Napisano Czerwiec 12, 2021 · Zgłoś post Takiego dziadostwa to nawet ja się nie spodziewałem na poletkach Wyglądają jak truskawki dopiero posadzone w sierpniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 21, 2022 · Zgłoś post ... posiałem 90 arów dupy nie urywa .... gołębie dzikusy zeżarły poza tym rzadko wsiałem... co będzie ... lepiej niż rzepak czy kuku... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 22, 2022 · Zgłoś post jaką odmianę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 28, 2022 · Zgłoś post ... odmiana Petrina... tylko taką mieli w Lublinie w centrali na Łęczyńskiej... późna odmiana w LOZ niby jest u mnie na rejonie ale tak... za rzadko posiałem, siew poznaniakiem do tego gołębie dzikusy u nas robią robotę ... już dużo błędów popełniłem ale człowiek się uczy na tym... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 1, 2022 · Zgłoś post Ile zostało na 1m2 roślin. ? Jak za mało, problem będzie z chwastami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 9, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Drugi rok kombinacji z tym cholerstwem. Plon wyszedł z 0.8 ha ok 2 tony. Dupy to nie urwało, ale podejrzewam, że profesorowie i "radcy" by mnie na straty spisali na starcie. Edytowano Grudzień 19, 2023 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post Pierwszy raz bez nawozów tylko nasiona, zaprawa i chwasty. Plon 2,2t. Z dopłatą ekstra do strączków wyszło 4300zł/ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 (edytowany) · Zgłoś post @ansu czym odchwaszczałeś? Ja tylko przedwschodowo dwa zabiegi 1 zaraz po siewie- metrybuzyna+pendimetalina, 2 zabieg 4 dni po siewie poszedł prosulfokarb. Efekt jak na zdjęciu. Zdarzają się pojedyncze chwasty ale nie grają dużej roli. A i przy obu zabiegach dawałem ten adiuwant do doglebowych Remix Edytowano Grudzień 10, 2023 przez sapek2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post Bezpośrednio po siewie i po wschodach Pulsar 40 bo psianka czarna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post To P i K też nic nie dajesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post Nawet nie wiedziałem, że imazamoks solo jest dostępny. Dobra sprawa ten Pulsar 40. Na mój areał to mały pakiet Corum by był najlepszy powschodowo tylko że to ciężko dostać. Jest ten Corum w dużym zestawie na 8 ha bodajże. To bym musiał zasiać soją wszystko co mam. Z kolei sam Basagran można dać ale słabo komosę zwalcza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Pulasar jest 5l Nic P, nic K, nic N Edytowano Grudzień 10, 2023 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post Widzę że jest też w litrówkach. Może teraz wprowadzili takie opakowania. Mniejsza o to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post W połączeniu z zabiegiem doglebowym ładnie działa. Na psiankę to chyba jedyna substancja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post 8 godzin temu, ansu napisał: Pierwszy raz bez nawozów tylko nasiona, zaprawa i chwasty. Plon 2,2t. Z dopłatą ekstra do strączków wyszło 4300zł/ha. Jak odliczysz koszty to niewiele zysku zostało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post @miwigos przecież tu nikt prócz nas dla zysku nic nie uprawia.W okolicy są gdzieś plantacje,czy w Wielkopolsce za zimno? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 10, 2023 · Zgłoś post Probowali , na tym się skończyło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2023 · Zgłoś post Dnia 10.12.2023 o 16:32, miwigos napisał: Jak odliczysz koszty to niewiele zysku zostało Więcej zostanie jak z kukurydzy i na plus lepsze stanowisko dla roślin następczych. Pszenica czy rzepak nie wyjdzie wcale tak lepiej Ukraina zwiększyła wielokrotnie zasiewy, a Agrolok więcej płaci za ukraińskie GMO jak za Polska soję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2023 · Zgłoś post 42 minuty temu, ansu napisał: Więcej zostanie jak z kukurydzy i na plus lepsze stanowisko dla roślin następczych. Pszenica czy rzepak nie wyjdzie wcale tak lepiej Przy tegorocznym wysokim plonie to nie, za pszenice przychód 9000, kuku 6900, w soji, musisz odliczyć coś za nawóz , bo składniki pobrała , zreszta u mnie soja nie urośnie , jak na południu daje 4 tony to jest OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2023 · Zgłoś post @miwigos czemu ma nie urosnąć? Najwyżej wybierz odmianę czterozerową, mają najkrótszy okres wegetacji. Ta moja jest późna to przy siewie 1 maja tak na przełom września/października wychodzi bez desykacji. Tylko, że u mnie też oszczędnie z nawożeniem było, to fakt, dostała trochę saletry amonowej na start tylko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2023 · Zgłoś post Kukurydza średnio 10t po 350, pszenica 7t po 680. Rzepak w żniwa prosto z pola w sierpniu 1500 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2023 · Zgłoś post Tu nikt się chyba nie bawi w takie eksperymenty.Co najwyżej grochy. Chłopy, gdzie lub komu sprzedajecie tą soję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2023 · Zgłoś post U mnie jest zbyt na soję lepszy jak na grochy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2023 · Zgłoś post U mnie to większość kury zjedzą. Z takiego areału jak u mnie to i przez olx idzie sprzedać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 11, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Próbowali siać soje , nie dojrzeje do końca października , trzeba suszyć , do tego plon mizerny Dnia 11.12.2023 o 09:16, ansu napisał: Kukurydza średnio 10t po 350, pszenica 7t po 680. Rzepak w żniwa prosto z pola w sierpniu 1500 kuku 15 X460, pszenica 10 x 900 -920 obecnie, było 1000 po żniwach Edytowano Grudzień 19, 2023 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach