Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post Ok chlopaki a czym prysnac jak jeszcze dtr'ka bie wyskoczyla na wierzch, ale pod slonce widac zmiany? T2 jeszcze nie robione Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post OK już wiem, propikonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post Czy warto jeszcze zastosować oprysk na pszenżyto zimowe, jeżeli się wykłosiło. a jest zarażony przez grzyb ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 (edytowany) · Zgłoś post 2 godziny temu, maslak88 napisał: niestety nie mam, ale tam jest triazol, a triazole działają interwencyjnie No to po tym całym biciu piany wracamy do tego co proponowałem na początku - czyste epo np. safir - nie zrujnuje go finansowo a może pomóc . @ejcz wybrałeś jeden z najsłabszych jeśli nie najsłabszy triazol Edytowano Czerwiec 6, 2017 przez witch5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post @witch5 to jest dodatek do epoksykonazol+nentiopirad z chlorotalonit ktore mialy isc na T2 i teraz jak widac poczatek DTR polecono dorzucic wlasnie propikonazol 0,3/ha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 (edytowany) · Zgłoś post czyli vertisan czy treoris z dodatkiem to już inna bajka Edytowano Czerwiec 6, 2017 przez witch5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post Soprano i Aylora, jestem gotowy do ataku tyloo ten cholerny wiatr! Ogolnie to chcialem ominac T2 bo bylo czysciutko, to teraz będzie mniej czysxiutko i drozej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 6, 2017 · Zgłoś post 1 godzinę temu, Stanis napisał: Czy warto jeszcze zastosować oprysk na pszenżyto zimowe, jeżeli się wykłosiło. a jest zarażony przez grzyb ? nie warto, tylko powinieneś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post Panowie moje pszenice też mają oznaki beunatnej plamistości kris mniejsze od kilimanjaro Przypuszczam że to efekt zimnych i mokrych warunków oraz spóźnionego pierwszego zabiegu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post U mnie tak samo jak u @barts - a pod słońce widać przebarwienia, ale jeszcze na wierzch nie wyszło ,. A kiedy jest najlepszy moment na zabieg t3 ? u mnie pszenica te pierwsze kłosy co wyszły zaczynają już sporadycznie kwitnąć , bo tak w ogóle pszenicę można pryskać w czasie kwitnienia ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post Z początkiem kwitnienia tak twierdzi dr Bruderek, wtedy jest infekcja fuzariozy, pszenicę można pryskać w czasie kwitnienia bo gdy wychodzą pylniki to już jest w środku zapylona, żyta nie można i pszenżyt żytopodobnych bo one pylą na zewnątrz 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post Ok dzięki . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post Nie wiem jak tam daleko Wasze kłosy ale jutro pojadę tą z Ragt u sianą we wrześniu . Hondia z października jeszcze poczeka . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 (edytowany) · Zgłoś post Dziś t3 z przymusu mam nadzieję że to ostatni zabieg skagen wygląda b. dobrze ale też widać pierwsze oznaki dtr. A kilimanjaro, myślę że moja przygoda z nią kończy się w tym roku. Zobaczymy w weekend na dniach rolnictwa co nowego zaprezentują na poletkach pokazowych. Edytowano Czerwiec 8, 2017 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 (edytowany) · Zgłoś post u mnie Kilimanjaro dopiero co kłosy wyszły ze 4 dni temu, tydzień temu poszło T2 i na razie jest czysto, więc na T3 mogę jeszcze poczekać Edytowano Czerwiec 7, 2017 przez maslak88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post A powiedz mi kiedy i co dałeś na T1 bo chyba u Ciebie jednak lepiej to wygląda z kilimanjaro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 (edytowany) · Zgłoś post @Daymon na co się w końcu zdecydowałeś / Epo ? Zrobię fotki to pokażę wam różnice - ta sama odmiana ten sam termin i tech. ale jedna po pszenicy druga po cebuli . Jedna z kłosami na wierzchu drugiej się jeszcze nie śni kłosić . Edytowano Czerwiec 7, 2017 przez witch5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post To ile żeś tej cebuli napie...lił :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post Jak to w cebuli - do oporu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 7, 2017 · Zgłoś post @jarki na T1 dałem tylko prochloraz, na T2 poszedł duett star, a termin T1 musiałbym sprawdzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2017 · Zgłoś post @witch5 Dałem epo (Rubic) i do tago Soligor ( samego protiokonazolu nie mieli) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2017 · Zgłoś post 7 godzin temu, maslak88 napisał: @jarki na T1 dałem tylko prochloraz, na T2 poszedł duett star, a termin T1 musiałbym sprawdzić ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2017 · Zgłoś post @Daymon W soligorze to tego protio.... jest tyle co kot napłakał w stosunku do ceny . Szkoda ze nie pomyślałeś o prosaro . Tak czy inaczej powinno zabezpieczyć pozostałą powierzchnie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2017 (edytowany) · Zgłoś post No wiem. Soligor akurat miałem bo miał iść zamiast artey i chciałem go wykorzystać. U nas spore porażenie dtr-em u niektórych całe pola jak u mnie na zdjęciach,wszystko zależy od odmiany. Edytowano Czerwiec 9, 2017 przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 8, 2017 · Zgłoś post Jak myślicie wstrzymać się jeszcze z t3 , ponad dwa tygodnie poszło t2 . Pszenica dopiero zaczyna kwitnąć tam gdzie słabsza to bardziej ale są jeszcze kłosy co dopiero wychodzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach