Napisano Marzec 10, 2020 · Zgłoś post 16 godzin temu, jarki napisał: Raczej za mało dałeś ;) Przy dobrze rozkrzewionej pszenicy to za mało ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2020 · Zgłoś post Ja na grudniową jeszcze nic dawałem, ma jeden pełny liść i na dniach pójdzie saletra. Ciekaw jestem co z tego będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2020 · Zgłoś post @miwigos teraz już termin i BBCH powinien mieć wpływ na PIERWSZĄ dawkę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2020 · Zgłoś post ... ja to zawsze dawałem na start 150 kg saletry, ale w tym roku 200 żeby zrobić zapas azotu póki jeszcze wilgoć jest w glebie... ogólnie dzisiaj wszystko zasilone już - pszenica, truskawki i maliny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2020 · Zgłoś post Teraz druga dawka to raczej bym się mocno zastanowił nawet z mocznikiem Choć znam takich co tak zrobili, jednak myślę że jeszcze będzie czas na saletrę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 11, 2020 · Zgłoś post Dostała 18 lutego 200l RSM 32 (80N/ha) wyraźnie ciemniejsza i większa się zrobiła. Chyba trzeba będzie poprawić po niedzieli ze 150l i zakończyć tym nawożenie. No może jeszcze jakiś mocznik będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2020 · Zgłoś post N-2 podane ,przydalo by się 5 mm,żeby coś działało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2020 · Zgłoś post Wlasnie skonczylem n2 moc jest tylko deszczu trza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2020 · Zgłoś post Już drugi azot-dyć ledwie po pierwszym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2020 · Zgłoś post Miesiac po. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Nawet dłużej,tak nie będzie działać ,ale się rozpuści,bo za tydzień będzie wierzchnia warztwa sucha Edytowano Marzec 20, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 20, 2020 · Zgłoś post U mnie ledwie minęło dwa tygodnie od pierwszej dawki na drugą jeszcze z dwa poczeka Nie wierzę żeby w połowie kwietnia saletra miała problem z rozpuszczeniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 21, 2020 · Zgłoś post Jśli nie popada to napewno będzie sucho Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 21, 2020 (edytowany) · Zgłoś post U mnie profil glebowy jest maksymalnie nasycony woda. Ciezko sieje sie groch, jeczmien przelozony na przyszly tydzien, ciagle dopaduje. Ale jutro juz nie ma Zboza maja czas na druga dawke, ale rzepakowi powoli trzeba podac tak zeby zdazyc przed nastepnymi opadami, pewnie za 2 tygodnie Edytowano Marzec 21, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 21, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Tydzień ciepła i pszenica ma kolanko,a opady na miesiąc do przodu wypadają blado Wysiałem resztke z rozsiewacza 50 m na pszenice sianą w listopadzie tam już na wierzchu sucho saletra nie rozpuściła tylko zmniejszyła średnice Edytowano Marzec 21, 2020 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2020 · Zgłoś post Jak wygląda ta listopadowa? Moja z grudnia ma jeden pełny liść, stoi na razie. Ze względu na temperatury zawahałem się z saletrą a teraz nie wiem czy się rozpuści. Może trzeba będzie dać na raz wszystko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2020 · Zgłoś post ... u mnie to mają po 7-8 rozkrzewień, niby zapowiadają w pogodzie deszcze na przełom marca i kwietnia ale ile w tym prawdy będzie zobaczymy... pierwsza dawka była spora także zapas jest póki co... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2020 · Zgłoś post Dostala 100 N w lutym ,pęd głowny + wiekszość dwa rozkrzewienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 · Zgłoś post Zastanawiam sie czy nie dac jutro jak bedzie padalo popoludniu sniegiem RSMu na zboza. Jest troche wczesnie ale nastepne opady nie wiadomo kiedy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 · Zgłoś post ... u mnie N2 jak deszcz spadnie, pszenice siane koniec września, początek października dostały na N1 200kg saletry ale raczej nie dokrzewiły się jakoś nadmiernie także pewnie jakiś zapas azotu jeszcze pozostał ... teraz to trzeba będzie myśleć po porządnym skracaniu jak się pogoda zrobi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 (edytowany) · Zgłoś post @lokizom a to ma padać ,u mnie dziś miały 3 mm spaśc ,ale tylko wieje,dobrze że podałem wcześniej Edytowano Marzec 29, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Czekam spokojnie mamy marzec jak będzie susza nadal to po co azot Na cztery tony wystarczy tego z pierwszej dawki Edytowano Marzec 29, 2020 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 · Zgłoś post W pszenicy po rzepaku i po burakach na obecną chwilę ilością 130N zakończyłem nawożenie tym składnikiem. Jak w fazie liścia flagowego będzie mokro i szansa na wysoki plon to może coś się dołoży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 · Zgłoś post @jarki czyli dałeś ostro w pierwszej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 29, 2020 · Zgłoś post Nie zapowiadali a popadalo dzisiaj sniegiem, 3mm lacznie. To akurat bylo potrzebne, pomorze jarym w rownych wschodach i oziminom w jakims stopniu tez bo przemiesci troche azot z gnojowicy w rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach