Napisano 27 Kwiecień · Zgłoś post Podobno Queen tak długo trzyma że metkonazol czy protiokonazol nic nie wniesie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 27 Kwiecień · Zgłoś post Wierzysz w takie cuda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 27 Kwiecień · Zgłoś post Pryskales Queen?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 29 Kwiecień · Zgłoś post Jakieś dalsze konsekwencje po unixowaniu ? Znaczy działo się coś dziwnego jeszcze czy wszystkie OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 2 Maj · Zgłoś post Nikt się nie wypowiedział ja też już większych problemów nie miałem Mimo to postanowiłem zadzwonić do znajomego syngentowca w tej sprawie Jakoś zdziwiony nie był wiedzą o problemie ale specjalnie pomysłów nie mają Sypać powoli jako pierwszy nie zostawiać w zbiorniku to właściwie tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 3 Maj (edytowany) · Zgłoś post @lokizom jak z opryskiwaczem , wyjaśniło już się,za tydzień będzie przekwitnięty, najgorsze ze nie chce padać Edytowano 3 Maj przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Maj · Zgłoś post Teraz jeśli się trochę ociepli będzie biegunka z T2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Maj · Zgłoś post Panowie, a co myślicie o preparacie Daxur na T2? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Maj · Zgłoś post Jak nie popada to T2 psu na bude zda się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 13 Maj (edytowany) · Zgłoś post 5 godzin temu, maslak88 napisał: Panowie, a co myślicie o preparacie Daxur na T2? Zerknij wyżej w lutym marcu coś tam o tym pisaliśmy ciekawy ten triazol @miwigos tak to prawda nawet zaszkodzi Edytowano 13 Maj przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Maj · Zgłoś post O wysokich plonach możemy już zapomnieć Nasuwa mi się pomysł tańszej ochronę pszenicy Priaxor sobie odpuścić a dać azoksystrobinę + protiokonazol Może coś jeszcze dodać choć nie wiem czy warto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Maj · Zgłoś post W rzepaku to masz racje , ale pszenica na dobrej ziemi może dać bardzo dobrze, jęśli popada w czerwcu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Maj · Zgłoś post Jest tyle wypalisk że szok do tego reszta żółto Trzeba zaczekać z tydzień na decyzję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Maj (edytowany) · Zgłoś post U nas zaczynało miejscami siadać na gorszej ziemi, około 1% powierzchni, rok temu o tej prze gorzej wyglądała , co mi samemu wydaje sie dziwne, rzepak to będzie porażka , niby tylko do -2 było , na termometrze koło zera, ale za długo pewnie, miodu z uli wcale nie wybieraja tak mało go jest Edytowano 20 Maj przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Maj · Zgłoś post Robiliście T2 jak daleko wegetacja z liściem flagowym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Maj · Zgłoś post We wtorek po deszczu , pojedyncze żdżbła pęka pochwa i wychodzi kłos, był już gwałt ,pond miesiąc od T2, a za dwa tyg. pewnie T3, jak wyrzuci pylniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Maj · Zgłoś post To u mnie jeszcze nieco przed flagowym Ale długi czas po T1 mnie martwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Maj · Zgłoś post Aż niemożliwe że nie masz flagowego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Maj · Zgłoś post Na ile przed deszczem można zrobić zabieg np. takim Delaro Forte? 2 godziny wystarczą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 22 Maj · Zgłoś post Dobrymi środkami wystarczy dwie godziny Moja pszenica zatrzymała się w rozwoju na dobre dwa tygodnie Zwłaszcza ta w dołkach gdzie była jeszcze dość ładna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano środa o 05:57 · Zgłoś post T2 już prawie zakończone. Ale o co w tym roku chodzi? Widziałem ze 3 u sąsiadów pola na których pszenicę wykłoszone. Pozostałe mają liść flagowy, nawet takie siane we wrześniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano środa o 06:48 (edytowany) · Zgłoś post Ten zimny maj i zastosowanie wysokich dawek regulatorów wzrostu spowodowały opóźnienie w rozwoju. To oczywiście moja opinia na podstawie tego co zaobserwowałem w moim regionie. Kto podał wysokie dawki to ma trochę zboza w tyle w fazach rozwojowych względem tych którzy nie podali albo podali nizsze Edytowano środa o 06:53 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano środa o 08:06 · Zgłoś post @lokizom nie do konca masz racje. Wczoraj bylem u znajomego, chcial zebym mu opryskal pszenice ozima od.... zielska... Zero azotu, siane we wrzesniu po rzepaku (odebral dzierzawe:), zero jakiegogkowiek oprysku Przeslismy po plach, zielska duzo nie ma, przytulia sie pokazuje klosy pszeenzyta i zyta wykloszone kwitna, ale pszenica, jeszcze ma faze flagi.... zero widoku klosa pojdzie delikatna dawka fluroksypyru i granstaru moze nie pouszkadza. Wiec to najprawodpodobniej odmianowe cechy pszenic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano środa o 08:54 · Zgłoś post Też tak myślałem, że albo odmiany, albo coś ze skracaniem. Bardziej bym jednak obstawiał różnice odmianowe. Na okolicznych glebach i przy takiej ilości opadów jak tej wiosny, antywylegacz nie działa, aż tak bardzo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano środa o 13:16 · Zgłoś post Są cechy odmianowe ale większość odmian nie odbiega aż tak bardzo od siebie żeby była różnica np. tygodnia. Jak zero azotu albo za mało to oczywiste że przeskakuje taka plantacje szybciej w fazach. Jaki sens ma takie ,,gospodarzenie" ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach