Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post Po grochu też da się wyregulować rzepak Nawet wcześnie siany ale to kosztuje Najważniejsze żeby za gęsty nie był Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post Za gęsty nie jest, bo jest max 40 roślin. Dostał litr caryxu ale dopiero na 6-7 lisc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 18, 2016 · Zgłoś post Szósty liść to prawie standard dla rzepaku Ale po grochu może być nieco spóźniony powinno być ok Nie chciałbym powiedzieć a nie mówiłem :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post aj tam, gitara jest. Mój rzepak dwa lata temu na zimę miał 14+ liści i wszystko przetrwało, w tej chwili te najwcześniej siane mają 7-8 liści. Oprócz skracania według mojego doradcy trzeba dać molibden, zmniejsza ilość pobieranej wody i azotu co w efekcie powoduje mniejsze uwodnienie tkanek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post Zapytaj tego "doradcę" o źródło informacji ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post hmmm, chociażby tutaj https://adob.com.pl/files/cultivations/9244cbf55fa98f914ad130ae1cf5714f.pdf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post Właśnie, osiadanie...kurczę cały czas chodzą mi po głowie podwójne wały cambella. @jarki przeglądam systematycznie, ale chyba nie był poruszany taki temat. Chociaż @damian9871 uspokaja to ja jednak wolałbym coś z tym spróbować zrobić, tylko co zastosować w takiej sytuacji? Rzepak miał być w tym tyg. skracany, więc może w tej sytuacji polecieć czymś mocniejszym? Co byście polecali? @lokizom sugeruje, że Toprex niekoniecznie może sobie poradzić @ikcomas są są, taka ziemia, sprzęt słaby to i grudki są. Musiałbym polatać na pusto upr. siewnym, a na to nie było czasu w tym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post chodzi mi o to, że może rzepak wychodząc zza grudy szuka światła i dlatego tak się wyciąga, może jeszcze za głęboko posiany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post Za głęboko-czy za płytko? na grudzie te objawy mniejsze..@jarki wcisnęli mi Porter-ponoć silne działanie skracające ma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post Trochę mi rzepak ten większy ucieka miałem pryskac w piątek ale mi deszcz przeszkodził i tak do dzisiaj,może się jutro uda opryskać, na dzień wczorajszy rzepak ma 6 liści i 7 idzie co lepiej teraz zastosować, zostać przy mieszaninę caryx tebu czy lepiej sam caryx 1 litr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post @Pałuczanin81 Raczej chemirol Ci wcisnął :P Ja twierdzę że lepszy efekt skracający ma Metkonazol z plusem @mieto35 Lepiej będzie na pewno drożej też na pewno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post Już kiedyś pisałem po 1l caryxu na 4-5 liść będzie wyglądał jakbyś go młotkiem powbijał w ziemię :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post Gruda nie ma nic do tego tym przypadku, na piskach jest to samo, i chybq sklaniam sie ku tezie, ze to ardxo sxybki wzrost bo rzepak idzie w oczach, ciezka gleba chyba nie osiadlaby na 2 cm? A najpewniej to jedno i drugie przyczynilo sie do odsloniecia szyjki. Chyba pojdxie wlasnie caryx. Jeszvxe mamy z przedstawicielem zrobic lustracje pola Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post @jarki-czyli substancja z Toprexu w tym Porterze?http://www.minrol.gov.pl/pol/Informacje-branzowe/Wyszukiwarka-srodkow-ochrony-roslin Kazali to mięszać z ćwiartką tebukonazolu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post OK czyli będziesz miała dwa triazole Taki toprex mini a może i lepiej ?! @ejcz Dobra regulacja na pewno załatwi sprawę Najgorzej jak by ten rzepak tak stał a przyszły by wiatry to już teraz pokaleczą Ci rośliny Nie wspominając co by było zimą Napisz jeszcze jaka jest obsada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 19, 2016 · Zgłoś post Czyli są to substancje należące do jednakiej grupy chemicznej?Popryszczę-dodam BOR ze 2l/ha+pyretroid..i niech sobie radzi do wiosny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2016 · Zgłoś post Po grochu, 6 dni po pelnej dawce caryxu, i 1 dzień po 0,9 tebu Po jęczmieniu, też 6 dni po caryxie ale bez tebu. Samosiewy ładnie poległy Zaczyna wciągać szyjkę, ale czy wciągnie całkiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2016 · Zgłoś post Super :) dawki dostosowane do STANU upraw Już widać że ma ciemno zielony kolor Mój dziś ma dostać 0,6 tebukonazolu Wcześniej był caryx 0,9 też widać działanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 21, 2016 · Zgłoś post Mój dostał 0,9 caryxu i trochę tebu, pojęcie "na glebie" nabiera zupełnie nowego znaczenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Stan na dziś już widać efekt działania fungicydu- regulatora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Jak myślicie opryskać go jeszcze 0,5 lub 0,6 tebu , w poniedziałek dostał caryx 1l, czy lepiej dać mu już spokój . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post @jarki-ale blady ten rzepak? @mieto35 ja bym dal spokój Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post Poczekaj aż caryx w pełni zadziała i jak będzie potrzeba i lub ciepła jesień to dasz tebu w późniejszym terminie, teraz nie potrzeba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post @Pałuczanin81 Sam jesteś blady ..... @mieto35 Twój rzepak jest ok Przychylam się do Kolegi wyżej Mój to inna sprawa bo jest po grochu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Wrzesień 22, 2016 · Zgłoś post według mnie po 6 liściu tebukonazol tylko działa grzybobójczo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach