Napisano Grudzień 30, 2020 (edytowany) · Zgłoś post No ja obserwowałem moje piękne pszenzyto, dorzuciłem 3 dawkę azotu nie mała wcale a plonu ekstra nie było. W tamtym momencie było wszystko, włącznie z wodą, ale zabrakło jej później w czerwcu no i gradobicie też zabrało trochę procent. Może był jeszcze jakiś czynnik stresowy albo inny, którego nie wziąłem pod uwage a obniżył plon, który był bardzo dobry ale liczyłem na wiecej Edytowano Grudzień 30, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 31, 2020 · Zgłoś post Pszenżyto w tym sezonie mnóstwo luda zawiodło.Mnie też. Miało wszystko i mimo wszystko plon poniżej oczekiwań "wzrokowych". Niektórzy produkowali materiał w C2 i odpadało ze 40%. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 31, 2020 · Zgłoś post Mam tylko jedno wytłumaczcie czy słuszne nie wiem Mianowicie pszenżyto wiosną sporo prędzej rusza może tu szukać przyczyny W moim rejonie też spodziewano się wyższych plonów żyta jak i pszenżyta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 21, 2021 · Zgłoś post Panowie robi się problem-słonecznie i sucho.Dziś to by jeszcze wjechał z Azotem.Po 1marca to już późno może być?z wykorzystaniem. Spod śniegu wylazły wszystkie trzy odmiany zielone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 21, 2021 · Zgłoś post Tobie się późno robi, a tu śniegu jeszcze na 20-30cm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 21, 2021 · Zgłoś post @Pałuczanin81 Panikujesz niepotrzebnie. Nie zawsze 1 marca to jest późno na azot, ostatnie lata tak, ale w tym roku jest inaczej. Tutaj ziemia przemoknieta od tego śniegu, sporo go dzisiaj stopnialo i na szczęście praktycznie wszystko w głąb profilu glebowego a nie do rowów. Jeszcze na polach jest warstwa 5-10 cm śniegu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 22, 2021 · Zgłoś post Masz ziemie niezamarzniętą u nas śnieg stopniał ziemia zamarznięta na 15 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 22, 2021 · Zgłoś post Ale spływu z pól nie było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 22, 2021 · Zgłoś post Bo mało śniegu ,minimalny był ,ale już wsiąkają dołki ,jak Ci się spieszy to dziś szło siać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 · Zgłoś post W poniedziałek trza kupić jakieś azotowe.TU pierwsi z kizerytem lub pod jego pretekstem na polu się pojawili,ale nieśmiało. Dało się Wam wjechać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Na przymrozku kiseryt wysiany , po niedzieli przymrozki to pójdzie saletrosan Edytowano Luty 25, 2021 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 · Zgłoś post U mnie jeszcze śniegu ok 10 cm. Sąsiad ma żyto wyżej, miejscami śnieg stopniał i wychodzą zapleśniałe place. Z nawożenie parę dni trzeba poczekać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 (edytowany) · Zgłoś post niby były rekordy śniegu od 10 lat, ale jest tak sucho że gleba cała wodę wciągnęła. Trzeci dzień po 18 stopni, bez wiatru. Dzisiaj zaczęli wółkować, kurzy się mocno. Kizeryt rozsiany bez ani jednej koleiny nawet na dołkach. od poniedziałku akcja z RSM. Edytowano Luty 25, 2021 przez przem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 · Zgłoś post Do 15 marca muszę wytrzymać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 · Zgłoś post 1 godzinę temu, przem napisał: niby były rekordy śniegu od 10 lat, ale jest tak sucho że gleba cała wodę wciągnęła. Trzeci dzień po 18 stopni, bez wiatru. Dzisiaj zaczęli wółkować, kurzy się mocno. Kizeryt rozsiany bez ani jednej koleiny nawet na dołkach. od poniedziałku akcja z RSM. Youtuber od was siał dziś jęczmień na browar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 · Zgłoś post Jak co roku widać że na południu dużo szybciej z nawozami należy ruszać Tu jeszcze śnieg widać i jak tak dalej pójdzie to za tydzień po przymrozku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 · Zgłoś post @Marecki U mnie już właściwie śniegu mało co, na polach przy lesie jeszcze leży. No i tak jak u Twojego sąsiada też jest trochę zaplesnialych roslin, ale spodziewałem się że będzie wiecej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post Spod śniegu wychodzą kolejne place. U mnie całe szczęście nie, mimo że żyto z powodu wyki siałem coś ok 10 września. Po drugiej stronie gminnej drogi sąsiad siał pszenicę, zachwalał co to nie jest za swietna odmiana, specjalna na nasze pachy itp. Ktoś go nieźle zrobił, bo teraz widać, że to jara musiała być. Mrozu przez ten śnieg nie dostała, a mimo to padła po całości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post @Marecki pewnie to ten Pilgrim PZO? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post Na pewno nie kupował C1, tylko "od chłopa". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 27, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Przynajmniej międzyplony zaliczył. Zobaczymy w poniedziałek,jakie będzie "szaleństwo" na polach. Ile azotu na start dajecie? Myślę o 68-85 N/ha. Edytowano Luty 27, 2021 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 27, 2021 · Zgłoś post 9 godzin temu, Marecki napisał: Na pewno nie kupował C1, tylko "od chłopa". Co za różnica przecież to odm.populacyjna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 27, 2021 · Zgłoś post Idą przymrozki nawozy za tydzień ,niema co się spieszyć u mnie idzie saletrosan 200 kg czyli 52N,na póżne dodatek saletry 34N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 27, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Dokładnie niech trochę obeschnie może lekki przymrozek z rana i będzie OK Na wariata sensu nie ma ale zbytnio opóźniać też nie można Po tych ostatnich plonach zasobność mała Edytowano Luty 27, 2021 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 27, 2021 · Zgłoś post Mam po burakach,które plonu nie dały. I owsiance,która dała plon objętościowy. Pszenżyto po j.ozimym i międzyplon z seradeli z gryką i rzepakiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach