Posted February 11, 2018 · Report post Przez nowelizację ustawy nie kupisz pola od KOWR (ANR) tylko i wyłącznie dzierżawa. Poszukaj działek http://www.kowr.gov.pl/. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post Póki "500+" byt rodziny zabezpiecza w zupełności to warto się zastanowić.TU głód ziemii-ofert brak,każdy chce dzierżawić od 3tys.wzwyż Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post Same Zygmunty. Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post To pytanie do znawcy @arszczecin-co to są za działki 0,08ha! w twojej okolicy-to sławojkę na tym nie wystawisz 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post U mnie we wsi pełno ziemi na sprzedaż bańka już pękła . Znaczy sąsiedzi pękają Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 (edited) · Report post @imen napisz na priv co to za powiat żebyś anonimowości nie stracił Edited February 11, 2018 by Pałuczanin81 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 (edited) · Report post Dnia 11.02.2018 o 13:59, przem napisał: Przez nowelizację ustawy nie kupisz pola od KOWR (ANR) tylko i wyłącznie dzierżawa. Poszukaj działek http://www.kowr.gov.pl/. Kupisz. Po 5 latach masz prawo do pierwokupu Dnia 11.02.2018 o 15:18, Pałuczanin81 napisał: To pytanie do znawcy @arszczecin-co to są za działki 0,08ha! w twojej okolicy-to sławojkę na tym nie wystawisz Będę kpil, to prawie 1/3 powierzchni średniej gospodarstwa na Podkarpaciu. U nas do 5 ha są przetargi licytacyjne. Dnia 11.02.2018 o 16:23, imen napisał: U mnie we wsi pełno ziemi na sprzedaż bańka już pękła . Znaczy sąsiedzi pękają Dnia 11.02.2018 o 14:00, Pałuczanin81 napisał: Póki "500+" byt rodziny zabezpiecza w zupełności to warto się zastanowić.TU głód ziemii-ofert brak,każdy chce dzierżawić od 3tys.wzwyż @imen, Leppera ziemia poszła i nie poszła po 10 000zł/ha. Sąsiad sprzedawał niedawno po 15 i nie poszło. Cena dzierżawy ANR lub KOWR w zeszłym roku ok 11 ha za 1q rocznie za całość w przetargu ofertowym. W sąsiedniej gminie jakieś 50 ha zarosnietych, bagiennych w ofertowym za 5-10q całość i nikt nie złożył papierów u notariusza. Bylo 15 chętnych w 2 etapie i przekombinowali Poszło w licytacyjnym nieograniczonym gdzie gość sam siebie przebijal. Gdzieś za 1.500 zl/ha Edited February 12, 2018 by jarki Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post U mnie we wsi podobno 10ha się sprzedało po 35 ale jeszcze 190ha na sprzedaż . Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post W jakich klasach ta ziemia?TU większość to IIIki Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post U nas już pierwsze dzierżawy w sądzie Właściciele podali z powodu braku $$$$ około 2-2,5/ha Natomiast cena za ha przy zakupie nadal 70 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post Rozumiem,że nie płacą tak wybitego czynszu? Tu też właściciel wiocha obok forsy nie zobaczył-mogilnianin wybił na te 3tys. kosą ma gonić na wiosnę Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post Dobrze rozumiesz Ceny płodów rolnych mocno spadły Do tego plony jakoś specjalnie nie zachwycają ostatnio Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post Przed chwilą, imen napisał: U mnie we wsi podobno 10ha się sprzedało po 35 ale jeszcze 190ha na sprzedaż . I pewnie III-IV KL. tylko pozazdrościć Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post @miwigos-zostaw synowi i jedziem na podbój "ziem pozyskanych"..sam jestem ciekaw jakie to grunta się tam nie sprzedają? Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 (edited) · Report post Za 800 k zł u mnie mogłeś mieć w 30 ha, wtym 0.9 ha zbudowanego, budynek 12 x 35 taki 15 letni, 1 chata do remontu ok 100 m2, druga 250m2, stodoła murowana 12x 30, ok15 latnia Jakbys podziała jeszcze stowke byś uszczknal Pauk, najlepsze jest ze gość sprzedaje bo córka wyprowadziła się do nakla ;) Edited February 11, 2018 by arszczecin Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 (edited) · Report post 800 tys.?tu 16ha(w tym 5 ha nieużytków) Wuj z miliona opuścił OBCEMU mnie nie chciał... patrzę na OLX to zachodnio-pomorskie V klasa setki ha Edited February 11, 2018 by Pałuczanin81 Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post Klasa IV w większości trochę III Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 11, 2018 · Report post 30ha x 15 000 plus 450 000 za siedlisko - na priv masz wiadomość Jak mówiliśmy w proteście że ziemia nie służy produkcji tylko spekulacji to nikt nie chciał słuchać, a tu masa rolników nierolnikow próbuje spieniezyc inwestycje. Za 2-3 lata będę się zastanawiał czy po 5 za ha dać Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2018 · Report post U mnie nie będzie tańsza Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2018 · Report post Jak się aktualnie kształtują ceny dzierżawy gruntów- TU po zbiorach 60 ha będzie notarialnie-z braku następcy. Co można proponować?Zygmuntowe 2,6tys? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2018 · Report post Czy wyscie zglupieli z takim czynszem? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2018 · Report post @Jacus09352 Zygmunt to taki troll z portalu. Przy każdej okazji się chwali, że nie uprawia ziemi, tylko daje ją w dzierżawę za 2,6 tysia. Każdy wie, że to jego głupia fantazja, a tak naprawdę to pewnie czeka na okazję złapania u kogoś wideł, żeby tylko na winko zarobić. No ale jego naśmiewcze 2,6 tysiąca staje się powoli legendą i jednocześnie przykładem bezmiaru głupoty. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2018 · Report post Tu dwa tysiące to taki wyjściowy standard Widełki są ale niezbyt duże Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2018 · Report post Skończyły się leki? ;-) Przesłać? ja mam dużo jeszcze. Ja miałem propozycję dzierżawy 1 (słownie: jednego) hektara na JEDEN rok w zamian za 10.000 pożyczki. Zbaraniałem, dałem propozycję że dorzucam drugie 10, idziemy do notariusza i nic nie trzeba będzie spłacać. Nie dostałem odpowiedzi, czekam cierpliwie. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2018 · Report post Jak to wygląda legalnie tzn. z notarialna umową? Stary umierający,a młody 20 lat chce żyć z czynszu,bez roboty! Za miedzą 2x8ha mam w II i IIIa Share this post Link to post Share on other sites