Napisano Grudzień 27, 2016 · Zgłoś post A ile wam przyznano ? Mi gdzieś wyszło 70 zł od hektara :( chyba że cześci nie zakwalifikowali na decyzji tylko kwota ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 27, 2016 · Zgłoś post Zgodnie z wyliczeniem . Niestety kilka ha brakło do ubezpieczenia połowy gospodarstwa i 200 zeta /ha . @jarki - postępowanie dowodowe ??? coś ty tam nadrukował we wniosku :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 27, 2016 · Zgłoś post ciekawe kiedy kasa?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 27, 2016 · Zgłoś post Kasa przyda się zawsze nawet za rok byle dali @witch5 Wysłali takie pismo że można się przestraszyć czytając początek :D Nie pisze nic konkretnego żadnych cyferek "postępowanie w sprawie zostało zakończone" Prawie jak sołtys do Pawlaka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2016 · Zgłoś post Jak tam dopłaty do wymarznięć dostaliśćie,niech se wsadzą je w d,,e idioci,musiało wymarznąć 100 % danej uprawy żeby dostać cokoolwiek i wtedy im wyszło 50% straty,po co robili zamieszanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2016 (edytowany) · Zgłoś post Załapałem się na 2/3 obszaru bo tyle było jesienią zasiane (rzepak i pszenica) Dwie stówki do hektara bo w momencie szkody nie było ubezpieczone. Słowem tyle ile się spodziewałem od naczelnika ;) Zapomniałem decyzja o pomocy przyszła normalnie Obyło się bez aresztu choć tak groźnie to wcześniej brzmiało Edytowano Styczeń 10, 2019 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2016 · Zgłoś post @miwigos Niestety mam podobnie, jak można liczyć areał ze szkodą całkowitą razem z częściowa >:( Jak by tak liczyły towarzystwa ubezpieczeniowe to nikt by chyba nie dostał... Najgorsze tylko że od początku nastawienie na efekt propagandowy że kasę rolnicy dostaną, pierw 900 zł na które prawie nikt się nie kwalifikował , teraz 400 które też wielką ściemą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2016 · Zgłoś post Ja tylko do jeczmienia bo wszystek wymarzł po 400 zł/ha,pszenica nie bo 30 zaorane a 10 zostało ,,tak samo rzepak30 zostało ,12 zaorane ,mozna było zaorać 100 ha pszenicy ,ale został 1 hektar i się nie należy bonie wychodzi 50%,najgorsze że nie ważny stan faktyczny tylko to co w protokóle,było podać że wymarzło i by dali ,a przecież agencja by mogła sprawdzić że ktoś podal że rzepak mu wymarzł w 100 %,a dopłate wziął na pole gdzie był rzepak,myślałem że ta władza mądrzejsza,po co ludzie stali w kolejkach Jarki to podałeś że raps ci wymarzł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2016 · Zgłoś post Komisja oszacowała mi rzepak 50% i pszenicę 50% Mimo że pszenica w chwili szacowania była już przesiana Natomiast rzepak w tym czasie powiedzmy rósł i pozostał do żniw Jak wcześniej pisałem w czasie wystąpienia szkody żadnej polisy Dopiero wiosną całość od gradu + pszenica ogień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 30, 2016 · Zgłoś post U mnie mówili że muszę do gminy podać tak jak do agencji o dopłaty i to był błąd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 10, 2019 · Zgłoś post Coś cisza z wypłatami suszowymi a za chwilę połowa miesiąca. Do końca stycznia miał być temat zamknięty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 10, 2019 · Zgłoś post Dostałem kolejne pismo z powodu rozwodu łóżko do sprzedania A poważnie nie zdążyli i następny termin 31 stycznia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 10, 2019 · Zgłoś post To masz z deminimis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 10, 2019 · Zgłoś post Jasne mam na MINUSIE u Kaczyńskiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 10, 2019 · Zgłoś post Ja miałem publiczną to wypłacili w grudniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 10, 2019 · Zgłoś post Ja mam publiczną i tez dostałem pisemko jak kierownik, że dzikie węże i w ogóle trudna sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2022 · Zgłoś post W roku Pańskim 2022 aplikacja suszowa jest chwilowo niedostępna do dwóch tygodni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach