Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Przez nowelizację ustawy nie kupisz pola od KOWR (ANR) tylko i wyłącznie dzierżawa. Poszukaj działek http://www.kowr.gov.pl/. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Póki "500+" byt rodziny zabezpiecza w zupełności to warto się zastanowić.TU głód ziemii-ofert brak,każdy chce dzierżawić od 3tys.wzwyż Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Same Zygmunty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post To pytanie do znawcy @arszczecin-co to są za działki 0,08ha! w twojej okolicy-to sławojkę na tym nie wystawisz 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post U mnie we wsi pełno ziemi na sprzedaż bańka już pękła . Znaczy sąsiedzi pękają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 (edytowany) · Zgłoś post @imen napisz na priv co to za powiat żebyś anonimowości nie stracił Edytowano Luty 11, 2018 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Dnia 11.02.2018 o 13:59, przem napisał: Przez nowelizację ustawy nie kupisz pola od KOWR (ANR) tylko i wyłącznie dzierżawa. Poszukaj działek http://www.kowr.gov.pl/. Kupisz. Po 5 latach masz prawo do pierwokupu Dnia 11.02.2018 o 15:18, Pałuczanin81 napisał: To pytanie do znawcy @arszczecin-co to są za działki 0,08ha! w twojej okolicy-to sławojkę na tym nie wystawisz Będę kpil, to prawie 1/3 powierzchni średniej gospodarstwa na Podkarpaciu. U nas do 5 ha są przetargi licytacyjne. Dnia 11.02.2018 o 16:23, imen napisał: U mnie we wsi pełno ziemi na sprzedaż bańka już pękła . Znaczy sąsiedzi pękają Dnia 11.02.2018 o 14:00, Pałuczanin81 napisał: Póki "500+" byt rodziny zabezpiecza w zupełności to warto się zastanowić.TU głód ziemii-ofert brak,każdy chce dzierżawić od 3tys.wzwyż @imen, Leppera ziemia poszła i nie poszła po 10 000zł/ha. Sąsiad sprzedawał niedawno po 15 i nie poszło. Cena dzierżawy ANR lub KOWR w zeszłym roku ok 11 ha za 1q rocznie za całość w przetargu ofertowym. W sąsiedniej gminie jakieś 50 ha zarosnietych, bagiennych w ofertowym za 5-10q całość i nikt nie złożył papierów u notariusza. Bylo 15 chętnych w 2 etapie i przekombinowali Poszło w licytacyjnym nieograniczonym gdzie gość sam siebie przebijal. Gdzieś za 1.500 zl/ha Edytowano Luty 12, 2018 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post U mnie we wsi podobno 10ha się sprzedało po 35 ale jeszcze 190ha na sprzedaż . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post W jakich klasach ta ziemia?TU większość to IIIki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post U nas już pierwsze dzierżawy w sądzie Właściciele podali z powodu braku $$$$ około 2-2,5/ha Natomiast cena za ha przy zakupie nadal 70 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Rozumiem,że nie płacą tak wybitego czynszu? Tu też właściciel wiocha obok forsy nie zobaczył-mogilnianin wybił na te 3tys. kosą ma gonić na wiosnę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Dobrze rozumiesz Ceny płodów rolnych mocno spadły Do tego plony jakoś specjalnie nie zachwycają ostatnio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Przed chwilą, imen napisał: U mnie we wsi podobno 10ha się sprzedało po 35 ale jeszcze 190ha na sprzedaż . I pewnie III-IV KL. tylko pozazdrościć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post @miwigos-zostaw synowi i jedziem na podbój "ziem pozyskanych"..sam jestem ciekaw jakie to grunta się tam nie sprzedają? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 (edytowany) · Zgłoś post Za 800 k zł u mnie mogłeś mieć w 30 ha, wtym 0.9 ha zbudowanego, budynek 12 x 35 taki 15 letni, 1 chata do remontu ok 100 m2, druga 250m2, stodoła murowana 12x 30, ok15 latnia Jakbys podziała jeszcze stowke byś uszczknal Pauk, najlepsze jest ze gość sprzedaje bo córka wyprowadziła się do nakla ;) Edytowano Luty 11, 2018 przez arszczecin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 (edytowany) · Zgłoś post 800 tys.?tu 16ha(w tym 5 ha nieużytków) Wuj z miliona opuścił OBCEMU mnie nie chciał... patrzę na OLX to zachodnio-pomorskie V klasa setki ha Edytowano Luty 11, 2018 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post Klasa IV w większości trochę III Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 11, 2018 · Zgłoś post 30ha x 15 000 plus 450 000 za siedlisko - na priv masz wiadomość Jak mówiliśmy w proteście że ziemia nie służy produkcji tylko spekulacji to nikt nie chciał słuchać, a tu masa rolników nierolnikow próbuje spieniezyc inwestycje. Za 2-3 lata będę się zastanawiał czy po 5 za ha dać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 12, 2018 · Zgłoś post U mnie nie będzie tańsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Jak się aktualnie kształtują ceny dzierżawy gruntów- TU po zbiorach 60 ha będzie notarialnie-z braku następcy. Co można proponować?Zygmuntowe 2,6tys? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Czy wyscie zglupieli z takim czynszem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post @Jacus09352 Zygmunt to taki troll z portalu. Przy każdej okazji się chwali, że nie uprawia ziemi, tylko daje ją w dzierżawę za 2,6 tysia. Każdy wie, że to jego głupia fantazja, a tak naprawdę to pewnie czeka na okazję złapania u kogoś wideł, żeby tylko na winko zarobić. No ale jego naśmiewcze 2,6 tysiąca staje się powoli legendą i jednocześnie przykładem bezmiaru głupoty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Tu dwa tysiące to taki wyjściowy standard Widełki są ale niezbyt duże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Skończyły się leki? ;-) Przesłać? ja mam dużo jeszcze. Ja miałem propozycję dzierżawy 1 (słownie: jednego) hektara na JEDEN rok w zamian za 10.000 pożyczki. Zbaraniałem, dałem propozycję że dorzucam drugie 10, idziemy do notariusza i nic nie trzeba będzie spłacać. Nie dostałem odpowiedzi, czekam cierpliwie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 12, 2018 · Zgłoś post Jak to wygląda legalnie tzn. z notarialna umową? Stary umierający,a młody 20 lat chce żyć z czynszu,bez roboty! Za miedzą 2x8ha mam w II i IIIa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach