Napisano Listopad 18, 2020 · Zgłoś post Tylko przy takim podejściu TU plony mają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 19, 2020 · Zgłoś post Wysoki plon to nie zawsze wysoki zysk. Jak ktoś ma np wysoki PK to 4 lata bez spadku plonu można jechać bez nawożenia tymi składnikami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 19, 2020 · Zgłoś post Przyznam,że zarówno z kukurydzy jak i z buraków nikt nie rezygnuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 19, 2020 · Zgłoś post 2 godziny temu, ansu napisał: Wysoki plon to nie zawsze wysoki zysk. Jak ktoś ma np wysoki PK to 4 lata bez spadku plonu można jechać bez nawożenia tymi składnikami Zgodzę się pod warunkiem że jest to ziemia wysokiej kategorii Z takiej ziemi sztuką jest umieć wyciągnąć to co tam jest Tylko później trzeba to z powrotem latami odbudowywać Znajomy kiedyś nabył takie pole latami oszukiwane zboże i słoma zbierana Żeby to ruszyć trzeba podnieść poziom gruntu (PK Mg Ca) w różnych formach Niby ok ale jak coś nie tak to tam pierwsze objawy właściwości wodne powietrzne Nasza praca nie polega na włączeniu trzeciej zmiany jak w zakładzie pracy Pole to żywy organizm ma swoje właściwości i swoje życie tego się nie oszuka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Jestem na etapie rozważania bardzo krótkiego płodozmianu dla leniwych Pszenica/pszenżyto ozime (poplon gorczyca) i jęczmień jary (może też poplon) Taka dwupolówka tanio a plony wcale nie muszą mocno spaść tylko ta unia A na piachu to oczywiście żyto łubin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Wchodzisz w program poplony i masz 850 zł do poplonu, więc do każdego hektara wyjdzie jeszcze ponad 400 zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post 25 minut temu, lokizom napisał: Wchodzisz w program poplony i masz 850 zł do poplonu, więc do każdego hektara wyjdzie jeszcze ponad 400 zl od kiedy stawka 850 wchodzi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post 46 minut temu, jarki napisał: Jestem na etapie rozważania bardzo krótkiego płodozmianu dla leniwych Pszenica/pszenżyto ozime (poplon gorczyca) i jęczmień jary (może też poplon) Taka dwupolówka tanio a plony wcale nie muszą mocno spaść tylko ta unia A na piachu to oczywiście żyto łubin Oczy wybauszyłem,jak to przeczytałem!Kto tu co pił?Skrzydełka opadły nie tylko mnie.To my tu z @miwigoso duże plony walczymy,a ty wiarę w Polskie Rolnictwo straciłeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Jaja se robi. O rzepaku zapomniał ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Dodam kiedy fotki,jak pszenicę ozimą,pszenicą jarą zmianują,a czasem pszenżytem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post @barkas https://www.google.com/amp/s/www.farmer.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/zmiany-w-wymaganiach-i-stawkach-rolnosrodowiskowo-klimatycznych-z-prow,104853.amp Dokładnie to 883 zl/ha. Można wejść w ten program w tym roku na dwa lata, bo perspektywa unijna się kończy. To jest już jakiś pieniądz, a wymagania prawie zadne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post tak to widzialem, ale w rozporzadzeniu z dni 10.03.2021 nie ma informacji o zmianie stawek http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20210000435 Wiec to pewnie od nastepnego roku bedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Za ten rok, co teraz składasz dopłaty, a poplon siejesz po zniwach i to za ten poplon. Stawka jest pewna. Bo mi w zrównoważonym też podnieśli do okolo 550 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Powiem tak jeśli chodzi o moje dobre ziemie skoro UE nam zabroniła uprawy full wypas Mam we łbie różne myśli ale nade wszystko własne zdrowie dlatego taki pomysł Tak tak rzepak jest coraz dalej ode mnie groch też staje się problematyczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post @jarki siej buraki do Pfizer&Langen.TU wszyscy się przenoszą z KSC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Przecież piszę że mam zamiar rozstawać się z opryskiwaczem Jako wielki ZWOLENNIK ue zaczynam słuchać co oni nam nakazują :p A poważnie uproszczenia wszystkiego co możliwe wreszcie z myślą o gospodarzu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Gdzie ktoś coś ci obecnie zabrania ,żyjemy w innym świecie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Co ty pitolisz od co najmniej dwóch lat piszemy o wycofywanych insektycydach Temat jest o zmianowaniu ja piszę że rezygnuję z grochu i rzepaku Ty chcesz mi powiedzieć że żyjemy ty na Ukrainie a ja w PL ?? Toż do jasnej cholery zmianowanie traci sens Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Siać możesz co chcesz , a w twój płodozmian same zboża nie uwierzę Edytowano Kwiecień 18, 2021 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Przecież kiedyś pisał,że już to przerabiał(świni pod ogonem). Faktycznie może jakieś egzotyki dla RolNasu da się? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Groch i rzepak jest zabroniony od kiedy ,póki co się da na legalu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Nie pisał przecież, że są zabronione , ale że on rezygnuje z ich uprawy. Edytowano Kwiecień 18, 2021 przez Marecki są Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 18, 2021 · Zgłoś post Ściślej rozważam rezygnację z grochu i rzepaku ze względu na ograniczenia w ochronie Tak przerabiałem uprawę samych zbóż ale właśnie z obornikiem Egzotyki to na słabe gleby pod dopłaty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Czyli widzę brak następcy i oby do emerytury wtedy to inna sytuacja po co się męczyć Edytowano Kwiecień 19, 2021 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 19, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Tam gdzie dla mnie to możliwe, w chodzę na dopłaty, i trzeba to jeszcze wykorzystać, puki są. Chemia jeszcze jakoś daje sobie radę. A jak wymyślą dopłatę do BIO preparatów.? Edytowano Kwiecień 19, 2021 przez suzin dopiska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach