Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post 10 godzin temu, ikcomas napisał: Chyba polecę dzisiaj Toprexem, podobnie jak u @barkas-a to pierwszy wjazd w tym roku Ja czekam po weekendzie, dopiero kolo wtorku nadaja u mnie powyzej 10 stopni w dzien, w nocy kolo zero. Z toprexu zrezygnowalem, jak cos to polece tebu albo tilmorem. Ale jak dalej nie bedzie deszczu, to pewnie skonczy sie tylko na oprysku na robaka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Poczekaj do czwartku i daj Tilmora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 11, 2019 · Zgłoś post Rzepak nie lubi oszczędności tym bardziej szkoda odpuścić tak ważny pierwszy wiosenny zabieg na grzyba, fundament musi być solidny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post Opryskałem Toprexem 8 kwietnia wcześniej się nie dało. Obecnie wygląda tak: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post Jest sporo później w wegetacji od mojego czyli ten toprex będzie ok Ja w tym tygodniu chyba dam jakiś fungicyd bo do ostatniego jeszcze daleko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post @jarki Mój jest w podobnej fazie albo nawet jeszcze bardziej do tylu. Za duże przymrozki w nocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post Oczywiście Panowie niby Polska to mały kraj ale różnice w wegetacji jednak spore Na Śląsku niedługo zakwitną a na wschodzie i północy ledwo od ziemi się odbiły Zabiegi fungicydowe wiadomo dostosowuje się w tym przypadku do fazy i oczekiwań No wspomnieć też należy o zagrożeniu w poszczególnych regionach kraju Te zależą bardziej od ilości zarodników w terenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post Po co pryskać jak nie pada mój dostał bor i siarczan + mocznik jak nie bedzie padac to ostatni zabieg ,jedynie robale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post A co ja mam powiedzieć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 (edytowany) · Zgłoś post A mój dostanie jakąś mieszaninę do wyboru ma tebukonazol tiofanat prochloraz Skłaniam się już tradycyjnie ku dwóm pierwszym Edytowano Kwiecień 17, 2019 przez ikcomas autokorekta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 · Zgłoś post teraz grzyby nie potrzebują wilgoci aby się rozwijać, wystarczy sobie przypomnieć co mówiła Pani doktor Zuzanna Sawińska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 16, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Kiedyś mówiła mądrze, teraz mówi mokro pryskać, sucho pryskać i to nie byle czym. Najlepiej od jesieni T0 T0.1 T1 T2 T3 T4.... Kiedyś miło było posłuchać, teraz szkoda .... . Edytowano Kwiecień 16, 2019 przez ansu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 · Zgłoś post Mnie najbardziej zastanawia ta wiara w rzepak a raczej jej brak, miesiąc temu, plon to będzie 6 ton a dziś zabieg na płatka po taniości :P Ogólna sraczka że rzepaki piękne wiosną, teraz susza zaczyna doskwierać, nie wiadomo jak będzie z zimnymi ogrodnikami w tym roku, nie wiadomo czy choróbska jeszcze nie dadzą popalić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 · Zgłoś post Gdzie tu do płatka raczej dostanie coś na luźnego pąka Wiara umiera ostatnia ale rzeczywiście szybko powietrze uchodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 · Zgłoś post Obstawiam że za dobre 3 tygodnie płatek jak się temperatury podwyższą, a kwitnąć zacznie pod koniec miesiąca, może nie wszystkie ale większość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 · Zgłoś post U mnie tak wygląda , dzisiaj poszły chyba ostatnie odżywki , w przyszłym tygodniu planuję grzybówkę, jeszcze nie wiem co dać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 · Zgłoś post Jest cieplo za tydzień zacznie kwitnąć ,skąd choroby nawet rosy niema ,rzepak jeszcze dwa tygodnie bez deszczu wytrzyma ,gorzej pszenica brak wody i N Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 17, 2019 (edytowany) · Zgłoś post @mieto35 Piękny. Mój taki ładny jak osiągnie tą fazę co Twój nie będzie, to będzie już Maj pewnie. Dzisiaj znów było -3, masakra. Kolega widział -7 trzy dni temu Edytowano Kwiecień 17, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2019 · Zgłoś post Czym te pekniecia moga byc spowodowane? kilka dni temu pryskane tilmor, bor, dursban, rzepak na 6 klasie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2019 · Zgłoś post Ile było mrozu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 22, 2019 · Zgłoś post Tydzien temu do -5,-6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 · Zgłoś post Chyba trafna diagnoza, chociaż u mnie w podobnej lokalizacji nie zauważyłem ale tyle mrozu nie miałem. Chowacza też pewnie nie miałeś? (u mnie nie było) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Kwitną już u was rzepaki ? Okolica praktycznie lada moment, niebawem czas na płatek, akurat dobry rok się zapowiada deszcz podczas kwitnienia rzepaku, będą rekordowe plony... Edytowano Kwiecień 23, 2019 przez barts Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Tu jeszcze daleko, oj daleko. Jeszcze mikro pójdzie przed kwitnieniem i coś ekstra ;-) Edytowano Kwiecień 23, 2019 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 23, 2019 · Zgłoś post Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach