Napisano Marzec 31, 2020 · Zgłoś post Dnia 27.03.2020 o 15:25, jarki napisał: Zastanawia mnie czy można ubezpieczyć uprawy przez internet W zaistniałej sytuacji może nam @Gas74 to wyjaśni? Wypowiem się za siebie /Ubezpieczenia Pocztowe/: ustalenia, obliczenia -> telefonicznie, mailowo, podpisanie polisy -> przyjeżdżam do klienta z gotowymi dokumentami Pozdrawiam i zapraszam Grzegorz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Dnia 28.03.2020 o 07:33, miwigos napisał: ...na sume 8 tyś od gradu ,przymrozku wiosennego i ognia ... w kuj-pom 170 zł Poczta 147 zł, a 152 zł w rozszerzonym z huraganem i deszczem nawalnym Edytowano Marzec 31, 2020 przez Gas74 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2020 · Zgłoś post Ale w wielkopolsce pocztowe jest droższe od concordi i do tego w concordi niema wkładu własnego 10% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 31, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Dnia 31.03.2020 o 12:06, miwigos napisał: Ale w wielkopolsce pocztowe jest droższe od concordi i do tego w concordi niema wkładu własnego 10% dlatego wielkopolskie "wykropkowałem" :) Edit: Nie cytuj poprzedzającego posta mod Edytowano Kwiecień 5, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2020 · Zgłoś post @miwigos jaki pakiet masz w Concordii bo dzwoniłem i coś mi wspomniał o 8% Znaczy się że szkody od 8% to ciut drożdży temat i mnie to zastanawia A zapomniałem w tym pakiecie 8% jest ogień za darmo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2020 · Zgłoś post Concordia w standardzie wypłaca od 8% szkody i bez wkładu własnego,tak ogień gratis Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2020 · Zgłoś post Oj nie nie to osobny pakiet z klauzulą 8% chyba że źle zrozumiałem Według moich obliczeń pszenica wychodzi drożej o mała dyszkę i masz ogień Wydaje się to korzystne bo kto za około 9-10 zł ubezpieczy od ognia Zwróć uwagę na groch tam stawką jest dużo wyższa i od 10% chyba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2020 · Zgłoś post Mi tak zaoferował ,u nich tylko rzepak od przymrozków ,gradu i ognia ,pszenice od gradu w PZU ubezpiecze bo ciut taniej ,buraka nie ubezpieczam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 5, 2020 · Zgłoś post Jeszcze jak stary jestem to palącego się rzepaku nie widziałem Jestem po rozmowie telefonicznej i zaraz mi proponował ten pakiet bo się opłaci Gościa znam kilka lat a jego Ojca całe wieki dlatego jestem niemal pewien że to korzystne Po niedzieli myślę podpisać polisę to wszystko będzie jasne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2020 · Zgłoś post Od kombajnu może się zapalić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Teoretycznie może ale jak pisałem jeszcze nie widziałem takiej sytuacji Co innego pszenica zwykle stoi do końca a pożary szaleją w upały Edytowano Kwiecień 6, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2020 · Zgłoś post Panowie,jak się zjara od kombajnu to nie wypłacają z NW? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 6, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Z OC gospodarstwa jak się zapali u ciebie i przejdzie na sasiada ,to zapłacą sąsiadowi ,tobie nie Edytowano Kwiecień 6, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 21, 2020 (edytowany) · Zgłoś post 2 godziny temu, lokizom napisał: Wasze pewnie az tak nie dostaly. Ale co da dobra ochrona jesli wody nie bedzie???? Wrota szeroko otwarte po mrozach Zastanawia mnie co teraz wymyślą ubezpieczalnie żeby się wykręcić Brak boru NIE może chowacze NIE Edytowano Kwiecień 21, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 27, 2020 · Zgłoś post A co z ubezpieczeniem od przymrozkow?probowal ktos? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 27, 2020 · Zgłoś post 2 % uznali za pęknięcia, za miesiąć ponowna kontrola Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2020 · Zgłoś post A argumentacja jak pisałem wyżej i... To się jeszcze odbuduje będzie cztery tony (z dwóch hektarów) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2020 · Zgłoś post Ponowne ogledziny jak beda luszczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 28, 2020 · Zgłoś post W przypadku jakiejkolwiek szkody będą potrącenia bo to wina suszy Ale już zwrotu części składki jakoś nikt nie zobaczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2020 · Zgłoś post Witam. Składałem wniosek o szacowanie szkody rzepaku.Przyjechał "ekspert" i stwierdził, ze są to przymrozki wiosenne i nie mogę ubiegać sie o odszkodowanie bo moja polisa zawiera tylko ujemne skutki przeziomowania. |Wg regulaminu obejmuje on okres od 1 grudnia do 30 kwietnia. Wniosek został złożony przed tym terminem (20 kwietnia). Czy w takiej sytuacji mogę sie odwołać ?? Na jakiej podstawie stwierdził, ze to akurat skutki przymrozków wiosennych... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 5, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Na takiej, że rośliny żyją. Ujemne skutki przezimowania są tylko wtedy gdy rośliny są martwe a do tej pory na pewno by uschły. W tym roku nie ma absolutnie mowy o ujemnych skutkach przezimowania. Pomimo najszczerszych chęci nie da się tego tak zakwalifikować. Przymrozki wiosenne to zupełnie inna rzecz Edytowano Maj 5, 2020 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @slawenty181 polisy są tak napisane żeby dymać rolnika, jeśli byś chciał od wszystkiego Jedyne wyjście to pakiet zwany jesiennym tam masz zwykle to co interesuje większość Mnie osobiście te pakiety się dawno przejadły zbyt dużo w tym oszustwa dlatego są drogie Nie zamierzam latać po polu za gościem i mu wsuwać $$$ do kieszeni Ja siałem rzepak ja o niego dbam i polisę wykupuję żeby się zabezpieczyć Nie będę się dzielić z oszustami taki już jestem swoje z nimi PRZESZEDŁEM Ty jak pisał Kolega wyżej nic nie ugrasz bo nie masz wiosennych przymrozków Powiedzą Ci "sory taki mamy klimat" Edytowano Maj 6, 2020 przez jarki Sory .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2020 · Zgłoś post @slawenty181 rośliny faktycznie żyją? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2020 (edytowany) · Zgłoś post A co mialy zrobic??? Sa uszkodzone ale zyja, nie umarly! Najbardziej irytuja mnie osoby ktore wypowiadaja sie na jakis temat a nie maja zielonego pojecia o sytuacji Edytowano Maj 6, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Maj 6, 2020 · Zgłoś post Bo se siedzą przy biurku pierdzą w krzesło i piszą o okazjach jakie dla nas mają Pakiet taki pakiet sraki to jak w stonce kup trzy i zapłać mniej Qwa jak ja chcę JEDEN makaron czy jedną szkodę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach