Napisano Styczeń 28, 2016 · Zgłoś post Nie, to było z troską w głosie. zero złośliwości :P nawet proszenie było na zarząd izby w sprawie szkód. i ja się nie narażam. ja się tylko przeciwstawiam :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 8, 2016 · Zgłoś post http://www.farmer.pl/fakty/poluja-w-najlepsze,62440.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 8, 2016 · Zgłoś post Dokładnie tak jest. Wszędzie rządzi prawo układów, znajomości i szerokich pleców. Więc dlaczego kiła miałaby działać inaczej. Tylko ciekawe, jak będzie wyglądała wiosną sprawa odszkodowań. U mnie szkody czekają. http://www.rdc.pl/informacje/policza-zwierzeta-zyjace-w-lasach-wykorzystaja-zdjecia-lotnicze-posluchaj/ Ciekawe na ile to będzie miarodajne. Powinni co innego zewrzeć, żeby dobrze policzyć i odpowiednio zadziałać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 12, 2016 · Zgłoś post Z okazji 100 000 wyświetleń ładne fotki :P http://www.gs24.pl/wiadomosci/stargard/gal/4982318,co-za-widok-chmara-jeleni-pod-inskiem-zdjecia,7876852,id,t,zid.html takie rzeczy tylko w zachodniopomorskim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 13, 2016 · Zgłoś post Åadne sztuki. A ile zeżreć w takiej ilości potrafią. Tylko takich brakuje na te słabe ozime. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 13, 2016 · Zgłoś post Ar z okazji 250 tys zrobisz biesiadę z pieczonymi dzikami?:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 13, 2016 · Zgłoś post http://nowoczesnafarma.pl/Propozycja-dotyczaca-zasad-szacowania-szkod-lowieckich-i-wyplaty-odszkodowan-.html#.Vr-m7Jmta6N Co chłopy myślita o tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 14, 2016 · Zgłoś post To nie jest dobry pomysł .Z jakiej racji rolnik ma pokrywać 50 % kosztów rzeczoznawcy które mogą przekroczyć czasami wartość szkody? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post Rogas, gdy nie zgadzasz się z wojewodą to wtedy robisz dodatkowe szacowanie z biegłym za pół ceny. A ten biegły może być sąsiad wpisany na listę izby. Marecki co u myśliwców na stronie? Grzegorz, z okazji 250 K robimy imprezę u prezesa Jarosława na ranczo... Dziki jest ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post To może by się postarać, żeby izba wpisała na listę... U kiły ostatnio nudy. Nazywają się armią, potężną siłą, która jeśli zdobędzie prawo do broni krótkiej, będzie mogła chronić kraj przed łobuzami z Syrii... :D Nawołują się do wniesienia swojego wniosku do ustawy o prawie łowieckim, do zbierania podpisów, wysyłania petycji do rządu... A poza tym ciągłe wyzwiska itp. Jakby to było forum wrogów, a nie kolegów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post Nawołują się do wniesienia swojego wniosku do ustawy o prawie łowieckim, do zbierania podpisów, wysyłania petycji do rządu... A poza tym ciągłe wyzwiska itp. Jakby to było forum wrogów, a nie kolegów. A tymczasem na farmerze: Nawołują się do wniesienia swojego wniosku do ustawy o prawie łowieckim, do zbierania podpisów, wysyłania petycji do rządu... A poza tym ciągłe wyzwiska itp. Jakby to był portal wrogów, a nie kolegów. i mamy status ostrzeżeń :P :P :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 16, 2016 · Zgłoś post Czyli tylko forum farmera jest inne. Brak wyzwisk, ludzie przyjaźni wobec siebie i nawet wobec reklamodawców :D Same pozytywy. Aha, u kiły to jest od jakiegoś czasu hitem: Moim zdaniem trzeba mieć zryty łeb, żeby to słuchać i totalnie w nim nawalone, żeby przesłuchać od początku do końca. Ja widocznie mam, bo obejrzałem cały. Od tej pory chodzę tyłem i mam koszmary w nocy,a oni się tym zachwycają i prawie modlą się o błogosławieństwo dla szyszki. Co za naród... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post @Marecki, no to w trosce o nasze zdrowie zreferuj ten materiał, wystarczy że Ty zdecydowałeś się być królikiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post A próbowałeś chociaż? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post No odpaliłem, ale 30min i gadająca wszechwiedząca głowa od razu mnie zniechęciły :( :'(. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post Mnie też za pierwszym razem. Ale po paru dniach obejrzałem całe. Bo czytałem ich wpisy, jaki to cudowny wywiad, jaki minister mądry i jak pięknie polskie myślistwo przedstawił. W skrócie to było o wszystkim i niczym, takie po prostu sypanie pieprzu. Opowiada o Bolku chrobrym, że już on był wielkim myśliwym, opowiada o tamtych metodach polowań, o turach, żubrach itp. No i ogólnie liże coś tam całemu pzł-owi. Gada o pięknej pracy myśliwych, jacy to oni potrzebni są, jaką pożyteczną pracę wykonują. Zachęca ich do karmienia zwierząt w głębi lasu, żeby na pola nie wychodziły i cały rok, a nie tylko zimą. I cieszy się, że rocznie przybywa ok 4500 nowych członków do hołoty kiły. Po obejrzeniu tego wszystko z żołądka chce wrócić, a oni to zachwalają. Ja szczerze nie polecam. Chyba że ktoś chce seppuku se zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post O Bolku to ładnie pisał Karol Bunch, przedni z niego był polityk, myśliwy, kobieciarz i hulaka. Do oglądania mnie nie zachęciłeś, pić nie będę bo post, wiec odpuszczam to sobie, czytanie komentarzy tez sobie podaruję. Kilaki są potrzebne, bo by nas dziczyzna zadeptała, a dzięki nim tylko nas objada :-\, pomijam tu wątpliwą przyjemność obcowania z szacującymi. Ale niech nie popadają w narcyzm, bo specjalnie atrakcyjni to nie są. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post Mogliby chociaż różowe stroje nosić. :D Często są zbyt dumni i na innych patrzą z góry. Chyba ta broń daje im poczucie władzy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 17, 2016 · Zgłoś post A słyszeliście może o kiłowym programie "ożywić pola"? http://www.ozywicpola.pl Że niby uczą dzieci w szkołach, że myśliwi to dobrzy ludzie, bo puszczają zające na pola. A na forum ogół kiły się z tego śmieje i uważa, że takie pomysły tylko ich ośmieszają i pogrążają, bo dzieci nauczyły się mówić "najpierw hodować, potem polować". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 18, 2016 · Zgłoś post Piszcie ludzie coś, bo same offtopy będę robić, a z drugiej strony wszystko sklejać razem, to bez żadnego sensu i porządku będzie. Bo teraz chciałem nawiązać do szkód wyrządzonych późną jesienią i zimą. Zastanawiałem się, do kogo je zgłosić, gdy w obecnym czasie jest wiele niewiadomych na temat prawa łowieckiego, odpowiedzialności myśliwych itd. Tu mam artykuł, który to wyjaśnia: http://www.wrp.pl/w-sprawie-obwod%C3%B3w-%C5%82owieckich Czyli należy to rozumieć w ten sposób, że dopóki polski rząd nie skończy z tzw wysiewem projektów do ustawy Prawo łowieckie, to obowiązują dotychczasowe zasady. Nie ma tylko możliwości tworzenia nowych obwodów łowieckich, natomiast działające do 21 stycznia 2015 zachowują swoje prawa i przede wszystkim obowiązki. A więc szkody powstałe w okresie zimowym zgłaszamy nadal do tych samych kił, pamiętając o zasadach 3 dni, potem pilnując ich 7 dni i dalszego działania. Na razie myśliwce śpią i wmawiają, że przed ruszeniem wegetacji szkody nie mają znaczenia, że rolnik może je sobie wsadzić. Nie można dać się tak podejść. Nieważne, że jest luty, że zboże nie rośnie. Jest w ziemi i to się liczy. Jeśli coś z lasu je niszczy, to w ciągu 3 dni trzeba to zgłosić. I tak przez całą zimę. Więcej tych zgłoszeń to gorzej dla kiły, a lepiej dla nas. Warto to wykorzystywać i pilnować swoich upraw również w okresie zimowym. 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 18, 2016 · Zgłoś post A słyszeliście może o kiłowym programie "ożywić pola"? http://www.ozywicpola.pl Że niby uczą dzieci w szkołach, że myśliwi to dobrzy ludzie, bo puszczają zające na pola. A na forum ogół kiły się z tego śmieje i uważa, że takie pomysły tylko ich ośmieszają i pogrążają, bo dzieci nauczyły się mówić "najpierw hodować, potem polować". A widzisz kolego bo z myśliwymi jest tak jak z rolnikami jeden dba o środowisko i wypryskuje resztki oprysku na pole , a drugi wylewa do rowu i śmieje się z pierwszego . Jeśli wziąć pod uwagę prawdziwe myślistwo , wsiedlanie ma sens, dla odbudowania populacji ,zazwyczaj na takim terenie przez parę lat nie poluje się na tą zwierzynę. Czasem sobie myślę- może by tak wsiedlic wilka ?.Tylko kto zajmie się Bobrami, Żurawiami(nowy duży szkodnik dla kukurydzy) hmm ,może wilki te bobry zjedzą ale co z Żurawiami ????? .....Dać wszystkim broń ,zezwolić na odstrzał wszystkiej zwierzyny .?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 19, 2016 · Zgłoś post Kiła na to nie pójdzie, żebyśmy mieli broń. To jest zarezerwowane tylko dla takiej "elity" jak oni. Więc może lepiej te wilki. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 19, 2016 · Zgłoś post A widzisz kolego bo z myśliwymi jest tak jak z rolnikami jeden dba o środowisko i wypryskuje resztki oprysku na pole , a drugi wylewa do rowu i śmieje się z pierwszego . Jeśli wziąć pod uwagę prawdziwe myślistwo , wsiedlanie ma sens, dla odbudowania populacji ,zazwyczaj na takim terenie przez parę lat nie poluje się na tą zwierzynę. Czasem sobie myślę- może by tak wsiedlic wilka ?.Tylko kto zajmie się Bobrami, Żurawiami(nowy duży szkodnik dla kukurydzy) hmm ,może wilki te bobry zjedzą ale co z Żurawiami ????? .....Dać wszystkim broń ,zezwolić na odstrzał wszystkiej zwierzyny .?? I wtedy zaczęła by się rzeź. U niektórych na polu to nawet krety by nie przeżyły. Sąsiad właśnie sprzedał pszenice o pięć zyli drożej - do odstrzału, baba jakaś markotna od rana - do odstrzału, sołtysa pies drugą noc z rzędu wyje - do odstrzału, miastowy przyjechał po jajka i się targuje....... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 19, 2016 · Zgłoś post Kiła przyjechała szacować i mi się nie zgadza - do odstrzału... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 19, 2016 · Zgłoś post Istna rzeź niewiniątek ;D. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach