Napisano Marzec 27, 2020 · Zgłoś post Lepiej dwa metry niż 50 cm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2020 · Zgłoś post My tu mowimy o regulacji ze bylo trzeba zrobic a zobaczcie co mam na jednym kawalku, tam to musial mroz przycisnac. Jedynie 10m od lasu nie dostal po du... No a 80% roslin w polu wyglada tak: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2020 · Zgłoś post Nie wierze że te białe liście od mrozu,u mnie powyginał się i liście powywracane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2020 · Zgłoś post Od mrozu, od mrozu. Tutaj sasiad mowil ze bylo -11 nawet. Mam inne pola to od zboz ktore sa nizsze tak 2-3metry tez tak jest bo nie bylo oslony dla rzepaku, no i przy rowie bo tez nie bylo oslony. Tam duzo wiekszy rzepak i wyglada tak samo. Zobacz jak tutaj na pierwszym zdjeciu las oslonil tak jakby do polowy sciezki(ok.10m) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2020 · Zgłoś post @lokizm Czy to nie jest ten rzepak gdzie miałeś dać RSM na szron. Bo te liście jak po RSM-ie . ale powinno być na całym polu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2020 · Zgłoś post Nie dawalem jeszcze RSM w tym roku. Ten dostal tylko gnojowice i zadnego oprysku. Ale nie jest to po gnojowicy. Tutaj mi doradca mowi ze mroz przypalil liscie, kilka takich rzepakow widzial na Pomorzu. I ja sie z nim zgadzam bo to pasuje do tego co robilem i czego nie robilem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2020 · Zgłoś post Te najwieksze rzepaki 50 cm niektóre lekko popękały,część liści lekko zbielała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2020 · Zgłoś post Ten byl najmniejszy, na piachu, wiekszy mroz troche i go zalatwilo. Dalem dzis Asahi jemu. Czy takie cos sie lapie na $ z ubezpieczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2020 · Zgłoś post Zglaszaj i niech oceniaja. Ja w tym roku chyba polece tylko na platek na grzyba. Bedzie ekonomiczny rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Nic Ci nie dadzą bo nie wymarzł ,a przymrozki wiosenne są od 15 kwietnia,czyli miałeś ubezpieczone pakiet jesień Edytowano Marzec 28, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 28, 2020 · Zgłoś post Tak samo mysle jak @miwigos. Nie ma co zglaszac i marnowac czasu na chodzenie z nimi po polach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 7, 2020 · Zgłoś post Dziś wokół wszyscy pryszczą bo przecież tylko lekki przymrozek zapowiadają Im później nad wieczorem tym lepiej bo w dzień było 20+ masakra pot się po jajach lał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 8, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Do 20 stopni to niema problemu,przymrozek to był dziś ,jutro nie pokazują Na regulacje to już za pozno ,jedynie tebukonazol według mnie Edytowano Kwiecień 8, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Wiosną regulację przeprowadza się w fazie BBCH 30-35 a dziś mamy już 52. Więc po jakiego .... wydawać pieniądze na retardanty i tłuc się po polu???? BBCH rzepaku BBCH 3 – Formowanie i wzrost pędu 30 ruszenie wegetacji wiosennej 31 odtwarzanie przemarzniętej rozety 32 początek wydłużania pędu głównego 33 widoczne 1. międzywęźle 34 widoczne 2. międzywęźle 35 widoczne 3. międzywęźle 36–38 widoczne kolejne międzywęźla 39 widoczne 7 i więcej międzywęźli BBCH 5 – Pąkowanie 50 pąki kwiatowe zamknięte w liściach 51 zielony pąk (pąki kwiatowe widoczne z góry) 52 pąki kwiatowe wydostają się z najmłodszych liści Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post No i po chloropyryfosie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post To tylko jeden rzepak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Znaczy słodyszek wrąbał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Nie moze podac juz chloropiryfosu bo kwitnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Ja nie widze żeby kwitł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post U mnie rzepaki 20-40 cm i juz maja faze zielonego paka i to bez regulacji.. Chyba w tym roku przy oprysku na platek nawet nie "porysuje" podwozia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Mylisz się ,zdąży urosnąć ,a jak bedzie troche niższy to nie widze problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Znowu 2+ naleci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 9, 2020 · Zgłoś post Panowie nie przejmujcie się tak brakiem regulacji najważniejsze żeby był zdrowy Zaraz zakwitnie i na płatki coś z górnej półki a dalej to już tylko pogoda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Kwiecień 10, 2020 · Zgłoś post Na „regulację pokroju” ilość rozgałęzień główny wpływ ma obsada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach