Napisano Listopad 30, 2016 · Zgłoś post Ile kosztuje najtańszy pakiet ubezpieczenia na ha? od czegokolwiek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 30, 2016 · Zgłoś post Najtańszy jest ogień mimo BRAKU dotacji !! Nieco drożej masz grad z tą nową dotacją Zapomniałem, oczywiście mowa o zbożach Bo gradobicie w rzepaku czy strączkowych $$$ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 30, 2016 · Zgłoś post chodzi właśnie o takie sprawy jak witch pisał, że żona mu wypomina że pożałował, a brak ubezpieczenia skutkuje -50 % najtańszy szit i jazda :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 30, 2016 · Zgłoś post Przecież @witch5 pisze "We wniosku jest taka formułka - ubezpieczone przynajmniej połowa posiadanych gruntów W DNIU WYSTĄPIENIA SZKODY" "Najtańszy szit" gawno Ci da czyli te 50% :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post Najtańszy szit robisz wtedy kiedy szusza się klaruje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post Byłem papiery złożyłem może 2-stówki wpadnie Kolejki jeszcze małe mnóstwo ludzi odchodzi nie załatwionych Powód gminy zawaliły bo brakuje podpisu wojewody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 (edytowany) · Zgłoś post Jarki, to nie gminy. To system jest do upy. Edytowano Grudzień 1, 2016 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post @ar Ludzie pracujący w gminach zawinili bo Dlaczego jedna gmina ma podpisane a inna nie Co qrwa wojewoda miał do nich przyjechać czy co ? Siedzą i tylko ciasteczka kawka a dupa że .... Czyj to jest obowiązek może każdy rolnik ma jechać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post U nas w zeszłym roku było tak. Podpisane, przekroczenia 30?% więc idzie do armir , nie podpisane przez woj. masz kilka darmowych kartek papieru. Jak może być system Tak do D..y. ubezpieczasz się, wymarzlo i nie masz odszkodowania bo woj nie stwierdził. To tak jakby Marecki swego Trabanta ubezpieczyl, pieprznal go merc ale bez stwierdzenia wojewody nie ma odszkodowania... U nas chcą urządzeń wierzących szusze, stacji. Chcą satelit. A wystarczy komisja... Imen przykro mi że masz paska w tedei :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post Nie wystarczy komisja . Wymarznięcia ogarniali naprawdę rzeczowo komisja , wojewoda armir - ok . Co z tego że w ubiegłorocznej suszy wójt owszem powołał komisje które stojąc w QQ sięgającej jajek czy burakach cukrowych z natką jak u pietruszki , lub niewykłoszonych bo zaschniętych zbożach jak najbardziej stwierdzały skutki suszy , skoro "mędrcy" z IUNG stwierdzili że owszem susza jest ale nie na glebach klasy drugiej czy trzeciej . Tylko że właśnie na obszarze tych gleb głównie właśnie wystąpił kompletny brak opadów . I wojewoda nie poradzi na taki debilizm . Takich dziadów to za tak wyśmiewanego PRLu to by na suchej gałęzi powiesili za działanie na szkodę własnego państwa . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post @witch5 Jakbyś mówił o mojej okolicy choć gleby nieco słabsze Jak te osły mogą stwierdzić że na lepszej klasie jest mniejsza susza Od klas jest bonitacja albo pada albo nie pada wystarczy deszczomierz za 2dychy Jak ktoś ma 7 klasę to buraków rzepaku czy pszenicy nie sieje To samo odwrotnie na 2 łubinu czy seradeli nie uświadczysz To jest taki prykaz z góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post Właśnie o to chodzi. Komisja decyduje czy na polu susza czy nie. A nie jedną stacją suszona na gminę. Mamy te pierolone izby. Gruba kasa na to idzie. Zwrot kosztów dojazdu i w pole... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post Dwie uprawy w gospodarstwie, hodowli brak.W protokóle zapisano: - 80% pszenicy oz. oraz 80% pszenżyta oz. na skutek wymarznięcia zaorano i przesiano. Procent strat plonu każdej uprawy /kolumna 7/ - 40%. Wyliczony procent strat w gospodarstwie wynosi 40%. Wojewoda mazowiecki potwierdził. W biurze powiatowym twierdzą, że pomoc nie przysługuje bo szkoda zbyt mała - poniżej 50%. Infolinia agencji - że raczej zbyt duża bo przekracza 80%. Którą wartość u Was biorą pod uwagę. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post U nas przyjmują ostatecznie bez podpisu wojewody!W ODR koolejki,w ARiMR kolejki,w UM kolejki. @ar-rzepak w Concordii był od 500 wzwyż-rok poprzedni składka 1200 za 10,5ha-wyciągnę ponad 10tys. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post @sema51 Tam są dwie możliwość - pomoc de minimis szkody mniej niż 30% -pomoc publiczna szkody powyżej 30% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post ja mam 16% w protokole wiec w d...a! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 1, 2016 · Zgłoś post Nie dupa tylko wypełniasz ten załącznik który jest dla szkody poniżej 30% i dajesz do agencji . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2016 · Zgłoś post @jarki-czyli są dwa źródła pomocy-do 30% z deminimis i nie potrzeba podpisu wojewody oraz powyżej z przemocy publicznej z potwierdzeniem protokołów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2016 · Zgłoś post Jest szansa na coś jak wyjdzie 40% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2016 · Zgłoś post ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2016 · Zgłoś post Strategia jest taka @men2face @lokizom nie piszcie szkoda zachodu Jak nie zrobicie wniosku to może dla tych co napisali starczy kasy A tak całkiem poważnie to chyba nikt jeszcze nie wie jak to ma wyglądać Panie w agencjach robią co mogą ale same przyznają że chaos organizacyjny Wszystko na ostatnią minutę bez żadnego przygotowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2016 · Zgłoś post Myślę że to bardzo dobre i trafne podsumowanie sytuacji . Ale o zgrozo co się dziwić kiedy w gazecie pomorskiej czytamy jak "rolnik" wypowiada sie w ten sposób : nikomu ze znajomych o tym nie mówiłem bo mam nadzieje że niewielu złoży te wnioski to pieniędzy dla mnie wystarczy . Może nie był to dosłowny cytat więc polecam artykuł zdaje się ze środy na temat pomocy po klęsce . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 2, 2016 · Zgłoś post Jarki - dziękuję za wypowiedź. Z tym się zgadza. Gdyby pomoc przysługiwała - to przy 40% strat w gospodarstwie finansowanie byłoby z poza de minimis. Ale biuro powiatowe twierdzi kategorycznie, że w tym przypadku brana jest wartość z kolumny 7 - t.j. 40%. - Czyli jest poniżej 50 % i pomoc nie przysługuje. Przy okazji info dla zainteresowanych - u nas poświadczenie przez wojewodę jest konieczne na protokóle, gdy straty w gospodarstwie są powyżej 30%, jeśli poniżej - przyjmują bez poświadczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 27, 2016 · Zgłoś post No i przyniósł Mikołaj tzn. listonosz prezent . Decyzja o przyznaniu pomocy z ARMIRu . Można? - można . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 27, 2016 · Zgłoś post Mnie przysłali "Zawiadomienie o zakończeniu postępowania dowodowego" Qrna brzmi jak od samego Zbycha czy Mariusza :P Po jaką cholerę oni takie pisma wysyłają To jest biurokratyczne mnożenie kosztów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach