Napisano 19 Marzec · Zgłoś post Też chcę podać miedź, mangan w zbozach. W rzepaku dam jeszcze boru, manganu i cynku. T1 i skracanie koło 20 kwietnia wydaje się późno nawet u mnie. Zwykle koło 10 kwietnia to robilem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 19 Marzec · Zgłoś post Bedziesz dawał po przymrozkach w piątek , czy czekasz , u mnie jedyne okienka , sobota i niedziela wiatry, póżniej może coś popadać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 20 Marzec · Zgłoś post Jutro to jedyne okienko u mnie tez Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post Dnia 19.03.2025 o 20:29, lokizom napisał: Też chcę podać miedź, mangan w zbozach. W rzepaku dam jeszcze boru, manganu i cynku. T1 i skracanie koło 20 kwietnia wydaje się późno nawet u mnie. Zwykle koło 10 kwietnia to robilem Rozumiem, że w zbożach i rzepaku ten wjazd z mikro będize przed T1/R1? Jakie dawki stosujesz mikroelementów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec (edytowany) · Zgłoś post Dolistne kupuje tylko z jednej firmy na I.... Nie pamietam ile tam gram w litrze ale dałem teraz 3/4 zalecanej dawki Mn i Cu. Do tego pamiętając o beczce Liebiga dałem dedykowana odzywke pod uprawę. Rzepak dostał jeszcze bor i trochę cynku ale bez miedzi I mgs wszystko dostaje zawsze Edytowano 21 Marzec przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 21 Marzec · Zgłoś post Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano poniedziałek o 17:14 (edytowany) · Zgłoś post Dałem dawkę azotu bo ma jutro padać. Koło piątku dam skracanie i coś na grzyba i tyle na ten rok. Edytowano poniedziałek o 17:14 przez Łukasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 05:24 · Zgłoś post Nie lepiej ścieżki było zostawić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 05:51 (edytowany) · Zgłoś post Niestety, poznaniakiem sieje i w dodatku ten rozsiewacz na 12 metrów nie rozrzuci nawozu na 12 metrów mam opryskiwacz. Myślałem o ścieżkach ale wtedy wychodzi trochę zabawy bo muszę liczyć które lejki zamykać. Żeby tylko chciało dziś popadać to to jeszcze wstanie. Edytowano wtorek o 05:52 przez Łukasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 06:57 · Zgłoś post Ktoś za karę wymyślił tą szerokość siewnika, trzeba pokombinować. Zamykać skrajne do 2,5 metra, poszerzyć do 3 m, robić ścieżki na 11m i zamykać skrajne w opryskiwaczu, poszerzyć opryskiwacz, sprzedać siewnik najgorszemu wrogowi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 07:24 · Zgłoś post @ikcomas może uda mi się poszerzyć do 3m ale to lekkie kombinację będą. No i co drugi przejazd trzeba wysiadać z ciągnika i zamykać lejek. Jest jeszcze jedno rozwiązanie dorobić mały podest za siewnikiem i wtedy automatyczne (mój syn) zamykanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 08:28 · Zgłoś post Widziałem takie rozwiązanie w kołchozie, jeszcze do niedawna pracownik zamykał w 4,5 metrowym Kongskilde Demeter. Pełna ścieżka wychodziła im na 4 siewniki to ścieżkę robili na dwa przejazdy i czasem się rozjeżdżały. Teraz dorobili się Gaspardo 4m z systemem GPS i nie robią ścieżek, zmieniają koła na węższe i gniotą, pryskają też z GPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano wtorek o 09:16 · Zgłoś post 2 godziny temu, ikcomas napisał: Ktoś za karę wymyślił tą szerokość siewnika, trzeba pokombinować. Zamykać skrajne do 2,5 metra, poszerzyć do 3 m, robić ścieżki na 11m i zamykać skrajne w opryskiwaczu, poszerzyć opryskiwacz, sprzedać siewnik najgorszemu wrogowi. Ja miałem poznaniaka kupionego z kółka na Żuławach z oryginalną szerokością 2,4m. Na ścieżkę 12m wychodziło w punkt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach