Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post siarczan to już sobie odpuszczam a boru poszło już 2,5 L Bormax Turbo w trzech zabiegach, na jutro planuje podać pierwszy raz w życiu dolistnie wapń i zastanawiam się nad dodaniem choć jeszcze trochę boru ale tak ja widzę to mnie już przekonaliście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post Bor w roślinie prawie się nie przemieszcza a późno też więcej na liście spadnie No i jak wspomniałem wyżej też ale kwitnącego bym nie zasilał borem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post 250 g to dałem na ruszenie wegetacji właściwie w dwóch zabiegach. Wapń ciekawy dolistnie , też kiedyś o nim myślałem ale póki co jednak nie mam żadnej bańki z nim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post Wapń to raczej tira na 2 ha, a z bańki to można Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 · Zgłoś post Mój dostał 3 razy po 210 gram ,więc musi mu starczyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 · Zgłoś post Przy Twojej obsadzie roslin/m2 to by starczyła polowa tego boru. Powinienem mieć w tym tygodniu wyniki z liści, jestem ciekaw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 · Zgłoś post No właśnie sporo tego boru dajecie wiosną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Tyle zalecają ,on nie jest drogi,a co przy mniejszej obsadzie potrzeba więcej,idąc twoim tokiem myślenia 20 lat temu nie był wogóle potrzebny Edytowano Kwiecień 18, 2019 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2019 · Zgłoś post O mój tok myślenia bądź spokojny :) Dwadzieścia lat temu nawet mniej kiedy rzepaki wchodziły do płodozmianu Wiosną dawało się 200-300 g często mniej wielu wcale a plony były wyższe Zalecenia ! wiosną zwykle mamy inną sytuację i jest po czym lać Jest też lepsze wchłanianie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2019 · Zgłoś post To było do LOKIZOM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Więc dostał wiosną 110 i 150 gram pewnie było by coś więcej ale zimno Na pewno do świąt jeszcze się załapie tylko rzepaki już kapitulują Edytowano Kwiecień 18, 2019 przez jarki Załapie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2019 · Zgłoś post Jak rzepak kapituluje to pszenica powina juz padnąć ,rzepak wytrzymie jeszcze 14 dni gorzej pszenica Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2019 · Zgłoś post To może być ostatni czas na bor i pozostałe mikro Należy go wykorzystać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post 2 godziny temu, tomtom napisał: Pytanie do praktyków -czy można i warto jeszcze dołożyc boru w tej fazie(początek kwitnienia).Na wiosnę dostał tylko 250 gram ,nigdy boru nie mieszam z fungi -stąd ew.kolejny przejazd W tej fazie moim zdaniem powinieneś mocno okroić dawkę Czyli robi się mało opłacalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post Dałem na wiosnę dwa wiaderka po kspuście boru /ha. Nie wiem ile, może kiedyś zważę. Na jesieni było dużo prawie 1kg w czystym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post Coś Ty tam alchemiku wymyślił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post Kwas borowy. 2580złnetto/t Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post I kupiłeś tonę :) No poważnie jak to stosujesz i jaka jest przyswajalność Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 26, 2019 · Zgłoś post 7 godzin temu, jarki napisał: W tej fazie moim zdaniem powinieneś mocno okroić dawkę Czyli robi się mało opłacalnie Chyba zostawię jak jest , dostał teraz śladowe ilości w odżywce z Caldeny (Complete NPK 20-20-20 plus mikro) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 12, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @przem Czyli z mikro dajesz tylko bór i ewentualnie cynk? Molibdenu manganu nie? Edytowano Wrzesień 12, 2019 przez jarki Przem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 12, 2019 · Zgłoś post Bor działa tu gdzie spadnie na nowe przyrosty już nie i jest w różnym stopniu wchłaniany z różnych związków. Takiego boraksu czy kwasu borowego trzeba o wiele więcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 12, 2019 · Zgłoś post To jaki ty bór dajesz? Czy intermag czy foliq to boroetanolo coś tam wiec ciężko o inna forme Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 12, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Tak boroetanoloamina to naj popularniejszy bor i wydaje się dość bezpieczny @ansu to bardzo skomplikowana OSOBOWOŚĆ i było by za proste zęby robił jak wszyscy Edytowano Wrzesień 12, 2019 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2022 · Zgłoś post Co sądzicie o produkcie basfoliar boran, na opisie w internecie 21 % boru- kwas borowy, na woruku pisze boran sodu 12 zł/kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2022 (edytowany) · Zgłoś post Kwas borowy Cena za worek przy zakupie 25 kg 176,00pln brutto Mam taniej boran sodu Przy zakupie palety 1200 kg cena 3,70pln netto / kg Edytowano Wrzesień 21, 2022 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach