Napisano Grudzień 15, 2020 · Zgłoś post tylko jak nie zrobisz zabiegów na CZAS to nie ma plonu i nie ma z czego się utrzymać. Taka praca i musimy się dostosować jak chcemy mieć plony. Nawet na utratę czasu dla rodziny, bo zbieramy raz w roku.@miwigos ma rację koszty są podobne i co roku albo zysk na pszenicy albo rzepaku dlatego m.in. trzeba dywersyfikować ryzyko. Po drugie przełamujemy płodozmian zbożowy jeśli nie siejemy innych roślin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 15, 2020 · Zgłoś post Jak nie raz pisałem lepiej mieć więcej gatunków roślin ze względy na dywersyfikację ryzyka i płodozmian który obniża koszty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 16, 2020 · Zgłoś post Trzeba rozluźnienia w całej okolicy co się powoli staje faktem Natomiast rzepak na pole powinien wracać po minimum pięciu latach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 16, 2020 · Zgłoś post I co siać przez te 4 lata,co 4 rok było by ideaalnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 16, 2020 · Zgłoś post jak co?! rzepak - pszenica ozima - poplon - buraki - pszenica ozima - poplon - kukurydza - jęczmień jary > taki ma płodozmian mój znajomy. a plony zawsze bardzo wysokie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 16, 2020 · Zgłoś post Aż sześć roślin głównych?to u mnie po 2,25ha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Grudzień 16, 2020 · Zgłoś post Ten jęczmień jary to porażka i trzy lata zboża po sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 5, 2021 · Zgłoś post Nie wytrzymałem wykosiłeś zielony, sporo zostało, ziarno brązowe i do 4t zabrakło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 5, 2021 · Zgłoś post Tak tak ziarno musi być czarne wtedy waży a rżysko zielone i jest plon Choć do Twojego plonu trudno się przyczepić ale blisko pięć by było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Sierpień 10, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Panowie obym był w błędzie: zrobiłem chłopską kalkulację uprawy rzepaku i ku mojemu przerażeniu wyszło mi 5100zł/ha. Edytowano Sierpień 10, 2021 przez Pałuczanin81 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach