Napisano Marzec 30, 2018 · Zgłoś post 1 litr CCC + 0,3 modusa zawsze dawałem na pierwszy zabieg ,ile trzeba by dać medaxu max + 1 litr CCC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2018 · Zgłoś post ja w tamtym roku dawałem 0,6 L Medax TOP +1,2 L CCC 720 a później 0,25 kg Medaxu Max Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2018 · Zgłoś post Kolanko 7-8 mm od węzła ,co sądzicie pryskać CCC + modus ,pogoda pasuje,po niedzieli opady i zimniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2018 · Zgłoś post Ja jade.dzis jeczmien.jutro pszenzyto i pszenica Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2018 · Zgłoś post Czekam na rozwój sytuacji Pszeniczka nabiera wyglądu jak będzie sens to dam później Teraz nie zamierzam jej przeszkadzać rośnij rośnij na rekord :p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2018 · Zgłoś post Chyba trzeba będzie w tym tygodniu wjechać z regulacją + T 1, przyszły tydzień ochłodzenie i opady jakieś to najbliższe zabiegi w maju Problem w tym że trochę za wcześnie może urośnie do końca tygodnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2018 · Zgłoś post żyto zaczęte a z pszenica i pszenżytem to się jeszcze wstrzymuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2018 · Zgłoś post Rozmawiałem ze znajomym mówił że w poniedziałek żyto etefonem kropił Jak myślicie kłos już wykształcony to nie powinno go spier..ić Ale po kiego czorta tak wcześnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2018 · Zgłoś post na etefon to trochę za wcześnie, etefon to na II zabieg skracania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2018 · Zgłoś post Ja też aktualnie skracam wszystko co się da. Trochę już pierwsze kolanko uciekło, ale ciągle wiało dlatego mocny zabieg górna dawka Medax Max, plus odżywki. Gdyby nie cierpiało po herbicydach to by szło być może na rekord Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Dziś poszedł krzem pierwszy raz w życiu,jutro 1 llitr CCC,03 modusa,1 litr delaro,bo conajmniej przez tydzień nie pójdzie w pole wjechać,lepiej dać tydzień wcześniej niż 3 dni za pózno Edytowano Kwiecień 19, 2018 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2018 · Zgłoś post wczesne pszenice już opryskane reszta w sobotę. Poszło: 6 kg mocznik+siarczan(jednowodny) ostatnie resztki Medax Top 0,7L+1,3LCCC 720+ 0,9l Mondatak+0,4 Corbel+ 0,4 Weto + 0,5 Safir + 45 gram boru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2018 · Zgłoś post Taką mieszanine bym sie bał zrobić, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2018 · Zgłoś post @miwigos Ja też aż tyle nie łączę. Grzybowke i skracanie robię osobno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2018 · Zgłoś post Zawsze robiłem najpierw skracanie ,potem grzybówka ,ale pogoda nie pasi i trzeba tak,siarczan żelazo i cynk dam na II kolanko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 20, 2018 · Zgłoś post zawsze łączyłem T1 ze skracaniem i nigdy nic się nie działo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2018 · Zgłoś post U mnie nie ma kolanka jeszcze, pasowało by skrócić bo bujna bardzo ale ciut ciut za wcześnie a od jutra ma u mnie niby padać. Mimo wszystko chyba się trochę wstrzymam bo i zimno jakoś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2018 · Zgłoś post A u mnie jak z ojcem sprawdzalismy to idzie juz drugie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2018 · Zgłoś post U Ciebie cieplej deko, na skracanie przydałoby się te pierwsze kolanko a nie chcę już dokrzewiać, oby to co jest utrzymało a będzie git. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2018 · Zgłoś post Trzeba kroić roślinę i wiadomo czy jechać czy też nie :) Ale ogólnie już czas... Co do robienia mieszanin, oczywiście stosować solo zawsze lepiej. Tylko nie oszukujcie się że robiąc zabiegi w odstępie do 30-35 godzin to są 2 różne terminy. Jeżeli ktoś robi zabiegi z odstępem 3-4 dni to wtedy można mówić o oddzielnym stosowaniu środków:) Nie dajmy się zwariować, nikt nie jest niewolnikiem i nie musi na traktorze spełniać całych dni ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2018 · Zgłoś post Ja na traktorze nie czuje sie niewolnikiem ,w oborze przy widłach przez 2 godziny dziennie bym sie czuł,dobrze że poszedł regulator i antywylegacz razem ,bo teraz pełno wody i nie pogoda na pryskanie ,codzień może coś popadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2018 · Zgłoś post Ja już kilka dni po regulacji i T1, szedł medax max + ccc, miało być osobno ale poszło wszystko na raz + zupa mikro, teraz każdy dzień to parę mm przyrostu, rośliny od tego ciepłą zgłupiały i idą jak szalone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2018 · Zgłoś post Kroiłem kilkanaście i żadna nie miała jeszcze kolanka mimo, że wysokości to ma z 20 cm. Nie chcę dokrzewiać bo nie wykarmię tego, odrzuci w czerwcu. No i tak pięknie pasuje żeby z T1 robić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2018 · Zgłoś post @ikcomas Wrzuć zdjęcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2018 · Zgłoś post To jest faza 30 BBCH? Na pędzie głównym właśnie pojawiło się kolanko, na bocznych jeszcze nie ma ale to chyba właściwy czas na skracanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach