gom

Pogoda

5,928 posts in this topic

U mnie też nic. Po sąsiedzku jęczmień i owies mają już żółte place - żniwa blisko.

@arszczecin za późno, ktoś skosił Bóg wie kto. Znajomy prosił żeby zostawić a jak przyjechał było już po ptakach. Tymczasem od zachodu idzie chmura, widać że deszczowa ale opad z niej jeśli będzie to raczej rosa

To już jest tragedia nawet nikt nie wierzy że popada

Był wieczór idą chmury a sąsiedzi jadą z opryskiwaczami

coś mży, ale jak uleci 1mm to bedzie wiele

U mnie też ale 0,1 mm nie będzie, nawet kurzu nie zmyło

Spadło w kilku ratach ok 0,5 mm. Żaden deszcz, a za to skutecznie przeszkadza.

O której wstajecie?tu nawet porządnych chmur brak-tylko wiatr

Jak dobrze śpię, to przed 6, a jak nie mogę spać, to jak tylko coś widać na dworze.

Całe 4 mm spadły. Ale to ledwo górę zmoczyło, głębiej nic nie dojdzie, a teraz wiatr będzie ładnie to obsuszać.

Coraz więcej żółtych zbóż naokoło się pokazuje.

Czyli tak,jak mój 1,5 roczny szkrab :) -a my razem z nim...idą chmury burzowe,może będą łaskawe

Paluczanin, teraz :)

U mnie pada non stop od wczorajszego wieczora. Non stop lekki deszcz.

Kuku mi w zeszłym tygodniu zmarzla...

I NIC!!!-nawet teraz,a KUKU to nam wysycha powoli-o burakach nie wspominać,leżą jak w środku sierpnia,a umowa kontraktacji nieubłagana...

A co ja mam powiedzieć? Piękna pogoda dla grillowiczów. Nic nie zapowiada deszczu. Miastowe się cieszą. U Was na zachodzie to chociaż jak mówią w pogodzie, że będzie padać jutro to pada lub maksymalnie pojutrze. U nas jak prognozy przewidują deszcz na jutro to najczęściej trzeba się spodziewać tego deszczu na trzeci dzień bo dla meteorologów wschód to Warszawa a ja to prawie Białoruś i zazwyczaj front przechodzi nocą z badziewnym opadem ale w całej Polsce pada a na krańcach wschodnich to już nieważne bo to Polska B

Polska Ą i spadło UWAGA!kilka kropel(widoczne na zakurzonej przyczepie)mamy podobny problem z prognozami,w skali makro?północ deszcz-południe słońce..zaliczamy się do południa....zachód mokry-wschód suchy,leżymy na wschodzie itd.a jak ogląda się prognozę POLSATu to już zupełny galimatjas

Od 15 w 3 godz nasiapilo 7 L, a ile spadło przez noc i dzień okazuje się że nie wiem, dziurawy deszczomierz powyżej 15

Ciekawe co agromatik powie, Tak blisko A jak inaczej z wodą...

A widzisz, jednak da się popsuć deszczomierz. Tymczasem mój nowy stoi sobie i czeka na wodę. Jak jej nie zobaczy to za rok się kupi nowy. U mnie deszczomierz wytrzymuje sezon od paru lat bo jest tak sucho, a Wy mówicie o suszy...