pisałeś czasem ze dajesz delaro na t1 , to ascre miałeś po około 160 netto litr? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post To wrzuć co nieco w zmianowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post Delaro szło na późno siane, na optymalny siew input triple, po odliczeniu bonusów 161,81 netto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach