Napisano Maj 17, 2023 · Zgłoś post Nie no ciepła to tej wiosny wiele nie zaznaliśmy Ale 30 dni to faktycznie czas na kolejny zabieg jaka była faza pszenicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 18, 2023 · Zgłoś post Liść flagowy wychodził 2-3 cm , ta po kuku podflagowy był Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 19, 2023 · Zgłoś post To teraz T4 w pszenicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 19, 2023 · Zgłoś post Najpierw trzeba zobaczyć CO jeszcze zostało Ponad miesiąc bez opadów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2023 · Zgłoś post Dnia 19.06.2023 o 07:43, Pałuczanin1981 napisał: To teraz T4 w pszenicy? Generalnie to by się przydało, tylko późno już i nie ma za bardzo czym. Tebu? Po opadach przygrzało i mączniak na momencie się uaktywnił. Topsinie wróć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2023 · Zgłoś post To T3 robiłeś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Nie, późne T2 Priaxorem na początku kłoszenia. Wtedy wydawało się w zupełności wystarczające. Edytowano Czerwiec 20, 2023 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2023 · Zgłoś post Jedyny zabieg T1 dnia 1 maja.Od 15 maja nic nie padało i resztę darowałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2023 · Zgłoś post T2 robiłem ale co teraz z trzecim zabiegiem pojęcia nie mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2023 · Zgłoś post Do tego teraz to w nocy trzeba jechać jak z rzepakiem bo gorąco. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2023 · Zgłoś post Według mnie za późno za miesiąc żniwa, sucho i nie wiadomo czy coś napada, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2023 · Zgłoś post Tak w tym roku jest już niestety musztarda po obiedzie Patrząc na zdjęcia z ubiegłego roku to 5 lipca było jeszcze zielono Teraz nie ma już czego pryskać no może 20-30 % jeszcze by podratowało Nawet dziś dwa dni po ładnym deszczu te 20-30% ma liście zwinięte w rurki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2023 · Zgłoś post U mnie patrząc na pole to jest zielono, flagowy i podflagowy zielony jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2023 · Zgłoś post Porosiło 5mm...dotychczas nic się nie zwijało.Na polach pszenicy i pszenżyta "CZUĆ PLON".Trza było robić T2/3,bo zdechły liście na jęczmieniu ozimym i wszystkie choroby grzybowe tam widać.Ale za jakieś 2,5 tygodnia pod kosę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2023 · Zgłoś post To pierwszy raz będę kosił szybciej od Was. Tutaj co niektóre jeczmienie w przyszłym tygodniu już pewnie. Zabieg T2 był niepotrzebny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2023 · Zgłoś post Po dzisiejszym deszczu korci dać T3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2023 · Zgłoś post Przewieje?...moja październikowa Kariatyda dopiero kwitnie.Ale może 0,4 Ambrossio+0,4 X-met? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2023 · Zgłoś post 4 godziny temu, miwigos napisał: Po dzisiejszym deszczu korci dać T3 Widzisz jak punkt widzenia zależy od punktu siedzenia A poważnie to jak jest CO pryskać to ja bym dał Niestety moje objechałem i NIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2023 · Zgłoś post @jarki (będę upierdliwy jak dawniej:)),ale na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Pszenicę spróbuję w piątek oblecieć żeby jej na końcówce nie spier...lić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2023 · Zgłoś post 23 godziny temu, jarki napisał: Teraz nie ma już czego pryskać no może 20-30 % jeszcze by podratowało Nawet dziś dwa dni po ładnym deszczu te 20-30% ma liście zwinięte w rurki Na tej podstawie a wierzcie mi objechałem i obejrzałem bardzo dokładnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2023 · Zgłoś post To tutaj aż tak źle nie jest.I dwa miesiące od jedynego zabiegu fungi...deszcze przed nami i ciepła...kupię jakiś "świr- met" i oblecę pszenicę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2023 · Zgłoś post 1 godzinę temu, Pałuczanin1981 napisał: To tutaj aż tak źle nie jest.I dwa miesiące od jedynego zabiegu fungi... ...mimo suszy grzyb wrąbał wszystkie liście.Sterczą tylko wymęczone krótkie kłosy.Dopiero,jak fest połaziłem to stwierdziłem:Czekam na żniwa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2023 · Zgłoś post Robiliście po tych deszczach zaległe T3 w zbożach? Tu paru wyjechało co prawda do końca nie wiem z czym ale... Jakoś gwałtownie te zboża zrobiły się blade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2023 · Zgłoś post Nie, wydaje mi się że nie ma potrzeby, poza tym późno już i tak teraz. Ja wiem czy takie blade? Ta jako pierwsza siana i najjaśniejsza bo po prostu zaczyna dojrzewać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2023 · Zgłoś post Zrobiłem późne t2 przed samym kwitnieniem protio+azoksy i chyba trzeba było jednak poprawić po kwitnieniu nawet samym tebukonazolem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach