Napisano Czerwiec 17, 2020 (edytowany) · Zgłoś post 2 dni jeczmien ozimy 3 dni rzepak 3 dni zyto 2 dni jeczmien jary 3 dni groch 3 dni pszenzyto. A areal podobny. Najlepiej jakbym na groch kogos znalazl chetnego do koszenia np. bizonem albo samemu kupic jeszcze bizona Edytowano Czerwiec 17, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @lokizommoże Z050-z 1975 z szarpaczem za 10-12 tys.? Tak ogólnie to pszenżyto bez "centków",aż do górnych liści. Edytowano Czerwiec 17, 2020 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post Kiedys mielismy takiego pewnie przez 30 lat nawet, do okolo 2010 roku. Mowil Ojciec nigdy wiecej po kilku latach od jego nieuzytkowania, a teraz mi wlasnie chodzi taki po glowie, zeby byl tylko do grochu koszenia bo raz ze Tucana szkoda a dwa groch kradnie cenny czas w zniwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post Pani wydzierżawiająca sprzedaje.Dużo na 56 przerobione. Tylko masz daleko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post Jest on w miare stanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post @lokizom-co jest,że nie można Ci nic na priv wysłać?/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 17, 2020 · Zgłoś post 6 godzin temu, Pałuczanin81 napisał: Obstawiasz pszenica po pszenicy Pojęcia nie mam jak dzisiejsze odmiany chronić w takim przypadku Ale myślę że zaryzykuję i bez specjalnych cudów znaczy na jedno kopyto Wiadomo będzie słabsze parametry też ale ochronę raczej taką samą dam To dopiero w przyszłym sezonie co się martwić na zapas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 18, 2020 · Zgłoś post Mam nadzieję,że chociaż prochlorazu nie wycofają. Skoro CLAYDONowie w UK sieją rzepak i dwa razy pszenica. To ja też spróbuję w pomarańczowej technologii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 18, 2020 · Zgłoś post Kiedyś przed pomyłkę dałem podwójną dawkę Menara + azoksy+ coś tam Ścierń zielona była w żniwa i słoma zakleszczała się w ślimaku. Plon raczej nie odbiegał na tym polu od innych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 18, 2020 · Zgłoś post Znajomy zrobił bardzo podobny błąd tylko artea x2 pomylił i z przyzwyczajenia litr Twierdzi że efekt był bardzo zauważalny plonu nie sprawdził Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 19, 2020 · Zgłoś post @miwigos Skusiles sie ogolnie na polecany przeze mnie Priaxor? W czym? Jeczmien jary? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 20, 2020 · Zgłoś post Pszenica jara Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post Więc tak po wczorajszej lustracji pól jestem zdecydowany na fungi Teraz pytanko żeby nadmiernie nie podrażać pomysł na tiofanat + tetrakonazol Oczywiście w oryginale moderator 303 =yamato ile minimum trzeba dać o tej porze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post Skutecznosc obu substancji stawia pod watpliwosc ekonomiczny sens tego zabiegu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post To ma być T3? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post Aby nie pchać się w koszty minimum 1-1,1 L + lub 0,7l + 100 gram tebu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Plan jest 1,3/ha żeby właśnie nie pchać się w koszty To ma być tak jak już wcześniej pisałem na przedłużenie T3 z 6 czerwca Dodatek tebukonazolu nie już dwa razy był podany szybciej wzmocnię tiofanatem bo mam @men2face muszę Ci przyznać że to słabe substancje ale w tym przypadku około 90zł/ha Tiofanat metylowy bardzo dobrze uzupełnia tetrakonazol na tym poziomi Myślę że to powinno być dobre przedłużenie działania t3 Edytowano Czerwiec 22, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post Może deszczownię do aplikacji fungicydów niedługo przystosujemy. Żeby na okrągło coś lała na pszenicę. Chociaż pogoda faktycznie ciepła i mokra nas czeka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post Ja zmusiłem się do t3 a tu przodownicy już t4 planują :D Mimo wszystko mamy już 22 czerwca i czas kończyć wegetacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post @jarki Za ta cene masz 0,75-0,8l Priaxora. Rozumiem ze nie chcesz strobi juz dawac? A dac Yamato a dac Priaxor to roznica jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 22, 2020 · Zgłoś post Pewnie że jest ale ma być bez strobiluryn Ogólnie to mają pustki i tylko popularne wybory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 23, 2020 · Zgłoś post Wedlug mnie teraz podawanie fungicydu w zbożu powinno być karalene ,jesli to jest juz T-4,,za miesiąc powinno być do koszenia,a tu zielenina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 23, 2020 · Zgłoś post "(okres karencji): Pszenica ozima, pszenica jara, pszenżyto ozime, jęczmień ozimy, jęczmień jary, żyto – 42 dni" 1 godzinę temu, miwigos napisał: za miesiąc powinno być do koszenia,a tu zielenina Czyli nie będzie, tylko się cieszyć i liczyć na plon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 23, 2020 · Zgłoś post Tu niema reguły ,że dłużej to lepszy plon,,42 karencja czyli juz na granicy,bo to 5 sierpień ,mysle że będzie koniec lipca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 23, 2020 · Zgłoś post Mam dwie opcje dac na T3: 1. Protiokonazol 0,4l+metkonazol 0,52l 2. Protiokonazol 0,4l+metkonazol 0,65l Czy 0,52 metkonazolu to bedzie malo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach