Napisano Czerwiec 10, 2020 · Zgłoś post Pszenice zasilone, przy niskim nawożeniu wyglądają całkiem przyzwoicie Wiadomo tam gdzie słaba ziemia zmieniły tylko kolor i cudów nie będzie Ale glina dołki cieszy oko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2020 (edytowany) · Zgłoś post N3?Azot na kłos? Edytowano Czerwiec 10, 2020 przez Pałuczanin81 azot Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2020 · Zgłoś post @jarki teraz dawałeś N-3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2020 · Zgłoś post Ta, Basfoliar 36 zapewne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2020 · Zgłoś post Po kwitnieniu dam 5% mocznika z witaminami w 400l i wystarczy w tym sezonie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 10, 2020 · Zgłoś post 5 godzin temu, ikcomas napisał: Ta, Basfoliar 36 zapewne :) Ten to mnie zna lepiej niż moja kochanka ;) Jak będą warunki to możliwe że też poprawię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 11, 2020 · Zgłoś post Teraz wiadomo dlaczego tyle pryskasz!Ooo!Trzydziestakiem za dom kochanki? no trza będzie się wzorować. :D Ale taniej chyba Ś.O.R. kosztują,niż taka wymagająca. Teraz to się zaczynam stresować-wszyscy pryszczą to pewnie i mnie to nie minie. Wczoraj jęczmień i mięszanki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 20, 2020 · Zgłoś post też mam w planach dać mocznik z witaminami. tylko dostawcy musze poszukac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 20, 2020 · Zgłoś post Przestań mi tu pierdolić głupoty pisz co chcesz nam sprzedać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @jarki 17 x10 ton = 170N to standartowa dawka azotu na polach gdzie nigdy nie było strączkowych ,po grochu bym się bał tyle dać, Chodzisz spać nad ranem? Edytowano Grudzień 12, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2020 · Zgłoś post Myślę że o nawożeniu pszenicy @miwigos pisałeś ? Okazałe się że mimo bardzo dobrego plonu na białko już nieco zabrakło To była specyficzna sytuacja rok też bardzo specyficzny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2020 · Zgłoś post Tak to był specyficzny rok. U Was nie było wody w kwietniu i na poczatku maju ale była później a u mnie była na wiosnę ale nie było jej w czerwcu. I Wasze zboze nadrobily MTZ, moje natomiast zawiodły. Miały być plony rekordowe i w sumie były właściwie takie ale mogłyby być jeszcze lepsze. Żeby każdy rok był jak ten Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 12, 2020 · Zgłoś post Ta wiosenna susza zmusiła korzenie roślin do szukania wody Ta spadła w ostatnim momencie i ten rozbudowany system korzeniowy Efekt okazał się wyjątkowo zaskakujący co dziś wydaje się niczym dziwnym W moim przypadku woda i ciepło uwolniły to co było najlepsze czyli resztki pożniwne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 29, 2020 · Zgłoś post Ale to oszczędne LICZYDŁO Na 7 ton Kilimanjaro po burakach 70N w dwóch dawkach. Czyli zawsze dawałem za dużo! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 29, 2020 · Zgłoś post Poważnie to https://www.schr.gov.pl/p,160,doradztwo-nawozowe liczydło Wyliczyło Ci 70N/ha przy 7 tonach ?? Zobacz na polifoska.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 29, 2020 · Zgłoś post A mi wyliczylo na jęczmień ozimy po życie na 8 ton ponad 200 N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post To i ja sobie te rubryki wypełniłem całkiem mądrze wyszło Na pszenicę dla 8 ton wyliczyło 205 po pszenicy i 157 po grochu Z tym że dla tej drugiej bez dawki startowej co jest OK moim zdaniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post Na 8 ton 205 N nigdy tyle nie dałem a więcej zebrałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post No tak Ty zawsze wszystko masz lepiej i więcej cóż tylko gratulować Wracając do dawki 205N/ha dla pszenicy po pszenicy która wyciągnęła wszystko Celem jest osiem ton co wydaje się mało możliwe w tym przypadku ale tak wpisałem Moim zdaniem wyliczona dawka jest jak najbardziej prawidłową i zasadna @miwigos zmartwię Ciebie i napiszę że też więcej zebrałem i mniej dałem Dokładnie 133N/ha w tym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post Nie zmartwiłeś mnie przy 205 N po rzepaku wszystko by leżało ,pytanie ile zmniejszyć dawke N dla pszenicy zasianej po grochu względem rzepaku 20-30 N i kiedy na N-1 czy na N-2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post Pszenżyto po jęczmieniu ozimym też 200N ale też pszenica po pszenicy 135N.Zmartwiłem się dając więcej ZEBRAŁEM MNIEJ. Zasobność P,K.Mg,pH na ile ustawiacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post Panowie nie zapomnijcie o najważniejszym czynniku plonotwórczym a mianowicie monotlenku diwodoru , bez niego nie ważne dawki wyliczenia plany wystarczy miesiąc bez deszczu i z planowanych 8 ton robi się 6. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post O tak ten monotlenek diwodoru niektórym będzie potrzebny już 1 STYCZNIA. W tym tygodniu spadło go 21mm,zawsze ratuje sytuację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post U mnie tyle spadło ale od 21 grudnia ,a od początku grudnia 26 mm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2020 · Zgłoś post Żeby planować przyszły plon trzeba uwzględnić przede wszystkim zasobność Po takim roku jak były obecny sezon z takimi opadami i plonami wiele nie zostało Jeśli mowa o wodzie jaka będzie w przyszłym sezonie nikt z nas nie wie Na pierwszą dawkę jak pisałem wpływ ma głównie zasobność i przewidywany plon Kolejne dawki azotu to już zupełnie inna sprawa tu trzeba być elastycznym Obserwować uprawę często zwykły nos do sprawdzalności prognoz pogody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach