Napisano Czerwiec 19, 2018 · Zgłoś post Nie mam bo był tylko jeden i na zasłużył na nazywanie go tak, raczej pozostałości, był obok rolnika na skraju poletek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 19, 2018 · Zgłoś post Wiem wiem widziałem jedna sztuka na trzy metry A widziałeś ten CUDNY jary :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 19, 2018 · Zgłoś post Plon mniejszy niż norma wysiewu :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 19, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Do Chrzestowa macie daleko? Bo jak jechałem ze Znina to chyba mijałem Edytowano Czerwiec 19, 2018 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Witam jestem nowy na forum a rzepak uprawiam dopiero 2lata, a z tego co pamietam ze studiow to rzepak ma kwitnac krotko ale inyensywnie najlepiej okolo 2tyg I jeszcze jedno pytanie moj wyksztalcil od 250 do 350 pelnych luszczyn a u was jak to wyglada? Dodam ze na kazdej roslinie zredukowal okolo 50 luszczyn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Być może idziesz na rekord świata. Jeszcze tylko napisz że masz obsadę 50 roślin na metrze Edytowano Czerwiec 21, 2018 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Dla niedowiarkow Edytowano Czerwiec 21, 2018 przez Wojteq Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post 3 godziny temu, Wojteq napisał: z tego co pamietam ze studiow to rzepak ma kwitnac krotko ale inyensywnie najlepiej okolo 2tyg Z tego co wiem powinien kwitnąć intensywnie ale nie krótko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post To miesiac ma kwitnac i jedne lusZczyny juz wyksztalcone a inne jeszcze kwitnacy kwiat? Jak spoznisz azot to faktycznie tak bedzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post @Wojteq-skąd TYŚ to Ci znawcy napiszą,jak rzepak się w twojej okolicy zachowuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Zamosc woj.lubelskie na tzw. Borowinach jest kiepsko z rzepakiem widac z gory ziemie, ja mam tylko plowizny i gliny klasa 2 i 3a i wyglada jak dla mnie ok jesli pogoda pozwoli zebrac to licze na 3,5 t ale to sie okaze jak bedzie sprzedane Edytowano Czerwiec 22, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Jak spóźnisz azot to się będzie odnawiał a to inny problem i jeszcze deszcz Stosując fungicydy-regulatory opóźniamy początek kwitnienia Przytrzymujemy pęd główny i rzeczywiście równiej kwitnie=krócej Ale bądź pewien że w dwa tygodnie kwitnienia plonu nie zbuduje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post To chyba wyjasni http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/rosliny-oleiste/rzepak-rozpoczyna-kwitnienie,56962.html Z tymi 2tygodniami to przesadzilem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2018 · Zgłoś post Widać że miałeś opady bo ma jeszcze liście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2018 · Zgłoś post dolne łuszczyny jeszcze zielone ale całe ziarko czarne, czyli optymalny termin na desykacje. Ja w tym roku czekam i niech dojrzeje naturalnie. Nie ma co wariować, Niech nabiera MTZ. 2 tygodnie i zacznie się urwanie głowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2018 · Zgłoś post Jakie urwanie głowy stawiasz przyczepkę na polu i młóci pół dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2018 · Zgłoś post W lubelskim na borowinach wczoraj probowali kosic rzepak plon podobno od 2,2 do 2,8 rok temu mieli od 3,5 do 4,5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2018 · Zgłoś post U mnie 3 t raczej nie będzie. Oby było 2+. 2,5t to będzie sukces Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2018 · Zgłoś post Połowa rzepaku skoszona plon lepszy niż liczyłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2018 · Zgłoś post No nie łaska podać orientacyjnie plonu, niektórzy jeszcze trochę do żniw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2018 · Zgłoś post Było chociaż 2,3? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 6, 2018 · Zgłoś post Dzis byla proba rzepaku z 4arow 160kg + to co w kombajnie zostalo tylko wilgotnosc 16% a 15 min po powrocie z pola grad z nawalnym deszczem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 7, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Jak podam to powiecie że się chwale ,troche gorzej jak rok temu,liczyłem że będzie conajmniej tona mniej,ziarno zdrowe ciężkie ,nie takie jak dwa ostatnie sezony @Wojteqczyli 4 tony,dobrze zmierzyłeś i zważyłeś ,że ci się chciało Edytowano Lipiec 7, 2018 przez jarki Połączenie i Wojteq Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 7, 2018 · Zgłoś post Jakbyś miał z 6 ton to bym uznał że jest się czym pochwalić :D Tutaj do 5 ton na nikim wrażenia nie robi :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 7, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Jaki plon?pochwal się ;)w końcu to Twoja ciężka praca. U mnie też bez tragedii dziś wykoszony wilgotność 9% 6 ton? A były w tej bajce smoki? Edytowano Lipiec 9, 2018 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach