Posted March 26, 2011 · Report post Dokładnie też tak myślę Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2011 · Report post tylko w zakładach nikt nie myśli a później płaczą i by chcieli dotacje bo kryzys Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2011 · Report post Jak mówił jeden minister sportu Polska to dziki kraj ;D Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 11, 2011 · Report post panowie kiedy kupić wieloskładnikowe cennik "BLENDING" Sp. z o.o. http://www.blending.pl/nawozy.php Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2011 · Report post ja bym poczekał do końca czerwca Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2011 · Report post O zgrozo, saletra po 1340 (miesiąc temu)! Dalej na cenniku nie patrzyłem, trochę mi zabrakło i musiałem dokupić :-\ Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2011 · Report post Ja mocznik dzis kupowałem na trawy.znalazłem najtanszy p 156 zł Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2011 · Report post pozostaje jeszcze rsm 1080 tona 32% Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2011 · Report post kurcze od wczoraj podwyżki w Policach a ja myślałem że nawozy stanieją >:o >:o podobno potas drożeje polifoska m z 1560 na 1595 :o Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2011 · Report post potas podrożeje :o http://www.farmer.pl/srodki-produkcji/nawozy/polaczenie-gigantow-nawozowych,28922.html Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2011 · Report post Najpewniej niestety cena nawozów ponownie będzie wzrastać. W wypadku potasu rośnie nam obok wręcz monopolista, który będzie dyktował ceny >:o i raczej nie będzie ich obniżał Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2011 · Report post O droga żywność to szybko robią burdę a o to ze nawozy drogie to cicho naprawdę przesadzają z tymi nawozami żeby w ciągu roku jeszcze nie całego nawozy poszły az tak w górę na jesieni kupowałem mocznik cos ok. 800, 900 zl za tonę a teraz ponad 1500 :o Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2011 · Report post polifoska 8 1840zł/t Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2011 · Report post mocznik 1500 saletra 1300 polifoska 6 1800 sol potasowa 1540 superfosfatu brak(jakie sa u was jego ceny?) ceny brutto Ogolnie handlarze nie maja wiele asortymentu boja sie brac wrazie obnizek.A co nie ktorzy nie maja nic czekaja... Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2011 · Report post ceny trójskładnikowych znowu z górnej półki i cały czas lekko w górę...masakra >:o Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2011 · Report post Kupuje ktoś z Was teraz nawozy?? Jak myślicie pójdą cena na dół? Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2011 · Report post wątpię czy potanieją. Ale nie zdziwiłbym się gdyby niedługo pojawiły się przydziały albo pozwolenia na nawozy azotowe w związku z zamachami w Norwegii. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2011 · Report post Kupiłem trochę fosforanu po 2180 i soli potasowej po 1590zł. Drogo ale mam nadzieję, że cena zbóż będzie niezła jeśli pogoda w ogóle pozwoli zebrać. Superfosfat jakoś tanio, nie pamiętam w tej chwili ale coś koło 800zł. Może to pomyłka ale nie pytałem, jakoś nie mam do niego przekonania. Saletra po 1340zł i tendencje w dół azotowych a wieloskładniki w górę. Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2011 · Report post superfosfat prosty {ten 18-19%} to najlepszy nawóz fosforowy bo ma w składzie balast-wapń i inne pierwiastki , tylko ma jeden mankament małą koncentracje fosforu i w związku z tym jest drogi w transporcie i rozsiewie Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2011 · Report post Panowie z tego co wyczytalem to kizeryt granulowany mozna laczyc - mieszac z saletra, mocznikiem? Zapytnie na wiosne:) Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2011 · Report post osobiście sypałem osobno, dla pewności połącz przed samym wysiewem :o Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2011 · Report post Wysiewacie nawozy na ściernisko i mieszacie z glebą, przed orką siewną, czy po orce przed siewem? Jakieś spostrzeżenia, doświadczenia? Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2011 · Report post od zawsze wysiewam na orkę trochę to uciążliwe po rżysku fajnie się jeździ w ścieżkach ale tak wożę wapno i obornik{woziłem} :o Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2011 · Report post Panowie ma sol potasowa i superfosfat wzbogacony (wszystko granulowane). Czym uzupelnic azot (pod jeczmien)? Mocznikiem? Czytalem tez w ksiazce :o ze dobry sbosob to dolistnie mocznik. Niektorzy twierdza ze, sie nie miesza superf i mocznika (na pewno pylistych). Ja chcialbym wymieszac wszystko, oczywiscie przed samym siewem. A Wy mieszacie czy stosujecie wieloskladnikowe typu polifoska itp. Ktos tez pisal ze np superfosfat wzbog nic taniej nie wyniesie niz np polifoska bo ma gorsza przyswajalnosc. Jakie jest wasze zdanie warto mieszac czy nie? Polifoska 6 1870 Sol okolo 1600 Superfosfat tez okolo 1600. Pozdrawiam czekam na opinie :o Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2011 · Report post jaki to superfosfat ten 40% ? co do mieszania problemy będą z solą i saletra kiedyś dawno miałem taką szkolną tabelę co można mieszać jak sypałem fosforan+sól to problemu zero więc mocznik powinien być ok. Share this post Link to post Share on other sites