Posted April 2, 2019 · Report post Mam trochę zapasu MM do wykorzystania i Moddusa chce tez spróbować bo rzadko go stosowalem. CCC nie używam Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2019 · Report post Ja w tym roku się boję i chyba pójdzie MM solo a w jakiej dawce to się okaże Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2019 (edited) · Report post U mnie na część żyta już regulacja poszła w sobotę, pozostała czeka bo jeszcze nie ma kolanka (inna odmiana), pewnie w sobotę pójdzie, daje na żyto 0,3L Moddusa i 1L ccc - tak zalecają kws-owcy na żyto Edited April 3, 2019 by maslak88 Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2019 · Report post ja w pszenicy planuje w piątek przed deszczem który "NIBY" ma być w sobotę. 0,3-0,4 Medax Max + 1 L CCC Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2019 · Report post Mocno trzy substancje oj chyba Kolega ma dobre gleby Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2019 · Report post To jest przecież standartowa dawka Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2019 · Report post No a na flagowy jeszcze 0.5 medaxu max i będzie standardowe podejście Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2019 · Report post Jak zacznie padać od świąt to możliwe,pszenice siane 18-21 wrzesień czas pryskac antywylegaczami ,pytanie czym jak nie pada,a w dodatku chwasty jeszcze nie opryskane ,takich cudów jeszcze nie miałem Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2019 · Report post ja pryskam jutro bo już jest pierwsze kolanko a później co ma być to będzie Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2019 · Report post Wiadomo inny klimat, nie rozumiem tej gorączki w rejonie kujaw tym bardziej że od kilku dni szaleją burze piaskowe Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2019 · Report post Niektóre odmiany kolanko już 1-2 cm od wezła ,dzis mustang w niedziele ma być ładnie pójdzie grzybówka + regulacja ,bo od wtorku ochłodzenie Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2019 · Report post Czy sens robić regulację skoro ma sie ochlodzic? Mo ze u Ciebie tak ale ja poczekam bo jednak jeszcze nie ta faza Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2019 · Report post Zimno i sucho regulacja sama się robi Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2019 · Report post Ja nie znalazłem jeszcze najsilniejszych do regulacji, a co dopiero mówić o reszcie, obecnie lepiej delikatnie z regulowaniem sucho się zrobiło przez ter parę dni Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post Żyto ma idealne bbch 31, w marcu spadło 80mm ale azot drugi nie został dany. Nie mówię że jest sucho ale rośliny bardziej wykończy brak azotu, pierwsza dawka była marna (ok.60N). Dac Medaxa Maxa czy czekać? Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post Dla spokoju możesz dać sam medax z 0,5 kg ? żyto można poprawiać w późniejszych fazach modusowatym ? Z drugiej strony ochłodzenie idzie to nie wiem jak ten regulator podziała Najrozsądniej chyba będzie poczekać z tydzień Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post @lokizom ja bym się bał i chyba zaczekał na rozwój sytuacji Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 (edited) · Report post Tylko że to jest żyto i nie wiadomo co bardziej może zaszkodzić, wyleganie czy zajechanie roślin Co byś nie zrobił to i tak będzie źle :D Edited April 7, 2019 by barts Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post Zgoda ale sam mówiłeś że można później Tylko czy to wystarczy niestety przyszłych warunków nie znamy Kolega co sieje dużo żyta mówi że musi stać i z tym się wszyscy zgadzamy On zawsze jedzie na pierwsze kolanko nieraz cieliśmy czy już jest Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post Przecież przymrozki od środy ,ja dziś jade,jak nie będzie padać to ostatni zabieg w pszenicy Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post Jak nie będzie padać to po jaką cholerę antywylegacze Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post Po antywylegaczu i triazolach fajnie żółknie jak sucho i przymrozki. 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 (edited) · Report post Kropiłem dziś odżywkami z rana powiem tylko że nie ma co skracać @ansu cenna uwaga dodam tylko że zrobiłem mijaka z saletrą Tydzień temu podsypałem to żółto Edited April 7, 2019 by jarki Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post Odpuściłem regulację, będzie bieda Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2019 · Report post Przed chwilą, jarki napisał: Jak nie będzie padać to po jaką cholerę antywylegacze Masz pewnośc że nie będzie padać ,jak nie usztywni się podstawy to pózniej mozna cuda robić i nic nie da, Share this post Link to post Share on other sites