Napisano Marzec 29, 2020 · Zgłoś post 4 godziny temu, ansu napisał: W pszenicy po rzepaku i po burakach na obecną chwilę ilością 130N zakończyłem nawożenie tym składnikiem. Jak w fazie liścia flagowego będzie mokro i szansa na wysoki plon to może coś się dołoży. U mnie podobnie.135 N po rzepaku powinno wystarczyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 · Zgłoś post Tak patrze na swoja wypowiedz to strzelilem byka pomorze, prawie jak kraina gdzie mieszkam. Jednak wstrzymam sie z azotem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 · Zgłoś post 7 godzin temu, miwigos napisał: @jarki czyli dałeś ostro w pierwszej Dałem 75 i 95 tak se Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2020 · Zgłoś post Jak na ten rok to ostro,Ty nie miałeś póżno sianej że 95 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2020 · Zgłoś post Wysokie nawożenie N to dodatkowe retardanty i fungicydy, a plon ryzykowny i w zasadzie może być tylko więcej pracy, a zysk podobny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2020 · Zgłoś post Panowie spokojnie wszystko pod kontrolą ;) 95/ha bo pszenica po grochu wydaje się słaba ale ona to se pociągnie ja się cieplej zrobi Pierwszą dawkę specjalnie nieco opóźniłem i w związku z tym zwiększyłem Druga też będzie nieco później i to prawdopodobnie koniec nawożenia No chyba że pogoda mile zaskoczony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2020 · Zgłoś post Po grochu dałem 80kg N i jest zajefajna w porównaniu z tą po rzepaku i nie dam więcej bo nie mam c yba że na liść flagowy ale to .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2020 · Zgłoś post Ja zakończyłem nawożenie pszenicy, RSM 26 dwie dawki po 250 litrów a liczcie sobie. Grudniowa nie dostała jeszcze nic (prócz końcówki RSM-u który mi został), saletra w gotowości naszykowana czeka na jakikolwiek opad. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 · Zgłoś post Ja jutro dam po 70N z RSM-u bo na tyle mi starczy na zboza(pszenzyto,jeczmien,zyto). W pierwszej dostalo w granicy 75-85N z saletry. To bedzie lacznie 150N. Jak bedzie sie dobrze zapowiadalo to za 2-3 tygodnie dorzuce saletry jeszcze po okolo 30-50N. To dobry pomysl? Czy lepiej dac teraz wiecej i domowic na szybko RSM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 (edytowany) · Zgłoś post To padało u Ciebie,zapomniałem że śnieg ,to ile mm spadło wody,u mnie od 13 marca nie padało Edytowano Kwiecień 3, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 (edytowany) · Zgłoś post 8mm razem. Dzisiaj prawie 3mm. Ladnie ta gnojowice na rzepaku przemiescilo ktora dawalem w zeszlym tygodniu. Od niedzieli poniedzialku ma przyjsc wreszcie cieplo. Co myslicie o tych opcjach nawozenia? Edytowano Kwiecień 3, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Nie znając pola i nie widząc zboża ciężko cokolwiek doradzić,ogolnie to150 N + 34 N na kłos to standart,za 2-3 tyg, to za wcześnie wedlug Ja mam inny problem 1l CCC + 0,4 medax ,czy bez CCC Edytowano Kwiecień 3, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 3, 2020 · Zgłoś post Nawet ja nie mieszam juz, a plony mniejsze od Twoich sporo. Dalbym solo Medax chociaz ma byc fajnie cieplo to Moddus wyjdzie taniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2020 · Zgłoś post Kiedy machnąć drugą dawkę na tę suszę?Tradycyjnie 120kg/ha mocznika. Mam też jakąś zupę azotową z cukrowni,może lepiej razem z T1 spryskać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2020 · Zgłoś post Nawożenia teraz myślę że bez sensu czekam na deszcz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Teraz wiosną koniecznie trzeba też zwalczyć chwasty w uprawie. Tutaj ....... możecie poczytać sobie o różnych sposobach walki z nimi. Trzeba się spieszyć ale jednocześnie utrafić sprzyjającą pogodę, co wcale może nie okazać się takie łatwe. Edytowano Kwiecień 4, 2020 przez jarki Reklama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2020 · Zgłoś post Co ty qźwa nie powiesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Wuj se pszenżyto popalił-Nomad+Mustang +trimax+...+...- W Kurce za głowę się łapali,jak zażądał paletę środków.! Edytowano Kwiecień 4, 2020 przez Pałuczanin81 do przeniesienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2020 · Zgłoś post Czas od jutra du..ę ruszyć z N2 w postaci saletry,na wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2020 · Zgłoś post Daj na luz, nie bedzie padac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2020 · Zgłoś post Normalnie też bym myślał o saletrze ale w takim roku poczekam Jeszcze jest czas nie ma opcji żeby wykorzystały to co było podane Popada to się ruszy z przekonaniem że jest taka potrzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2020 · Zgłoś post Chyba wszyscy nie wierzą w ten deszcz.Niedawno parskałem jakimś dolistnym azotem. Po EWENTUALNYM deszczu to trza zadbać o buraki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 1, 2020 · Zgłoś post Sypac jeszcze na pszenice saletre? Czy juz za pozno? dostala jedna dawke 200 kg saletry kolo 5 marca i tyle... Na wieczor nadaja opady, kolo 200 kg znowu bym rzucil... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 1, 2020 · Zgłoś post @barkas-wal i to szybko.TU wczoraj wysyp traktorów z rozsiewaczami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 1, 2020 · Zgłoś post Ja podtrzymuje swoje powyższe zdanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach