Posted March 22, 2023 (edited) · Report post Najgorsza choroba w rzepaku to zgnilizna twardzikowa , reszta to pryszcz, czy to tebukonazol , czy metkonazol wystarczy, chodzi o efekt regulacji , żeby puścił jak najwięcej dobrych równych pędów , takie moje zdanie Edited March 22, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2023 · Report post I czym zgniliznę twardzikową dziś zwalczać ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 23, 2023 (edited) · Report post U mnie propulse najlepsze Edited March 23, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2023 · Report post Propulse 36% do gory cena Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2023 · Report post Na 4ha wyszło 616zł...:X-met 0,5l +Porter 0,5l +0,5l Mepik+0,1Asystent/ha. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2023 · Report post 1 godzinę temu, lokizom napisał: Propulse 36% do gory cena U mnie 16% , to w jakiej cenie masz 15 l Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2023 · Report post 36% to jest oficjalna podwyżka zakomunikowana mi przez przedstawiciela i Bayerowca. Wynika ona m.in. z rozszerzenia rejestracji Propulse na ziemniaka. W poniedziałek podpytam o cenę w złotówkach za litr i porównaj z zeszlym rokiem Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2023 (edited) · Report post Co powiecie o podwyższonej dawce fungicydów powiedzmy 185g tebu + 60g metko Oczywiście bez prawdziwego regulatora typu chlorek mepikwatu ? Edited March 25, 2023 by jarki Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2023 · Report post Dlaczego tak duża dawka , pełna metkonazolu+ 74% dawki tebukonazolu Ja się zastanawiam jeśli pogoda się sprawdzi to reglucja po 15 kwietnia , rzepak będzie duży to czy nie dać litr tebukonazolu zamiast toprex, Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2023 · Report post Jeśli to z Innvigo pochodzi to nic bym nie zmniejszał. Po tym jak się na chwastach w burakach "przejechałem".Chociaż jesienna regulacja OK...(0,5 Ambrossio+0,5 Mepik)rośliny zawstydzają murzyna, jak to kiedyś @lokizom określił. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2023 · Report post W ubiegłym roku tak dałem tebukonazolu normalny a metko 100 od kurki Tu może być tym razem nieco za dużo bo teraz oba porządne Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2023 · Report post Jak się ociepli tebukonazol 1l + coś Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2023 · Report post Jak warunki będą w połowie kwietnia to regulacje natura zrobi, a do 10 maja rzepak bedzie pryskany na płatek propulse, więc bedzie krótki odstep między opryskami Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2023 (edited) · Report post Co racja to racja bywało że rzepaki karłowate przez zimno Mało będą pęknięcia które są bramą dla chorób Edited March 27, 2023 by jarki Rzepaki Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2023 · Report post DK Excitet(3,6ha) pęd ma 3-5cm nad liściorami.Murphy(0,5ha)jeszcze ani drgnie.Zasadziłem się na trzy zabiegi fungi wg katalogu.Faktycznie będzie krótka wegetacja(?)do kwitnienia. Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2023 · Report post Jutro już poniżej 0 to sam się wyreguluje, jak się ociepli jakiś tani fungi z robakiem Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2023 · Report post W najbliższym czasie NIE ma opcji na jakiekolwiek zabiegi tym bardziej regulację Wydaje się że ten mój pomysł na metko+tebu będzie bardzo dobry Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2023 (edited) · Report post U mnie raczej sam tebukonazol , bo to będzie połowa kwietnia, twierdzisz że po pól litra tebukonazolu i metkonazolu bedzie lepiej Edited March 28, 2023 by miwigos Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2023 · Report post Litr tebukonazolu i trochę retardantu może Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2023 · Report post Mówisz o CCC , nie podoba mi się Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2023 · Report post Raczej chlorek mepikwatu Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2023 · Report post @miwigos nadal myślę o powiedzmy 3/4 dawki metko + 1/2 tebu Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2023 · Report post Przygotowane po 0,5l metko+tebu A na części eksperyment , ale o tym po żniwach Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2023 · Report post Żeby to była połowa kwietnia!Chociaż wspominaliście o spękanych łodygach i pożywce dla chorób.U mnie "Mepik" ląduje w archiwum do jesieni.Doradcy firmy sugerują nie rezygnować z difenokonazolu.Jakieś wasze spostrzeżenia...? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2023 · Report post W ubiegłym roku robiłem 9 maja azoksy tebu i właśnie difenokonazol Share this post Link to post Share on other sites