Napisano Kwiecień 8, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @barkas @ansu ja też jeszcze nie robiłem nic z rzepakiem, faza podobna jak u @barkas-a może ciut większy ale niewiele. Nasz wschód robi swoje. W prognozach spore mrozy, już nawet nie przymrozki, prędzej do ubezpieczalni polecę niż na pole z opryskiwaczem... Edytowano Kwiecień 8, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @jarki zje@@@em, nie posluchalem sie Ciebie i nie opryskalem toprexem rzepaku w poniedzialek w obawie przed dzisiejszymi przymorozkami a przymrozkow nie bylo. Jak do tej pory rzepak niczym nie pryskany w tym roku. Co prawda robactwa nie ma, ale ped glowny przez cieple dni w weekend wystrzelil na 12-20 cm.... Teraz nadaja max 10 stopni w dzien... Edytowano Kwiecień 10, 2019 przez barkas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post Jeśli chcesz koniecznie skrócić to poczytaj o moddus flexi Grzybówkę jeszcze podasz jak się ociepli tylko zrobi się drogo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post A toprex mozna jeszcze stosowwac jak nie ma widocznego zielonego paka? Ucze sie dopiero uprawiac rzepak, 1 raz go mam, wiec bladze i nie wiem co mam robic. Rzepak bez skracania ebdzie nierownomiernie dojrzewal? Dlaczego bedzie drogo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post Możesz jeszcze dać ale ja bym zostawił na przyszłość Drogo bo moddus drogo ale można coś potanić zamiennikiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post A zwykle tebu go troche usztywni i ochroni przed chorobami?, Jakos do modusa nie jestem przekonany przy obecnej suszy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Przyjrzyj się technologii Bayer (tilmor) kiedyś jedynej Był horizon (tebukonazol) później metkonazol i rzepaki po 2 metry Jak Ktoś tu kilka dni temu pisał kombajny się zapychały Samo tebu może być nieco za słabe ale z protiokonazolem mercedes Jeśli mowa o trineksapaku to masz rację dlatego piszę jeśli koniecznie Twój rzepak może sobie lepiej radzić w suszy bez wynalazków Ale ochronę grzybobojczą musisz zapewnić Ostatnio byłem u kurków i powiem Wam że przeglądałem ich ofertę Mają takie cóś jak harcer (difenokonazol+propikonazol+tebukonazol) Moim zdaniem jeśli to jest zrobione jak należy to coś zajebistego @barkas przyjrzyj się temu Edytowano Kwiecień 10, 2019 przez jarki harcer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post @barkas jeśli rzepak ma już wyciągnięty pęd główny na 20 cm i więcej to odradzam toprex, zwykłe tebu i nie pchać się w koszty, zrobić samą ochronę a regulacja jest już po ptakach i ten modus cudów już nie zdziała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Syngenta twierdzi że paklobutrazol nie ma skutków ubocznych ?!? Widzę że Ty też do końca im nie wierzysz Ale Kolega ma ładny rzepak i oszczędności ? Ja bym jednak zainwestował więcej Edytowano Kwiecień 10, 2019 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post Te ich wynalazki wychodzą prawie w cenie markowych gotowców @jarki ma rację z tym tilmorem grzybowo najwyższa półka, tylko minus najmniejsze opakowania na 5 hektarów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post @barts Zwiększ dawkę to będziesz miał i na 3ha. Niech kolega da tego Tilmora bo ma ładny rzepak, wyjdzie 50 zl drozej niż samo tebu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post @lokizom Bardziej ze 100 wiecej:), Tilmor 1 l kolo 140. Ale jak mowicie, ze na moj rzepak sie sprawdzi to sprobuje:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 (edytowany) · Zgłoś post 21 godzin temu, barts napisał: Te ich wynalazki wychodzą prawie w cenie markowych gotowców @jarki ma rację z tym tilmorem grzybowo najwyższa półka, tylko minus najmniejsze opakowania na 5 hektarów Od kiedy 5 ha to duża plantacja ? Jak będzie tydzień mrozów to rzepak się skróci sam,może kolega na tym wygrać Edytowano Kwiecień 11, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2019 · Zgłoś post Dla mnie to już duża bo więcej raczej nie sieję, jak ma się kilkadziesiąt hektarów rzepaku to to jedna niepasująca piątka różnicy nie robi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Chyba polecę dzisiaj Toprexem, podobnie jak u @barkas-a to pierwszy wjazd w tym roku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post W poniedziałek opryskałem Toprexem. Rzepak był 5-10cm mierząc zielone bez liści, dzisiaj prawie po kolana. Przymrozków brak czarnych nie widać. Bałem się że coś z nim nie tak bo nie rósł, a tu w 4 dni dwa razy większy. Tylko te dziki ÷€\;&€£% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Ty się kasą NIE przejmuj tylko lej mu do oporu ;) A tak na prawdę to u Was znów będą plony rzepaku Tylko moim zdaniem nieco przespaliście termin na toprex Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post No przespali, ja też prawie ale wtedy dwa tygodnie temu w ta sobotę na spontanie pojechałem. Tutaj nie ma nawet 5 stopni a Wy ż Toprexem latacie, to ile u Was było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Technicznie nie można było wykonać wabiegów wcześniej wiało albo mróz. Poza tym LSW wegetacja przebiega inaczej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Taki na wielkość nie był za duży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post @barts No piękny, na czesci też mam taki ale tutaj robote robi Twoja ziemia. Mój oczywiście tydzien do tylu z wegetacja juz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Ostatnie zdjęcie to jary który trafia się w ozimym i już kwitnie Edytowano Kwiecień 12, 2019 przez ikcomas połączono Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Czemu niektóre jasne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Tylko tak na zdjęciach wygląda,wina światła kolor ma ciemny dostał 0,6 Caryxu i tyle samo tebu,a na ostatnim te jaśniejsze to jary na jednym polu sporo się go trafia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach