Sign in to follow this  
Followers 0
Guest misiek

Paliwo rolnicze ceny

226 posts in this topic

Jak to się ma do ceny baryłki ropy naftowej? Za 42 galony (ok. 159 litrów) 70 USD czyli za litr niecałe 1,50 zł.

choć temat przykurzony, przyłączę się do waszych spostrzeżeń z paliwem. a konkretnie do ON. porównałem z użycie paliwa ze st. pal. BP . zwykły ON z ON Ultimate , samochodem os. wyszło średnio o 0,5l / 100km mniej, na korzyść ON ultimate.

choć temat przykurzony, przyłączę się do waszych spostrzeżeń z paliwem. a konkretnie do ON. porównałem z użycie paliwa ze st. pal. BP . zwykły ON z ON Ultimate , samochodem os. wyszło średnio o 0,5l / 100km mniej, na korzyść ON ultimate.

a na jakim dystansie?

Kiedyś też próbowałem i zawsze mniej palił. Tylko nigdy nie wiedziałem jak " obiektywnie" jeździłem. :P

Jesteś pewien że twój sposób kierowania był taki sam?

a o jakości paliwa u nas

Kuzyn kilka tyg temu jechał do de. Zatankował na markecie, bo tanie i zrobił ponad 700 km na zbiorniku. Wracając zatankował w niemcach i zrobił 1000 :P

Wziąłbym poprawkę , że w tamtą jechał obładowany maminym żarciem, ale aż nie tyle :P

1 person likes this

hej, jakie macie u siebie ceny ON w hurcie i na stacji?

U mnie w hurcie znalazłem brutto za 4,08, stacje ok. 4,72

Stacje normalne 4.5, marketowe 4.45

Cena w Niemczech w okolicach Dortmund 1.09€. Okolice kolbaskowa prawie 5 zł :(

udało mi się zrobić dwie próby . trasa dom---W upertal. wnioskuje po Twoich postach że tą trasę doskonale znasz . i za każdym razem wyszło to samo. sposób kierowania przy następnej jeździe na pewno nie jest taki sam, no ale na czymś trzeba polegać. co do paliwa sąsiadów, pewnie jest lepsze. ale jadąc w tamtą stronę ,na naszym paliwie, prawie zawsze jest pod wiatr. natomiast jak wracamy mamy " gut paliwo " i wiatr w plecy. więc warunki drogowe , bardzo różne. moim zdaniem stąd takie duże różnice w spalaniu.

Aż tak daleko się nie wybierałem ;) parę km bliżej, aczkolwiek region ten sam.

Moje okolice to głównie kasel...

Ów kuzyn wrociwszy na chwile do pl zatankowal na markecie i dlatego wyszło mu tyle. Gdy tankowal na normalnych stacjach u nas także robił ok tysiąca na zbiorniku.

Odnośnie paliw premium, oszczędnośći będą, lecz na większej próbie. Na zbiorniku te procenty ciężko zauważyć. Ja lapalem się na tym ze jeżdżąc na premium noge miałem lżejsza :)

A odnośnie pod wiatr i z wiatrem... Zależy czym jadę, ale w większości jak się dorwę do ichnych dróg, to zawsze jest "z wiatrem i na fali " :)

Ps. Jeszcze jedno. Jazda A2 likwiduje przyjemność, kiedyś było fajniej.

M asz rację , nie ważne na czym się jedzie. byle by szybko i do celu. Ps. co się z stało arszczecin z A2? . jechałem w z e szłym roku w listopadzie było dobrze.

Chyba szło na czołowe.

1) Ropa tanieje, w Polsce ceny w dół o jakieś 2-3 grosze

2) Ropa drożeje, w Polsce ceny w górę o jakieś 10 groszy

Szanowni koledzy z najlepszego forum w sieci międzygalaktycznej, przypominam o ważnej dla nas dacie:

do 29 lutego 2016 r. należy złożyć odpowiedni wniosek do wójta, burmistrza lub prezydenta miasta, w zależności od miejsca położenia gruntów rolnych wraz z fakturami VAT (lub ich kopiami) stanowiącymi dowód zakupu oleju napędowego w okresie od 1 sierpnia 2015 r. do 31 stycznia 2016 r.

Pewna stacja przy trasie 240, niedaleko Świecia, cena dzisiejsza 3,79. Idzie w górę, na odwrót produktom rolnym.