Napisano Marzec 31, 2014 · Zgłoś post dokładnie jak, jeśli mamy porządny rzepak to jesienią caryx a wiosną toprex według mojego rozumowania tak będzie lepiej ponieważ jesienią lepiej skrócimy a wiosną damy lepszą ochronę fungicydową tak pokrótce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2014 · Zgłoś post Amoje pęknięcia w rzepaku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 1, 2014 · Zgłoś post zbyt intensywny wzrost czyli piekielna dawka azotu zobacz też czy w tych miejscach są nakłucia po chowaczu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2014 · Zgłoś post Amoje pęknięcia w rzepaku? Kolega ma chyba jakieś chody w Farmerze :) http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/rosliny-oleiste/aktualnosci/pekanie-lodyg-rzepaku,50278.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2014 · Zgłoś post mamy połowę czerwca a rzepaki wszędzie bieleją na plantacjach jest wiele całkiem przyschniętych roślin nawet tam gdzie nie było wcześniej rzepaku zgnilizna twardzikowa robi ogromne spustoszenie do tego ogromne braki łuszczyn oj będzie ZDZIWIENIE w czasie żniw a niektórzy podpisali kontrakty na rekordowe plony :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2014 · Zgłoś post trochę brakuje strąków ale tragedii nie ma raczej będzie z ceną w żniwa. Ma ktoś z was monolit w tym roku u mnie strasznie się wyłożył :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2014 · Zgłoś post ja nie mam monilita z tego co obserwuję u znajomych też wylega i w ubiegłym roku było to samo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 25, 2014 · Zgłoś post co może być przyczyną że rzepak nie wykształcił korzenia palowego. odm. exclusiv . pierwszy raz mam coś takiego. rzepak mocno się płożył. na innych odm. jest OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 30, 2014 · Zgłoś post Prosze o pomoc rzepak jest jakis dziwnie nierowny jedne rosliny sa jeszcze lekko zielone a inne juz uschniete, trafiaja sie miejsca gdzie ten suchy jest zlamany. Czesc sasiadow ma podobnie, co jest tego przyczyna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 1, 2014 · Zgłoś post czy ten który usechł nie jest czasem w połowie z białym nalotem na łodydze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 1, 2014 · Zgłoś post myślisz o zgniliźnie twardzikowej ? jeśli tak to w łodygach powinny być czarne zarodniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2014 · Zgłoś post http://notatnikrolnika.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=419%3Aszara-ple&Itemid=344 lub szara plesn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2014 · Zgłoś post Sa takie z czesciowo bialymi lodygami i takie ze cala lodyga juz uschla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2014 · Zgłoś post wychodzi na to że obie choroby a pewnie jeszcze by się coś znalazło pytanie czy czasami nie jest to kiła, kiedy ostatnio był tam rzepak ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 9, 2014 · Zgłoś post Na tym polu jeszcze nie bylo rzepaku nawet w najblizszym otoczeniu tez nie bylo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 10, 2014 · Zgłoś post a materiał siewny był zaprawiony? jaka odmiana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2014 · Zgłoś post Material kupiony odmiany Monolit i Kadore, pierwszy w 30% lezy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 22, 2014 · Zgłoś post Jak możesz opisz swoja agrotechnikę spróbujemy wyłapać błąd aby w przyszłości się n powtarzał ,ja bym stawiał jak koledzy na grzyb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 13, 2014 · Zgłoś post Panowie jeden z moich rzepaków jest po grochu, wschody były niemal idealne rośnie jak szalony i tu moje pytanie czy jest sens zastosowania wyższej dawki fungicydu z najwyższej półki myślę tu np. o 2x0,6l/ha caryxu nadmieniam że jest teraz w fazie czterech liści Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 13, 2014 · Zgłoś post W zeszłym roku 10 września miałem rzepak 5-6 liści to dałem 1 l i wstrzymało super ,teraz wystarczy 0,5l caryxu i 0,5 l tebukonazolu ,bo stosowałem i było OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 13, 2014 · Zgłoś post w ubiegłym roku przy bardzo sprzyjającej jesieni dla rzepaku ale również dla chorób stosowano też 0,5 metkonazolu i po tygodniu litr caryxu w tym zagrożenie chorobowe jest znikome ale akurat ten rzepak będzie szalał bo jest jak wspomniałem na stanowisku po grochu i mam obawy żeby mi nie "uciekł" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 14, 2014 · Zgłoś post nie dziel caryxu jak tak szybko rośnie daj 1l/ha przy 6 liściach zobaczysz jak przyhamuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2014 · Zgłoś post a ja się zastanawiam nad zwykłym tebu 0,7 l/ha bo obsada jest cienka ale rośnie ładnie, widoczny 4 liść. Wody ma dość ale przez te upały ostatnio znowu robi się sucho to pewnie trochę zwolni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2014 · Zgłoś post u mnie 3-4 liście dzisiaj dostał navigatora poczekamy na 6 liści i caryx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 15, 2014 · Zgłoś post Solubor można dodać do Caryxu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach