Napisano 28 Maj · Zgłoś post Nie ma sensu, oni nawet opryskiwacza nie maja:) sieje glownie owies, plus pierwszy rok pszenice, bo zabrali osobie, ktora dwa lata uprawiala i troche gnoju nawiozla pod rzepak:) gdybym nie zobaczyl tej pszenicy, to bylbym podobnego zdania co Ty @lokizom, no ale tu nic nie bylo dawane Z kolei u znajomego co dowalil kurzaka i saletry to pszenica moze za 1-2 tyg dopiero wyjdzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Czerwiec · Zgłoś post Jak u Was zabieg T3 zrobiony ? Ja czekam po niedzieli może w sobotę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Czerwiec (edytowany) · Zgłoś post Pszenica przekwitła za czym czekasz, za gorączką żeby pryskać w nocy Edytowano 13 Czerwiec przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Czerwiec · Zgłoś post Nie widzę sensu w pośpiechu dopiero zbliża się 3 tygodnie od T2 Ale masz rację idą upały to mnie zmusza do pryskania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Czerwiec · Zgłoś post Ja zaczynałem pryskać po 14 dniach od T2, tyle wody nie obawiasz się o fuzarioze, pszenica ma byc zdrowa do 5 lipca , potem powinna przygotowywać się do żniw , chyba że chcesz kosić po 10 sierpnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 14 Czerwiec · Zgłoś post To akurat na dobre trzy tygodnie ta ochrona T3 powinna trzymać Przełom lipca/sierpnia kombajn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Czerwiec · Zgłoś post Ale na fuzarioze pryska się jak wyrzuca pylniki, teraz juz opadnięte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Czerwiec · Zgłoś post Myślę że tutaj nie ma aż tak sztywnej reguły kiedy dokładnie. Na pewno pogoda jeszcze i czas od T2 też ma znaczenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 15 Czerwiec · Zgłoś post Jak wyżej pisałem prawie trzy tygodnie od dość mocnego zabiegu T2 Moja pszenica jest w stanie opadania pylników, pełno tego na traktorze Pogoda fakt deszczowa była ale też wyjątkowo zimno jak na czerwiec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 16 Czerwiec · Zgłoś post Ja też jeszcze nie robiłem. Późno T2 robiony, ledwo 2 tygodnie minęło, pszenica kwitnie właśnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Czerwiec · Zgłoś post Kusił nie difenokonazol, okres kadencji 61 dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach