Napisano Marzec 15, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Ja chyba regulacji nie zrobie w tym tygodniu bo zrobilbym ja jak juz to we wtorek. Ale w srode by go przychamowalo a od czwartku to przeciez temperatura wegetacje wstrzyma. Dam jedynie we wtorek Bor. Musze przeczytac jakie mikro jeszcze( chyba Mn) i moze jakis gotowy kompleksowy zestaw pierwiastkow typu Plonvit Edytowano Marzec 15, 2020 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2020 · Zgłoś post 4 godziny temu, maslak88 napisał: Przed mrozami to znaczy ile, dzień przed czy kilka dni? Jeśli pytanie do mnie to on pryskał chyba w tym dniu przed przymrozkiem Generalnie mówi się o trzech dniach przed i po ale myślę że dwa wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 17, 2020 · Zgłoś post U nas dziś wiele opryskiwaczy w rzepakach warunki były bardzo przyzwoite Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2020 · Zgłoś post Ja pryskalem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2020 · Zgłoś post u nas też, tam gdzie w zasięgu wzroku był rzepak, tam też były opryskiwacze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2020 · Zgłoś post I kiedy dac ten Toprex Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2020 · Zgłoś post Był podany we wtorek tearaz nie będzie kiedy,chyba że za dwa tygodnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2020 · Zgłoś post Teraz to mróz i susza reguluje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2020 · Zgłoś post Kolega tez wtedy dal, jego rzepak klapl, bylo u niego -10. Ekspert z Syngenty tez radzil podawac to podal Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 24, 2020 (edytowany) · Zgłoś post A Twój nie klapł ,mój klapł ,sąsiada nie pryskany tak samo jak mój ,znam przypadak co był opryskany CCC ,według mnie gorszy wariant A BARTS zakopał sie przed wirusem-bo nioeaktywny Edytowano Marzec 24, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2020 · Zgłoś post Ci eksperci od siedmiu boleści z nimi trzeba dłuższą rozmowę przeprowadzić Trochę pociągnąć za język trochę dać do zrozumienia że coś tam wiemy Tylko tego oni nie lubią ma być jak w grafiku według kalendarza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2020 · Zgłoś post Dzisiaj ekspertka z Syngenty powiedziala ze dobrze zrobili Ci ktorzy ostatnio nie podali, chociaz radzila inaczej (normalnie przyznala sie do bledu). Te ktore nie dostaly lepiej wygladaja. Mowila zeby teraz na weekend kategorycznie nie robic. Takze @miwigos ciezko stwierdzic czy dobrze zrobiles, na pewno 100 zl/ha wydales Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2020 (edytowany) · Zgłoś post Warunki do oprysku będą za 10 dni ,w takiej fazie regulacyjnie nie podziała, obejrzę sąsiada przez granice nie pryskany Twierdzisz że nie zadziała ,a wielu pryskało na chwasty Edytowano Marzec 26, 2020 przez ikcomas mod: jarki -> Połączenie mod: ikcomas -> drobna korekta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2020 · Zgłoś post Co to za ekspertka? Najwiecej do powiedzenia o uprawie rzepaku maja ci co go nie sieja!6 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2020 · Zgłoś post Nie sieja ale widza co sie wydarzylo po oprysku, podejrzewam ze musiala dostac ostrego zj... od jakiegos rolnika, ktory pewnie mial racje akurat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2020 · Zgłoś post To chyba bardziej zwiazane jestvz faza wzrostu odmiana wczesnoscia terminem siewu a dopiero potem widze zwiazek z zastosowanym fungicydem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 25, 2020 · Zgłoś post Fungicyd mogl poglebic stres termiczny, to jest logiczne. Jeszcze bardziej takie reakcje sa widoczne przy zabiegach chwastobojczych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2020 · Zgłoś post Tak czy siak rzepak idzie w pęd cały czas, kręci go ale rośnie. Znowu mi ucieknie pewnie bo chyba się nie zdecyduję w tym tygodniu, na poniedziałek znowu zimno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2020 · Zgłoś post Też czekam-brak warunków.Ostatnie okienko temperaturowe było dwa tygodnie wcześniej,ale wiatr 7-8 m/s.Przedwczoraj minus 7,wczoraj i dziś minus 5 bladym świtem.Od niedzieli/poniedziałku powrót silnych przymrozków.Natura rozdaje karty.W niedzielę pod Postominem kurzyło się za siewnikiem,nie wróży to dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2020 · Zgłoś post Ja nie żałuje że opryskałem teraz dwa tygodnie zapowiadają przymrozki,niewiadomo czy siąć buraki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2020 (edytowany) · Zgłoś post U mnie rzepak ma już prawie 30 cm i się zastanawiam czy prysnąć bo z niedzieli na poniedziałek ma być przymrozek a później ochłodzenie. Jak będą warunki to on będzie miał z pół metra. Jakieś pomysły? Edytowano Marzec 27, 2020 przez ikcomas dodałem zdjęcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2020 (edytowany) · Zgłoś post U mnie zapowiadają mróz od niedzieli do czwartku do -6,a po następnej niedzieli kolejna fala mrozu,oby pomylili się Edytowano Marzec 26, 2020 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2020 · Zgłoś post @Jacus09352 spraktykowane jak zimno to nie zadziała, będzie miał pół metra no i co zrobisz? nic nie zrobisz, ja czekam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2020 · Zgłoś post Będzie miał pół metra to będzie miał Zastosować porządną ochronę fungicydową a regulatory do magazynu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2020 · Zgłoś post Taaa a jak będzie miał ponad 2m Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach