Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post Po niedzieli ma być cieplej-czyli trza się wstrzymać-Monobor z ekoplon-u,a reszta z "Kurka S.A." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Ile razy podajecie bor, ja już raz dałem ponad tydzień temu 150 g/ha, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Zwykle raz 150g/ha-w tym roku chce podać 420g/ha na raz(10kg wór na 5ha MAXIBOR 21) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Duża jednorazowa dawka pozbawiona sensu bo mimo to i tak będzie występował niedobór, rzepka nie "przeżre" tego, lepiej mniejsze dawki a 2 -3 razy z np siarczanem magnezu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post @mieto35 Ile razy to nie takie ważne Po ubiegłym roku okazało się że mimo że dałem DUŻO i w kilku dawkach było za mało a raczej za wcześnie podane bo rzepak rósł jeszcze w grudniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post A może to mój doradca ma rację w takim razie, że bor nie będzie pobrany przez rzepak w żadnej formie gdy jest suchy? A i jeszcze jedno: mówił, że jak dam siarczan magnezu i chcę przy okazji dać mikro to te dodatki nie zadziałają bo siarczan ma większe cząsteczki i tylko te będą wchłaniane a inne nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Ciekawe co na to Kazgod i ich FoliQ (nanocząsteczki) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Podaję 150g boru na raz jesienią i nie ma pustych przestrzeni w korzeniach, wiosną 300-400 w 2-3 dawkach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Ile boru dajecie jesienią dolistnie na rzepak w ilu dawkach i jakiej postaci Dałem 330g/ha w trzech dawkach boroetanoloaminy mimo to mam dziury w szyjce Problem jest głównie w dużych roślinach moim zdaniem zwyczajnie brakło boru Prawdopodobnie dlatego że rósł jeszcze przez cały grudzień A ostatnie odżywki + bor poszły 5 października Damian to jest prawda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 23, 2016 · Zgłoś post Mam buraki, kuku, rzepak tak więc wszystkie te rośliny lubią bor stosuje co rocznie dolomit ok 1,5t/ha (też zawiera coś tam boru), pH 5.8-7.0 zależy od kawałka przy 7,0 nie wapnuje robię przerwę 2 sezony a później znowu 1,5t/ha. Badanie gleby co 2 lata i dawki boru, które podałem wystarczają w zupełności. Może spróbuj bor z innego źródła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 23, 2016 · Zgłoś post Ciekawe co na to Kazgod i ich FoliQ (nanocząsteczki) nie o to chodzi, siarczan ma większe cząsteczki i podanie go razem z borem na przykład sprawi, że roślina będzie pobierała te większe (S+Mg) a mniejszych (B ) nie pobierze, myślę że nie wzięli tego z kosmosu tylko robili jakieś badania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2016 · Zgłoś post Mówicie co można jeszcze zrobić aby poprawić zimotrwałość Tu jest moim zdaniem wiele do zrobienia zwłaszcza w wyrośniętych rzepakach Jest jednak ale zimna pogoda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2016 · Zgłoś post http://www.agrotech-ogrodniczy.pl/pl/p/FoliQ-AscoVigor-10-l/109 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2016 · Zgłoś post Cuda-wynalazki wynalazkami Jaki bor stosuje agrii i spółka ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2016 · Zgłoś post No ja wynalazki testuje, bor organiczny z aminokwasami tecnokel. Gęsta maź, ponoć w roślinie po 6 godzinach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2016 · Zgłoś post Było coś innego-ale stosuję się do zaleceń @jarki-ego tak na polu,jak na forum! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2016 · Zgłoś post Przestańcie wklejać linki Proszę o konkrety dlaczego taki czy owaki bor jest lepszy Chociażby swoje doświadczenia bo w broszurkach wszyscy mają najlepsze wynalazki Ja podaję od ponad dziesięciu lat boroetanoloamine i jakoś nie widzę sensu zmiany na coś co jest porównywalne i droższe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2016 · Zgłoś post Jak już tak o tej boroetolonaminie, Agrii ma w ofercie Boronia Mo 6 ( bor + molibden) rozważam to w razie jak się ociepli ---> http://www.agrii.pl/produkty/boronia-mo-6 Jednym zaspokoić rzepak przed zimą na bor i molibden tylko ciekawe jaka cena ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2016 · Zgłoś post Agrii nie chce się pochwalić co tam jest namieszane Na stronach francuskich można znaleźć wzmiankę o etanoloaminie Produkt BARDZO podobny czy przypadek ??? https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=fr&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.agronutrition.com%2F1-27211-Fiche-produit.php%3Fid%3D2827&anno=2 To mam pytanie czym się różni etanoloamina od boroetanoloaminy ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2016 · Zgłoś post Jak nie chwalą jak w ulotce wszystko jest ::) Bor ten co stosujesz + molibden + cuda wianki Może błąd tłumaczenia i chodzi o to samo tylko ze tam "boro" zabrakło MAKROELEMENTY g/l Azot (N) 60 MIKROELEMENTY g/l Bor 118,7 Mangan (Mn) 1,3 Molibden (Mo) 5,9 Mangan chelatowany EDTA. Mikroelementy całkowicie rozpuszczalne w wodzie. Gęstość 1,34 kg/l, pH 7,4 – 8,1 bor w postaci boroetanoloaminy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2016 · Zgłoś post @barts chcąc zaspokoić rzepak w kolejny kluczowy mikroelement to raczej uderzyłbym w mangan. Mogę Ci polecić produkt z K+S EPSO Microtop, tak naprawdę jest to siedmiowodny siarczan magnezu wraz z borem i manganem. Stosuje już 3 rok, tak naprawdę tylko chyba ja go używam bo mój handlowiec zawsze narzeka kiedy musi mi załatwić go co roku :D Tani nie jest bo kosztuje ok 1700-1800 zł/t. Mi się opłaca (czysty składnik). Dorzucam to prawie zawsze do opryskiwacza i tym sposobem wychodzi mi ponad 600 gramów boru w roku. Wiosną dorzucam 1,5 l boru i po sprawie. @jarki Nie wiem ale się dowiem :D sam jestem ciekawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post Ciekawy produkt ale w zboże się nie nadaje za duża zawartość boru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2016 · Zgłoś post Zgadza się, dość ryzykowny w zbożu. Znam osoby, które bor w zbożach podają (stanowiska bardzo ubogie w ten składnik, trzeba by zrobić analizę gleby żeby wiedzieć co się dzieje) ale tylko do momentu kiedy roślina wytwarza kłos. Zawiązki kłosów powstają już jesienią w terminowo sianej pszenicy, także tylko na początku by można. Sam nie próbowałem, u siebie takiej potrzeby nie widzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 13, 2016 · Zgłoś post @jarki Dziś kupiłem boronie mo 6 w agrii, cena ok 20 zł za litr, jest do dokładnie ten sam produkt co podałeś w linku nie jest wytwarzany w Polsce, a wyłącznie sprowadzany Teraz czekać na listopad i ogień ostatni raz w rzepaku przed zimą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 13, 2016 · Zgłoś post Skoro to boroetanoloamina to dobrze sobie cenią właściwie to w ich stylu i nie powinienem się dziwić Powiadasz w listopadzie ? Też bym chciał tylko potrzebna jeszcze temperatura żeby mieć nadzieję że zadziała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach