Napisano Maj 1, 2019 (edytowany) · Zgłoś post 15 maja to będzie prawie przekwitnięty Mam nadzieje że opryski na ten sezon w rzepaku właśnie zakończyłem Edytowano Maj 1, 2019 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 1, 2019 · Zgłoś post @przem grubo w tym roku Normalnie aż się chce zobaczyć coś takiego u nas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 1, 2019 · Zgłoś post Wczoraj około 130cm wyglądał tak: Będzie coś z tego bo 3t/ha jakoś mnie nie zadowala? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2019 · Zgłoś post Przez ostatnie lata w moim rejonie taki plon był tylko dla nielicznych :( W tym też na więcej trudno liczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2019 · Zgłoś post Przy takich nakładach jak na rzepak pszenicę po pszenicy ma na luzie ponad 6t/ha Przy płodozmianie burak-pszenica-pszenica-burak-pszenica-pszenica. Tylko pszenica po pszenicy bez orki słabo wychodzi i przy takim płodozmianie duża degradacja gleby nawet z poplonami. Zimno wieje z zabiegiem na płatek trzeba chyba poczekać na przynajmniej ponad 10°C w nocy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2019 · Zgłoś post Dzisiaj było 8 więc nie widze problemu,nastepne noce ,zimniej cieplej za tydzień ,a to za póżno,w czasie oprysku pryszczarki na masce były Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2019 · Zgłoś post własnie o to chodzi żeby był przy końcu kwitnienia. W tamtym roku taka technologia się sprawdziła i była znacząca nadwyżka w plonowaniu. 4300 a około 3600 kg/ha to wg mnie jest sens zrobić dodatkowy zabieg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 2, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @ansu u mnie tez takie sobie, na slabszych glebach juz usychaja. Edytowano Maj 2, 2019 przez barkas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2019 · Zgłoś post Ze zdjęcia wiele nie można powiedzieć mogą być 3 tony ,jaki 5 ton,czas pokaże,narazie jest u mnie OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2019 · Zgłoś post Zimno jak Syberii, żadnych "płatków" nie robię. Jeszcze mnie nie pogięło, już jeden zrąbany na skracanie teraz drugi? Szukam raczej polisy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2019 · Zgłoś post Za tydzień się podejmie decyzję co robić Te rzepaki w moim rejonie już nic nie uratuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Rosinie jak szalony w środę po pępek dziś po cycki, a jeszcze nie zakwitł dobrze Edytowano Maj 3, 2019 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2019 · Zgłoś post A tutaj bardzo szybko otwiera kolejne paki z braku wody. Trochę urósł ale na wiele nie licze. Pamiętajcie że jeszcze susza dla rzepaku może przyjść, za szybko bym sie nie cieszył na waszym miejscu ale u mnie nawet nie ma w tej chwili się z czego cieszyć. Jak mina te przymrozki(ok. srody) to dam chyba tebu+azoksy lub prochloraz+azoksy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2019 · Zgłoś post A ja już po niedzieli chyba nie wjadę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2019 · Zgłoś post Zauważyłem dziś redukcję pierwszych łuszczyn dość szybko @lokizom chcesz jeszcze iść w koszty ? @ansu Tobie to tylko pozazdrościć W moimnie ma co zewrzeć ścieżek po 330 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 3, 2019 · Zgłoś post 1 godzinę temu, lokizom napisał: A tutaj bardzo szybko otwiera kolejne paki z braku wody. Trochę urósł ale na wiele nie licze. Pamiętajcie że jeszcze susza dla rzepaku może przyjść, za szybko bym sie nie cieszył na waszym miejscu ale u mnie nawet nie ma w tej chwili się z czego cieszyć. Jak mina te przymrozki(ok. srody) to dam chyba tebu+azoksy lub prochloraz+azoksy Też myślę o mieszaninie azoksystrobina z prochlorazem.Jakie proporcje polecacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @jarki Nie dac nic zupełnie? A jak za tydzień napada to myślę że warto dac, narazie zimno więc jakoś może przetrwa te kilka dni bez wody w oczekiwaniu na nia. @tomtom Po 0,6 by wypadało dac Edytowano Maj 4, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Bywało że żałowałem bo wątpię czy się zwracało Ale to były drogie zabiegi dziś azoksystrobine można kupić sporo poniżej 100 zł Czyli za 60 zł (0,7) na ha plus no właśnie raczej prochloraz Ja przynajmniej jestem wyleczony z pictora Edytowano Maj 8, 2019 przez jarki Przynajmniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2019 · Zgłoś post U kolegi to ile napadalo ostatnio ze tak wygląda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Całe 5mm, szkoda kosztów robić dalej Edytowano Maj 4, 2019 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2019 · Zgłoś post Jak u Cb szkoda kosztów to mój prosto glifosat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2019 · Zgłoś post BARTS zawsze mówi że kiepski ,a potem 5 ton naleci ,po tych 17 mm rzepak piekny ,dziś troche pada ,tak dalej,wszystko dostał na 5 ton,jestem dobrej mysli,że 4 przekroczy w tym roku ,bo za tydzień widać opady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2019 · Zgłoś post Jak bym dostał tydzień temu jednorazowe 17 mm to bym szedł na 6+ przy dobrych dalszych opadach a tak cały czas plon na krawędzi, jedno jest pewno rzepak bardzo nierówny jak będzie woda kwitnienie rozciągnie się na cały maj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 4, 2019 · Zgłoś post Aż taki wymagający nie jestem,jak będzie to nie pogardze,ja zawsze licze na mniej ,wole być pozytywnie zaskoczony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach