Napisano Czerwiec 21, 2020 · Zgłoś post Oj do końca bym się nie zgodził moje też eko ale słodziutkie to ?? Mało słońca chyba żeby miały lepszy smak A cena około 7 zł wydaje się dobra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2020 (edytowany) · Zgłoś post ... no ja to muszę prysnąć trochę chociaż bo mam to nie dla siebie tylko na handel ... na targu ostatnio były po 7 zł, z domu sprzedajemy po 6, a na skupie ostatnio była 3,3+vat... także szału nie ma... w dodatku ta pogoda... Edytowano Czerwiec 21, 2020 przez sapek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post Po tych Twoich bajerach to one lepiej się sprzedają Znaczy ładniej wyglądają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post ... no truskawka to musi dostać wszystko, a w przyszłym roku będą już w pełni plonować te młode posadzone w takim miejscu że im teraz z rynny płynie woda cały czas... aż sam się boję co tam może urosnąć:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2022 · Zgłoś post @sapek szukałeś truskawek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2022 · Zgłoś post ... szukałem.. teraz szukam postu sprzed tygodnia... :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2022 · Zgłoś post ... a w ogóle od kiedy truskawka to warzywo...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 7, 2022 (edytowany) · Zgłoś post Bo ze względu na "wzrost" nie pasowała do tematu "krzewy owocowe" ;) Edytowano Maj 7, 2022 przez Marecki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2022 · Zgłoś post ... najgorsze jest to że człowiek przy tym pracuje a tu zapowiadają cenę 4 zł na skupie... przy tych kosztach, inflacji itd... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 12, 2024 · Zgłoś post Truskawki posadzone na jesieni rosną w oczach. Pierwszy raz coś takiego w lutym widzę, jak "profesjonalnie" już ponad 12 lat się truskawkami zajmuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2024 · Zgłoś post I o przymrozek pierwsze kwiaty wykasował, nawet nie nie rozwinięte, które nie były głębiej pod liściami schowane... Kilka procent strat już jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2024 · Zgłoś post Tu kiedyś były OBSZARY truskawek dziś tylko w ogródkach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 24, 2024 · Zgłoś post U nas to są obszary truskawek ale to spory kawałek ode mnie, tam w okolicach Puław... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2024 · Zgłoś post Od północnej strony Warszawy jest dużo truskawek bo zbyt bezpośredni blisko. Tam są takie łachy piachu, że tylko żyto i truskawki. Żyto to chyba sieją tylko po to aby słomę mieć do tych truskawek bo raczej na ziarno to coś to nie jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2024 · Zgłoś post A truskawka na takim piachu urośnie , chyba podlewają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2024 · Zgłoś post Tak, jest oczywiście nawadniana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 25, 2024 · Zgłoś post Truskawka to już nie ta opłacalność co kilkanaście lat temu Wiadomo masz zbyt to różnorodność towaru mile widziana Można też się czymś wysokim osłonić jak senator 100kłosa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 9 Czerwiec · Zgłoś post 5 godzin temu, sapek2 napisał: Tonami to nie. Kto by to zebrał wszystko. Pól hektara i masz tone dziennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 9 Czerwiec (edytowany) · Zgłoś post Tak było w najlepszym roku jak miałem 35 arów truskawki. Ponad pół tony dziennie było, ale większość szła na skup. Edytowano 9 Czerwiec przez sapek2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 10 Czerwiec · Zgłoś post @sapek2 mam dopiero pierwsze dojrzałe owoce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 10 Czerwiec (edytowany) · Zgłoś post Ja już zaczynam na zamówienia zbierać Edytowano 10 Czerwiec przez sapek2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 11 Czerwiec · Zgłoś post Dobrze, że deszcze przechodzą, bo by rozciapane wszystko było. Upał niekonieczny, ale słońce by się przydało, żeby słodsze były. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 09:08 · Zgłoś post Powoli się kończy wysyp. Teraz tylko zostaną takie na co dzień do deseru. @sapek2, Ty jesteś magik od truskawek. Warto iść w powtarzające? Nie chodzi mi o taczkę zbieranych dziennie owoców, bardziej żeby mieć w miarę codziennie swoje do deseru. Takie np wiszące w doniczkach mają sens? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 10:00 · Zgłoś post Szczerze, to nie miałem nigdy powtarzających. Dla siebie to się zawsze opłaci. Ładnie to wygląda takie w doniczce wiszące przed drzwiami. Na sprzedaż to już bym chyba nie sadził, wystarczy jeden miesiąc schylania. Jak będę gdzieś w lokalnym ogrodniczym to zobaczę czy mają coś takiego i ewentualnie jak to wygląda to coś może więcej się wypowiem, bo doświadczenie mam tylko z owocującymi w czerwcu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 11:31 · Zgłoś post @sapek2 ile masz truskawki teraz i jakie odmiany? na folii? probowales na wlokninie zmiast na folii? Zastanawiam sie czy nie lepiej by bylo na wlokninie, az tak sie nie nagrzewa oraz przepuszcza wode deszczowa minus ze drozsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach