Napisano Wrzesień 23, 2022 · Zgłoś post Cierpliwość została nagrodzona dziś bajecznie warunki pogodowe Od 13 można było jechać o 16 było 16°C co dziwne nikt w okolicy nie pryskał A jest sporo rzepaków takich jak @ansu czyli właśnie do delikatnej regulacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 24, 2022 · Zgłoś post U mnie nie bylo warunkow, zbyt zimno w nocy byly przymrozki juz 2 dni tej jesieni. Pokazuje ocieplenie od piatku ma byc niby wiec wtedy licze ze uda sie zrobic porzadna regulacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2022 · Zgłoś post Chyba przesadziłem z tą regulacją. Jakiś ciemny i pomarszczony … Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2022 · Zgłoś post Ile czego kiedy dałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2022 · Zgłoś post Mepik 0,6l + Tebu 1l + adiuwant olejowy 1l Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2022 (edytowany) · Zgłoś post Ile to dni? Moim zdaniem nic mu nie będzie Choć chcę Wam przypomnieć że horizon (250) miał DO pół litra jesienią Praktyka była taka że dawało się setkę na liść Ty dałeś 180g chlorku mepikwatu 250g tebukonazolu i coś-adiuwant U mnie wczoraj był tydzień mam kontrolę różnica jest już bardzo widoczna Edytowano Październik 1, 2022 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 1, 2022 · Zgłoś post Oprocz tebu na 2-3 lisc to zadnej regulacji nie przeprowadzilem i widze ze za bardzo sie nie rozpanoszyl i wciagnal dosyc ladnie szyjke tylko liscie stoja dosc mocno do gory ale nie az tak jakby bylo wogole bez regulacji. Po niedzieli bede chcial go wcisnac do ziemi i zobaczymy czy tak jak pisal @ikcomas te liscie tez tak sie poloza. Jakis pokaznych rozmiarow ten rzepak nie jest bo jak wiadomo zimno i mokro. Zaskakuje mnie bardzo mocno rozwiniety korzen w glab profilu glebowego pomimo tego ze jest mokro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2022 · Zgłoś post Jest ciągle chłodno z N też chyba nikt nie wariował więc sobie rosną bo rosną Moje zdanie jest niezmiennie regulacja musi być bo nie wiemy jaka zima nas czeka Oczywiście każdy ma prawo do własnego pomysłu na fungiregulację Bywało że dawałem bardzo ostro kiedy siałem wcześnie i po grochu Bywało bardzo skromnie jak w ubiegłym roku i wiele lat temu @lokizom Ty musisz coś mocnego dołożyć i to zrobisz bo Cię znam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2022 · Zgłoś post Jak ma teraz 4 liście to czym byś skrócił i kiedy,jakie dawki , zawsze były siane wczśnie to do 20 września było po regulacji, w pażdzierniku juz tak nie rośnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 3, 2022 · Zgłoś post Niedawno czytałem, że te wcześnie siane, gonione rzepaki ładnie wyglądają jesienią nie dają rekordowych plonów, a ich prowadzenie jest trudne i kosztowne. We wszystkim trzeba zachować umiar. Tym bardziej, że wielki rzepak już jesienią zje cały drogi nawóz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2022 · Zgłoś post W ubiegłym sezonie był duży i dobrze sypał, przynajmniej N nie odpływa Prowadzenie jest trudne tego małego , 4 liście obecnie ma, bo nie wiem co i ile dać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2022 · Zgłoś post Prowadzenie nierównego to jest dopiero jazda bez trzymanki. U mnie nic nie robione jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2022 · Zgłoś post @miwigos ja bym myślał nad samymi triazolami w Twojej sytuacji @ansu coś w tym jest i te ogromne koszty a czy się zwrócą Myślę że prowadzenie nierównego musi być skierowane na ten duży Wyjaśniałem to już kilka razy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2022 · Zgłoś post Też już wyjaśniałem, że pole łaciate jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2022 (edytowany) · Zgłoś post Co lepiej według was tebukonazol 0,5 l + metkonazol 0,5 l toprex 0,3 l czy caryx 0,4 l + tebukonazol 0,5 Rzepak 4 -5 liści, mam faworyta , a Wy co byście dali Edytowano Październik 4, 2022 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2022 · Zgłoś post Wybrałbym tebukonazol + metkonazol. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2022 (edytowany) · Zgłoś post @miwigos Też pierwsze rozwiązanie Po 11 dniach od zabiegu Edytowano Październik 4, 2022 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 4, 2022 · Zgłoś post Czyli myślimy jednakowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2022 · Zgłoś post A moj zaczal mi sie podobac a dostal tylko 0,3-0,4 tebu na 2-3 lisc. Tak jak pisalem szyjka dosyc ladnie wciagnieta, tylko te liscie juz ida w górę bo tebu juz nic nie trzyma go. Dzisiaj dostal od 0,7 do 0,9 Caryxu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2022 · Zgłoś post Ta prawie max dawka to za mocno, widać po nim że wściekle rosnąc to on już nie będzie, na to co na zdjęciu to chyba lepiej jak by dać mieszankę tebu + caryx po 0,5-0,6 taki rzepak to powinien być ale 10 września wtedym można hamować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2022 · Zgłoś post Według mnie za ostro, on już wiele nie urośnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2022 · Zgłoś post Zwykle u mnie jak poczuje azot z gnojowicy to dopiero sie bierze a ten moment pewnie teraz nastepuje. Trzeba pamietac ze przez ostatnie 2 tygodnie prawie stal w miejscu ale ze wzgledu na codzienne opady i zimne noce(3 dni byly przymrozki nawet). Jesli on teraz to przerobi to bedzie moc, tak mysle. Widze co zaczyna robic z tym po grochu teraz, jak noce sa cieplejsze, tam liscie ostatnie dwa dni ,, stanely deba" tak go pedzi dlatego jednak dzisiaj zdecydowalem dac sie mocniejsza dawke a planowalem rzeczywiscie mniej, tak jak piszecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 5, 2022 · Zgłoś post Tak wszyscy schematycznie myślimy że za dużo Jednak pamiętajmy co się zawsze dzieje u Kolegi na tej gnojowicy @lokizom to był dobry dzień na opryski lubiące nieco ciepła u mnie o 19 było 13°C Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 6, 2022 · Zgłoś post U sąsiada dokopał się już do gnojowicy, jest moc. Niestety nic z nim nie robili bo tak pół na pół szachownica, agronom przyjechał popatrzył i słuch po nim zaginął, nie chcę wiedzieć jakich słów użył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 7, 2022 · Zgłoś post Jak to poprowadzic? rzepak do 2/3 lisci do 7/. Dotychczas poszlo na samosiewy i od dwulisciennych, jeszcze bedzie porpawka na samosiewy zboz. Nic nie regulowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach