Posted May 27, 2020 · Report post @lokizom będziesz robił poprawke na całości? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2020 · Report post Na calosci nie. Tylko tam gdzie dawalem na poczatku kwitnienia, tj. na najlepszych polach. Na VI klasie robilem niedawno, byl tam sporo z tylu i musi mu to wystarczyc. Tam ogolnie zmiescilem sie w kosztac ponizej 2 tys. i o to mi chodzilo zeby 1,5t bylo na ,,0" Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2020 · Report post Gdybyś siał NPK i nie dał gnojowicy ,to koszty by wzrosły Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2020 · Report post Pewnie gdzies okolo o 1 tys/ha. 170 N x3zl=510 400 kg NPKx1400=560. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2020 · Report post i teraz pasuje ,bo jak ktoś przeczyta to powie jak to możliwe Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2020 · Report post Sprzet byl bardzo drogi ale oszczednosc tez jest duza. Zeby tylko produkcja szla bo inwestycja jeszcze nie splacona Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2020 · Report post Wczoraj wymieniłem żółte lepy w rzepaku,po kilku godzinach zrobiło się na nich ciemno Podobnik i pryszczarek. W żóltych naczyniach nic Ale nie oto mi chodzi. Miała być przecież susza i na płatek dostał tylko tebu Co teraz dać na twardzikową bo na pewno będzie? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2020 · Report post Teraz to juz chyba nic nie pomoze w powstrzymaniu twardzikowej jesli ona bedzie. Ty jestes poludnie Polski to pewnie za 5-6 tygodni zbior Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2020 · Report post Nie raz już tak wyglądało u nas że koniec czerwca będziemy rzepak kosić. A potem coś się dzieje, i tak jak zwykle około 20 lipca zaczynamy Często też zostawiamy rzepak i jedziemy do pszenicy. Więc może jednak czymś prysnąć Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2020 · Report post Jak on w tej chwili wygląda Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2020 · Report post Jeszcze trochę kwiatu na nim jest. Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2020 · Report post Jeśli uważasz że jest tego warty to możesz się pokusić Tebukonazol drogi nie jest może być też protiokonazol lub metkonazol Boskalid to już wydaje się przesada choć taki zabieg wzmocni też łuszczyny Osobiście nigdy w takie rzepaki 330tką się nie pchałem ale wiem że jechali czy się zwróciło?? Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2020 · Report post No właśnie boskalid drugi rok odłożyłem chyba minie mu termin. Myślałem o plochlorazie, Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2020 · Report post Z tym czerwcem przesadziłeś,30 lat temu na pokosy Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2020 · Report post Zastanawiam się dlaczego na jednych polach po kilku zabiegach regulacji rzepak jest wysoki, a na innych bez retardantów jest niski. Czynników jest wiele np 1 person likes this Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2020 · Report post Panowie zachwycają się suszą. Co będzie ,jak trafimy na TRZY lata mokre? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2020 · Report post dzięki @ansu za filmik, uwielbiam takie doświadczenia Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2020 · Report post @miwigos Jeśli przesadziłem to nie wiele . W zeszłym roku jęcz. ozimy w czerwcu . Na lżejszych polach rzepak był pod kaszany też w czerwcu. Koniec żniw miałem 24 07 Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2020 · Report post Ja w zeszłym roku 5 lipca miałem pszenice z wilgotnością 13% Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2020 · Report post Oby nie było tak w tym roku,ja zaczynałem na rzepaku i kończyłem na rzepaku Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2020 · Report post Późne żniwa w rzepaku to dość częste zjawisko czasem z wyboru bo lipa jest Kilkanaście lat temu walili tonami mocznik do tego ochrona na maxa Nadeszły czasy spadku ceny w żniwa i się odmieniło Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2020 · Report post Nawożenie zakończyłem RSM 17 marca Po kwitnieniu przysiadł i nie będzie jednak miał 2m ... Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2020 · Report post Slabo sie podniosl po tym zabiegu na platek drugim. Ale jest mocny Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2020 (edited) · Report post Mam pytanie czy smierdzi u was rzepak? Bo u mnie po opadach to czuć kiszona kapusta Edited June 25, 2020 by Jacus09352 Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2020 · Report post Cos pomiedzy ogorkami po warszawsku a kompotem z rabarbaru Share this post Link to post Share on other sites