Napisano Czerwiec 25, 2024 · Zgłoś post Dnia 30.04.2024 o 14:56, jarki napisał: Nawet bym się nie łudził że można coś dostać za przymrozki w tym roku Choć u nas jak wyżej pisałem trzeba się składać na łapówkowiczów No nie trzeba jak się nie ubezpiecza No i co? Dostałem za przymrozki na 15% powierzchni. Zwróciło się 60% składki, dobre i to. Uszkodzenia od 2% do 8%. Pamiętajcie jak pierwszy raz szacują to żeby wpisali notkę o uszkodzeniach łodyg i przy drugim szacowaniu przypomnieć o tym bo w pierwszym protokole wpisują zawsze zero. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 25, 2024 (edytowany) · Zgłoś post U nas wszyscy dostali za przymrozki , niezależnie od firmy 8 do 10 %, pojedyncze przypadki troszke więcej, zreszta nie pierwszy raz , dlatego ubezpieczm, bo jestem na plusie Edytowano Czerwiec 25, 2024 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2024 · Zgłoś post W PZU ile procent straty musi być aby wypłacili odszkodowanie? bo trochę obiło podczas ostatniej burzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2024 · Zgłoś post W OWU masz wszystko. 10% ale jak nie masz franszyzy wykupionej to wypłata pomniejszona jest o jej wartość w umowie. Fajnie się to nazywa: przeniesienie odpowiedzialności za powstałą szkodę na rzecz ubezpieczającego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 12, 2024 · Zgłoś post 6 godzin temu, barts napisał: W PZU ile procent straty musi być aby wypłacili odszkodowanie? bo trochę obiło podczas ostatniej burzy Za przymrozki już dostałeś , to teraz każdy % płatny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 22:13 · Zgłoś post Ile procent Wam podnieśli OC rolników mam w TUW-ie i dość sporo Przy budynkach zwłaszcza gospodarskich też podwyżki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 10:21 · Zgłoś post W PZU bez zmiany 7,50 od ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 14:18 · Zgłoś post A od czego jest to OC rolnikow? szczerze to nigfy nie wykupowalem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 14:35 · Zgłoś post "Obowiazkowe ubezpieczenie odpowiedzialnosci cywilnej rolników z tytutu posiadania gospodarstwa rolnego" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 16:28 · Zgłoś post Ile w TUW od hektara ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 19:06 · Zgłoś post Mnie wychodzi 9 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 10:28 · Zgłoś post To drogi jest TUW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 16:19 (edytowany) · Zgłoś post No temu piszę bo w ubiegłym roku było sześć z kawałkiem Trochę pomarudziłem i dostałem obniżkę na budynkach centrala się zgodziła OC podobno nie mogli zmniejszyć ?? Panowie a jak wygląda sytuacja w przypadku szkody wypłacanej z naszego OC Pytam z ciekawości bo znajomy ciągle COŚ to cielak to świnia czy pies na drodze Policję sam widziałem kilka razy więc mandat bankowo ale co z OC ?? Edytowano wczoraj o 16:21 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wczoraj o 16:47 · Zgłoś post OC w PZU też 7,30 bez zmian. Budynki minimalnie drożej ale tutaj można negocjować. Niedawno się dowiedziałem, że ubezpieczenie budynków jest dobrowolne. Nie miałem nigdy żadnej szkody na rzecz sąsiada ale składka powinna być wyższa wtedy. To tak jak z samochodem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 10 godzin temu · Zgłoś post Czyli jak masz takie przypadki że przykładowo samochód walnął w cielaka Składkę według logiki podnoszą ciekawe o ile pewnie zależy od zaistniałej szkody Budynki nie są obowiązkowe to czy można część ubezpieczyć a resztę nie ubezpieczać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 9 godzin temu · Zgłoś post Oczywiście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 5 godzin temu · Zgłoś post No ale pszenicy nie możesz części ubezpieczyć trzeba cały areał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 3 godziny temu · Zgłoś post Kto Ci to powiedział ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach