Napisano Marzec 22, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Najgorsza choroba w rzepaku to zgnilizna twardzikowa , reszta to pryszcz, czy to tebukonazol , czy metkonazol wystarczy, chodzi o efekt regulacji , żeby puścił jak najwięcej dobrych równych pędów , takie moje zdanie Edytowano Marzec 22, 2023 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 22, 2023 · Zgłoś post I czym zgniliznę twardzikową dziś zwalczać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 23, 2023 (edytowany) · Zgłoś post U mnie propulse najlepsze Edytowano Marzec 23, 2023 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2023 · Zgłoś post Propulse 36% do gory cena Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2023 · Zgłoś post Na 4ha wyszło 616zł...:X-met 0,5l +Porter 0,5l +0,5l Mepik+0,1Asystent/ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2023 · Zgłoś post 1 godzinę temu, lokizom napisał: Propulse 36% do gory cena U mnie 16% , to w jakiej cenie masz 15 l Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2023 · Zgłoś post 36% to jest oficjalna podwyżka zakomunikowana mi przez przedstawiciela i Bayerowca. Wynika ona m.in. z rozszerzenia rejestracji Propulse na ziemniaka. W poniedziałek podpytam o cenę w złotówkach za litr i porównaj z zeszlym rokiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Co powiecie o podwyższonej dawce fungicydów powiedzmy 185g tebu + 60g metko Oczywiście bez prawdziwego regulatora typu chlorek mepikwatu ? Edytowano Marzec 25, 2023 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2023 · Zgłoś post Dlaczego tak duża dawka , pełna metkonazolu+ 74% dawki tebukonazolu Ja się zastanawiam jeśli pogoda się sprawdzi to reglucja po 15 kwietnia , rzepak będzie duży to czy nie dać litr tebukonazolu zamiast toprex, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2023 · Zgłoś post Jeśli to z Innvigo pochodzi to nic bym nie zmniejszał. Po tym jak się na chwastach w burakach "przejechałem".Chociaż jesienna regulacja OK...(0,5 Ambrossio+0,5 Mepik)rośliny zawstydzają murzyna, jak to kiedyś @lokizom określił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2023 · Zgłoś post W ubiegłym roku tak dałem tebukonazolu normalny a metko 100 od kurki Tu może być tym razem nieco za dużo bo teraz oba porządne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2023 · Zgłoś post Jak się ociepli tebukonazol 1l + coś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2023 · Zgłoś post Jak warunki będą w połowie kwietnia to regulacje natura zrobi, a do 10 maja rzepak bedzie pryskany na płatek propulse, więc bedzie krótki odstep między opryskami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2023 (edytowany) · Zgłoś post Co racja to racja bywało że rzepaki karłowate przez zimno Mało będą pęknięcia które są bramą dla chorób Edytowano Marzec 27, 2023 przez jarki Rzepaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2023 · Zgłoś post DK Excitet(3,6ha) pęd ma 3-5cm nad liściorami.Murphy(0,5ha)jeszcze ani drgnie.Zasadziłem się na trzy zabiegi fungi wg katalogu.Faktycznie będzie krótka wegetacja(?)do kwitnienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2023 · Zgłoś post Jutro już poniżej 0 to sam się wyreguluje, jak się ociepli jakiś tani fungi z robakiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2023 · Zgłoś post W najbliższym czasie NIE ma opcji na jakiekolwiek zabiegi tym bardziej regulację Wydaje się że ten mój pomysł na metko+tebu będzie bardzo dobry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2023 (edytowany) · Zgłoś post U mnie raczej sam tebukonazol , bo to będzie połowa kwietnia, twierdzisz że po pól litra tebukonazolu i metkonazolu bedzie lepiej Edytowano Marzec 28, 2023 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2023 · Zgłoś post Litr tebukonazolu i trochę retardantu może Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2023 · Zgłoś post Mówisz o CCC , nie podoba mi się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2023 · Zgłoś post Raczej chlorek mepikwatu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2023 · Zgłoś post @miwigos nadal myślę o powiedzmy 3/4 dawki metko + 1/2 tebu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2023 · Zgłoś post Przygotowane po 0,5l metko+tebu A na części eksperyment , ale o tym po żniwach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2023 · Zgłoś post Żeby to była połowa kwietnia!Chociaż wspominaliście o spękanych łodygach i pożywce dla chorób.U mnie "Mepik" ląduje w archiwum do jesieni.Doradcy firmy sugerują nie rezygnować z difenokonazolu.Jakieś wasze spostrzeżenia...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 30, 2023 · Zgłoś post W ubiegłym roku robiłem 9 maja azoksy tebu i właśnie difenokonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach