Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post Moj rzepak odbudowuje liscie i w srodku po rozchleniu lisci widac malutki zielony pak. Czy mozna jeszcze teraz stosowac toprex? oraz czy w ogole warto stosowac toprex, jak w okolicy nigdy nie bylo rzepaku? Czy moze cos innego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post Ja już się zbieram z tym zaniżaniem i zaniżę do zera @barkas oczywiście że możesz tylko sam zadałeś dobre pytanie czy warto Tego nikt Ci nie odpowie na 100% sam musisz wiedzieć na ile plon realny Poza tym też słuszna uwaga skoro w okolicy rzepak to rzadkość presją mała Opisz ten rzepak może jakieś zdjęcia to coś Ci spróbujemy doradzić Jest wiele tańszych sposobów na ładny plon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 4, 2019 · Zgłoś post No dobra jak oszacować plon? Pytanie do wróżki. Mam ziemię IIIb zbieram ponad 80t buraka około 8t pszenicy, zasobność wysoka do bardzo wysokiej, pH około 6,5. Dałem już ponad 200N 150K i 100P ze 4t/ha przydało by się zebrać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post rzepak jest z wegetacją do przodu o 2,5 tygodnia takie coś spotykałem na polach dopiero po 20 kwietnia. Jest dopiero 5 kwietnia a już poszło 3 razy na robactwo gdzie po inne lata dopiero szła regulacja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post U mnie tak to wyglada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post Jest ładny ale trochę z tylu jakby został. A mój taki. Póki co jestem bardzo zadowolony ale wegetacja słabo idzie mimo tego że jest ostatnio po 15 stopni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post @barkas inwestuj w niego Ty mieszkasz mocno na wschodzie Nie przejmuj się tym że większość tu ma w dalszych fazach rozwojowych Na niego też przyjdzie czas tylko nie prześpij to ładny raps Rejon u Ciebie bez rzepaków to PLON będzie ;) :) @przem żeś jakiegoś mutanta poszukał albo jary :d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2019 · Zgłoś post To są rzepaki nie taka bieda jak u mnie :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post @jarki tylko powiedz mi co robic jak na 10 dni do przodu zero deszczu nadaja... Niektore rzepaki na 5 klasie... Mialem dzisiaj skracac żyto ale jak zobaczylem pogode to odpuszczam, chyba razem z calym T1.. W tamtym roku tylko poprzypalalem skaracaniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post @przem twój rzepak idzie jak szalony Mój wygląda tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post Wydaje się dość jasny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post Takie światło . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post W tym roku rzepak wszędzie wygląda jak zmutowan. Dużo wypuścił pędów bocznych a główny dopiero ruszył dziwne zjawisko,tym bardziej że caryx poszedł doiero 2 dni temu więc to nie to. Ogulnie słabo jakoś to idzie w góre.,jak tak dalej pójdzie to chyba deszczownie trzeba będzie wyciągnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post A po co ci duży rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Nie chodzi o to by był duży tylko żeby mu nie zabrakło wody w najważniejszym momencie. Edytowano Kwiecień 8, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2019 · Zgłoś post Nie - no taki ze 2m może być, byle stał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 · Zgłoś post Przymrozek- minus 1.Mam nadzieję ,że Toprex podany przedwczoraj przy 19 stopniach zrobi swoje.Wczoraj bor podany przy 18 stopniach.Słuchając prognozy pogody można opryskiwacz i parasol odstawić na tydzień w kąt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 · Zgłoś post Przestało wiać, ale już drugi miesiąc deszczu nie było. Pęd główny zaczyna miejscami strzelać. Jak tak sucho to normalnie dawać retardanty czy nieco się ograniczyć? Mam Toprex 0,5l może jednak dać 1l Tebu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 · Zgłoś post Daj ten toprex rzepak powinien sobie poradzić, bo fungicydowo to jednak samo tebu dużo słabsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 (edytowany) · Zgłoś post 22 godziny temu, barkas napisał: @jarki tylko powiedz mi co robic jak na 10 dni do przodu zero deszczu nadaja... Niektore rzepaki na 5 klasie... Powinieneś o niego walczyć jak CI pisałem wcześniej jutro będzie za późno na fungicydy Przymrozki zapowiadają a regulatory i przymrozek to kiepski pomysł @Daymon tak powinien wyglądać dobrze prowadzony rzepak To są efekty warunków jakie miał jesienią plus regulacja @ansu czasy rzepaków dwu metrowych już minęły nawet monolit mniejszy Ja bardzo miło wspominam tamte czasy i californium jak fale na Bałtyku Jesienią szedł tebukonazol na 7-8 liść wiosną metkonazolu na kalosza Rzepaki były zdrowe jednego roku kosiliśmy po zbożach 4tony to było normą Dziś mamy inne odmiany inne warunki i człowiek ciągle na opryskiwaczu Mam tego dość Edytowano Kwiecień 7, 2019 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 · Zgłoś post U mnie wcześniej strasznie wiało i były przymrozki. Teraz wiać przestało w prognozach przymrozków brak. Rzepak nawet od ziemi nie ma 20cm jeszcze. Badania wykazały zależność wysokości do szerokość rzędów -im większy rozstaw to wyższe rośliny. Mam gdzieś tabęlkę, znajdę to pokażę. Było jeszcze przy różnej ilości na m^2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 · Zgłoś post 10 cm sie skraca ,,pryskajcie dzis bo środa -czwartek prymrozek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 · Zgłoś post @jarki możesz moeć racje że przyczyn takiego stanu trzeba szukać na jesieni bo wtedy poszła bardzo mocna regulacja jak żadnego roku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2019 · Zgłoś post Rzepak na teraz JESZCZE dobrze rokuje poszedł w pęd przez to ciepło Jest tydzień po fungi-regulacji ma ładny kolor i pokrój Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2019 · Zgłoś post No i się wyrównał po regulacji, jest narazie bardzo dobry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach