Napisano Październik 9, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Mój ma 3-4 listki i 2mm średnicy... z pozostałych w okolicy to też zaczynam mieć wrażenie,że coś z nich "bydzie". jeszcze żeby na samosiewy raczyli parsknąć @jarki-"kowalstwo artystyczne"-ale WBITY!(soczysty również) Edytowano Październik 9, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post Słabo nie to co mój :D @jarki masz czym się martwić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post Bym wrzucił zdjęcia,ale to wyższa szkoła jazdy na tym forum,mój ma 5-8 liści,wiekszość 6-7 i obsada 40-45 szt,więc wasze niezbyt gęste do mojego,wy powiecie że mój za gęsty Barts cienko to widze,na tej małej obsadzie ,przy takim małym rzepaku, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post @barts-kiedy robiłeś fotkę MOJEGO :-) nie no ja mam 80szt./m Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post U mnie też jest 80 sztuk tylko na kilkunastu metrach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post W takiej sytuacji jak opisujecie to jednak większe szanse na rzepak Kolegi @Pałuczanin81 @miwigos u mnie też się trafiają większe ale sporo słabsze również (mokro) Jeśli mowa o wbitym to zwłaszcza ten na środkowej fotce ale on też był indywidualnie traktowany Kluczem jest jak już pisaliśmy wcześnie podany fungicyd-regulator Taki rzepak jak @barts to w mojej okolicy 80-90 % plantacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post @jarki spojrz na moja pierwsza fotke z ostatnich wrzucanych, mam wrazenie, że tam lepiej siedzi od Twojego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post Mnie Marcelo z fotek zachwyca..idę zrobić swoje fotki i dodam niech posypie się krytyka:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post Marcelo robi ładne wrażenie bo większą obsada i ciut za mało dostał po łbie ;) @lokizom ten twój bardzo mi przypomina mojego rohana Ja mam tyle opcji obrony że można cię zamotać jedno jest pewne Późno podany fungicyd-regulator położy rzepak ale szyjka zostaje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Es Mercure siew 11.09(jak 40%plantacji we wsi) Edytowano Październik 9, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Co ta gleba taka zbrylona?Za dużo od takiego rzepaku sianego 11.09 nie można oczekiwać. Miej tylko nadzieję ze w przyszłym tygodniu rzeczywiście będzie ocieplenie jak zapowiadaja Edytowano Październik 9, 2017 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post Kultywator z broną ciągany za Ciapkiem-na to Poznaniak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post U nas takie są już polikwidowane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post Mili Panowie jesteście-bo się WYLOGUJĘ i nie dowiecie się,że w lipcu 2018 ta plantacja dała 4,5+ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post @ikcomas my mamy jednak nieco inny klimat Jak stary jestem to nie widziałem żeby ktoś oziminy orał jesienią Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Królik doświadczalny-macie go ZA DARMO!i jeszcze niezadowolnieni? "Rzepak to jak los kupiony na loterii. Wiesz,że forsę wydałeś...?"-słowa mego sąsiada-salomona o tegorocznych rzepakach. -koło niedzieli mezotop 1,5/ha+Navigator 0,25l/ha następnie Kelpak 1l/ha+DynamicCresco 0,5l/ha+tebu 500g chyba też 0,5l jak zdążę to Biogen Superplon K @barts-kiedy swój siałeś?bo tu dwa tygodnie nic się z roślinami nie działo Edytowano Październik 9, 2017 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post Siany 25, niech nie zwiedzie was że mały bo on ma 4-5 liści właściwych tylko że małych, rozwojowo nie jest tak źle gorzej z kondycją tych roślin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post W tym roku wszystkie mają listki zamiast liści @Pałuczanin81 mam wrażenie że Mogilno chce Cię oskubać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post @jarki-to z czego RADZISZ zrezygnować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 9, 2017 · Zgłoś post Najpierw to życzę Wszystkim i sobie ciepła bo wtedy będzie nadzieja Jeśli się zdecydujesz to chwasty i fungicyd już zrobią koszty Ale wiosną galera jest za słaba a nic innego sensownego nie wiedzę Natomiast fungicyd (pod warunkiem że TVPiS ma rację i idzie ciepło) bardzo mu pomoże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 10, 2017 · Zgłoś post słabsze kawałki też oczywiście się zdarzają ale to się nie ma czym chwalić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 10, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Dużo za późno regulator, ta szyjka martwi Edytowano Październik 15, 2017 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 10, 2017 · Zgłoś post Troche za dużo panikujecie z tą szyjka,kilka lat temu szedł tabukonazol na 6-8 liść i było OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 10, 2017 · Zgłoś post Regulator to był 10 dni temu - skutek- no cóż nie powala . Niestety powrócił problem niedobitych czy może nowo wschodzących samosiewów . Jak się zapatrujecie na mieszanie graminicydu z borem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 15, 2017 · Zgłoś post Co to za choroba ? To pasuje do suchej zgnilizny kapustnych jak i również do mączniaka rzekomego , było pryskane caryxem i tebukonazolem czyżby nie zadziałało ? jakim środkiem by to można poprawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach