Napisano Listopad 8, 2019 · Zgłoś post Na wiosnę wystarczy jeden w odpowiednim czasie Nawet robiąc drugi zabieg z triazolami to już ochrona fungicydowa Zwyczajnie robi się za późno na skuteczną regulację i jest zbędna tu walka z chorobami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2019 · Zgłoś post u mnie takie rosną giganty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 8, 2019 · Zgłoś post Chętnie bym zobaczył przekrój tego kolosa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2019 · Zgłoś post skubaniec miał 65 liści albo więcej 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2019 · Zgłoś post Iokizom po co te tebu na 2 liść? Może poleć jesscze jedna regulacje jesienią bo chyba pęd zaczyna isc do gory widze ze Lubicie koszty i robote Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2019 · Zgłoś post U mnie takie na miedzy rosną ...chyba od wiosny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2019 · Zgłoś post Na 3-4 liść po pół litra tebukonazolu i caryxu w tym roku zupełnie wystarczyło,rzepak niski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2019 · Zgłoś post @szymon87 Akurat koszty tne ale tam gdzie to konieczne. U mnie ziemia siada mocno po siewie i te 0,3 tebu(13zl) powoduja wciaganie szyjki. Gnojowica u mnie pedzi rzepak i trzeba go zatrzymywac, dlatego uwazam ze to byla idealnie przeprowadzona regulacja Bardzo wazna jest obserwacja i analiza. Nie mozna pryskac na pale i na pewno nie naleze do takich osob. Tez robie bledy i robi je kazdy ale nie mialy miejsca one akurat w tym wypadku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 9, 2019 · Zgłoś post @Jacus09352 nie chcę Cię straszyć ale .... Powiedz jak Ty to uhodował Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 10, 2019 · Zgłoś post Samo się uhodowalo. Miał miejsce,czas i tak wyszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Listopad 10, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Ale raczej nie jest to normalne. Wygoogluj se. Mówić można, ale aby wiedzieć trzeba sprawdzić. Edytowano Listopad 10, 2019 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 3, 2020 · Zgłoś post Opisz proszę technologię tego drugiego rzepaku Wydaje się dość gęsty a mimo to ładnie schowany w ziemi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 4, 2020 · Zgłoś post Po żniwach nawozy i płytka uprawa agregatem talerzowym i kilka razy brona dla pobudzenia nasion niepożądanych. Glifosat i siew w ST na głębokość do 30cm 23 sierpnia 33szt/m w rozstawie 45cm. Jakieś bory itp. Potem Caryx + Tebu po 0,5l w fazie 4-6 liści. Następnie chwasty i znów mikro ze dwa razy. W zasadzie oprysk na chwasty po siewie można było sobie darować. W siewie w szerokich rzędach niepodoba mi się mały odstęp pomiędzy roślinami. Jest to wbrew moim przekonaniom moim zdaniem optymalnie było by punktowo 20x20cm do 15x15cm ale dla potrzeb ST jest 45x6-7cm. Czytałem badania z których wynikało, że przy szerokich rzędach rośliny do zbioru są znacznie wyższe, ale mają więcej rozgałęzień. Plon spadał przy obsadzie ponad chyba już 30szt/m Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2020 · Zgłoś post Według wyglądu to czas na toprex tylko nie te temperatury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2020 · Zgłoś post Dzisiaj około 14 były dobre warunki łapało się 12°C ale co z tego jak za chwilę deszczyk Będzie ciężko można spróbować tiofanatem metylu w niższych temperaturach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2020 · Zgłoś post rusza ktoś po niedzieli z regulacją, ma być od 10 - 14 st. C w dzień od poniedziałku do czwartku, tylko te noce trochę chłodne do 2 - 4 st. C Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2020 · Zgłoś post Nie ryzykuje wtorek i sroda cieplejsza od piatku do poniedzialku do -5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2020 · Zgłoś post Oj Panowie ostrożnie pamiętam co było kiedyś u mnie bez triazoli Ci co wcześniej opryskali byli przerażeni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 14, 2020 · Zgłoś post Ja też się zastanawiam czy nie opryskać po niedzieli , ale się boję, rzepak ma już 15 cm . Ile po oprysku by musiało być bez przymrozku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2020 · Zgłoś post 9 godzin temu, jarki napisał: Oj Panowie ostrożnie pamiętam co było kiedyś u mnie bez triazoli Ci co wcześniej opryskali byli przerażeni To znaczy co oprysk przed mrozami zaszkodził czy pomógł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2020 · Zgłoś post Znajomy twierdził że było dużo gorzej bo miał też nie opryskane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2020 · Zgłoś post Przed mrozami to znaczy ile, dzień przed czy kilka dni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2020 · Zgłoś post OJ będzie dylemat we wtorek bo to jedyny dzień w którym będzie pogoda do oprysku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2020 · Zgłoś post ja go już nie będę miał, jak tylko nie będzie wiało to nie będę patrzył że w przyszły weekend będą przymrozki - ochłodzenie zapowiadają z soboty na niedziele...zakładając że regulacja pójdzie wtorek/środa to jest kilka dni przed oraz po spodziewanym mrozem. Rzepak ma już wyrośnięty pęd na około 20 cm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 15, 2020 · Zgłoś post @lokizom Ty jakies zabiegi planujesz na swoj rzepak na piachach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach