Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post Nie mam ale mam Rohana który mi tego nie zrobił 3 lata temu. W tym roku nie było intensywnego wzrostu do 4 liscia. On już wychodził to tak było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post Też twierdze że to cecha odmianowa orka z wałem cambela ,siew amazonka z wałem gumowym ,a na przednium TUZ wał kruszący i jest twardo jak na asfalcie ,niektóre odmiany mają szyjke OK,JARKI to ile lisci miał twój raps że dałeś 1 litr caryxu,ja zaczynyma od jutra ,po pól litra caryxu i tebukonazolu + siarczan mgnezu i 100 g boru,rzepak ma 4-5 liści częśc dostaje 6 liść ,ten co ma 3 liście poczeka ,dziś był opryskany na chwasty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post Mój po 4 dniach wygląd tak , Dzisiaj dostał 0,8 l caryxu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post IAle poszedł. Mój w tym roku tak nie będzie wyglądał niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post Zobaczcie jak rzepak wygladał 20 wrzesnia w zeszłym roku, nie mowcie ze w tym nie jest do tylu o conajmniej 2 tygodnie a to z 23 wrzesnia tego roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post @mieto35 za mało dołóż chociaż tebukonazolu za kilka dni @miwigos ten później siany jest taki jak Twój i dziś załapał się na litr caryx'u @lokizom ulżyło mi ;) jak zobaczyłem drugie zdjęcie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post Ten co się obudził ostro wystrzelił, byłem wczoraj i dziś różnica duża, czas na mikro + regulochrona, na te małe już nie patrzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post @jarki właśnie mam w planach coś koło soboty albo poniedziałek . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post tebukonazol - rapsin - supero można to połączyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 26, 2017 · Zgłoś post Powinno być ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 27, 2017 · Zgłoś post Stanie się coś jak wczoraj skracałem a dzisiaj bym wjechał z pakietem odżywek siarczan magnezu , mangan , bor, plonvit rzepak , bałem się to wszystko wczoraj mieszać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 27, 2017 · Zgłoś post Masz nasze pozwolenie-JEDŹ! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 29, 2017 · Zgłoś post @jarki według ciebie jak pojadę na czwarty dzień z tebukonazolem po caryxie, to starczy ? czy jednak za mało , planowałem bardziej na poniedziałek , ale znowu deszcze zapowiadają , i jaką dawkę byś polecił myślałem tak 0,6 l dać. Pytam bo masz praktykę w takim dzielonym skracaniu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 29, 2017 · Zgłoś post No tak też się ociągam z tebu ale trzeba kropić jak ciepło a do poniedziałku kto wie Ty masz zajebisty rzepak to możesz sobie pozwolić na wszystko (dawka ok) Mój jeden dostał litra na raz bo spóźniłem i jest bardzo rzadko posiany Reszta to czysty cyrk część 2xcaryx część 1xcaryx a jeszcze jest taki co nic nie dostał Właśnie te ostatnie cyrkowe muszę potraktować tebukonazolem Tylko kiedy i ile głowa mała myślę o jakiś 0,6 po całości z borem i odżywka dla robaków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 30, 2017 · Zgłoś post Regulacja zakończona razem za siarczanem magnezu i 100g boru,po 15- X miks na zagęszczenie soków przed zimą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 2, 2017 · Zgłoś post U mnie też zakończona na raty ale jednak Ostatnio kropiłem z tiofenatem dla wzmocnienia ochrony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Dobrze licz koszty... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Myślę że zdjęcia mówią wiele ale jakiś objaśnienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Szału nie robi, kartka, faktury, długopis, kalkulator będą pomocne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Przeca każdy widzi że doopy nie urywa ale różnice chyba widzisz Bystrzaku :d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Widzę, ale kosztowo prowadzisz go na 6 ton, będzie? Wątpię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post U mnie jeszcze inne strategie. Ten najwcześniej siany dostaje dziś Caryx, wcześniej dostał Toprex i zobaczymy jak go wgniecie. Po samym Toprexie szału nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Ja na siewie z paczki i Delcapsie z Busterem zakończyłem koszta jesienne.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post @ikcom@s jakie kosztowo raczej standardowo Co można innego tańszego zrobić aby mu dać szansę Spójrz na ten nie regulowany ile on ma mniejsze szanse na przezimowanie @lokizom ja uważam że toprex jest numer jeden wczesną wiosną Powiedz mi w jakiej fazie był rzepak bo dawka chyba 0,2/ha ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2017 · Zgłoś post Dawka 0,3. Był w fazie 1-3 lisci. Widzę że efekt po Caryxie jest zajebisty ale taki rzepak miałem ze ten Caryx mógłby pójść dopiero w zeszłym tygodniu bo te małe by padły, a miejscami one przeważają, nawet więcej niż miejscami. Mam takie wrażenie że pakujemy się w koszta. Mam wszystko podliczone i wydane już praktycznie 2 tys a nie wygląda to obiecująco. Może było trzeba bez NPK, populacyjny a wyglądałby pewnie tak samo. Byli tu tacy którzy robią rzepak poniżej 3 tyś ale ja nie umiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach