Napisano Czerwiec 15, 2018 · Zgłoś post Jesli to sa choroby podstawy to ja nie wiem czym to chronic zeby bylo dobrze bo poszlo z gornej polki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 15, 2018 · Zgłoś post Nawet najlepsze środki mają skuteczność chyba koło 60 % jak się trafi w punkt, najbardziej zdradzieckie jest to ze wyglądało dobrze i na ostatniej prostej wyskakuje Mijający sezon sprzyjał tego typu chorobom, cała jesień mokra, zimna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 15, 2018 · Zgłoś post To moze na jesieni trzeba jeszcze wyczyscic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 15, 2018 · Zgłoś post I tak się tego nie opanuje jedynie można ograniczyć, na razie nie jest źle gorzej jak zaczną pojawiać się całe place Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 15, 2018 · Zgłoś post Przedplony ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 15, 2018 · Zgłoś post Pszenica po rzepaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 15, 2018 · Zgłoś post Przedplon jest jedynie kolejnym czynnikiem ograniczającym, taki mamy rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 24, 2018 · Zgłoś post Pamiętacie mój oprysk na poranną rosę (ten po lekach od @ikcomasa) Dziś jestem przekonany o jego skuteczności oczywiście pomijając mozaiki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 25, 2018 · Zgłoś post 1 godzinę temu, przem napisał: Przy Kili zrobić dobra ochronę na DTR i powinna się odwdzięczyć w plonie. Czy Twoim zdaniem da się to zrobić triazolami ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 27, 2018 · Zgłoś post @jarki Najlepszy triazol do zwalczania DTR to protiokonazol ZLW+++ albo propikonazol ZLW++ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 27, 2018 · Zgłoś post Tak też myślałem bo zawiodły mnie epoxy i tebu W tym roku chciałem od bayerantów ale wyszło inaczej ŹLE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2018 · Zgłoś post Kto ma jęczmień zajrzeć na pole. Czas na zabieg czyszczący, pojawiła się plamistość siatkowa lecim tebukonazolem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 19, 2018 · Zgłoś post Oj robi się nieco za zimno na skuteczność triazoli Może lepiej powiedzmy tiofanat metylowy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Październik 22, 2018 · Zgłoś post Drogo się robi, poza tym robiłem na 15 stopni. 170g tebukonazolu - koszt na ha 30 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 24, 2019 · Zgłoś post Macie już zaplanowaną strategię ochrony na ten rok ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post Pytanie co będzie dostępne ze środków, ponadto u konkurencji straszo podwyżkami chemii :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post Po pierwsze muszę przyspieszyć T1 w Kilimanjaro mam nauczkę Co w pozostałych odmianach chyba jednak nieco później Odnośnie substancji jeszcze nie myślałem czy coś zmieniać Kolega wyżej słusznie zauważył że mogą być problemy Zobaczymy co nam zaproponują @przem znając Ciebie :) Masz już pełną głowę pomysłów :) :) SŁUCHAMy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post U mnie dostawca mówił w tym tygodniu że ponoć około 15% podwyżki mamy murowane(cenniki będą dopiero w pierwszym tygodniu lutego a po inne lata ceny już wiedziałem po 6 stycznia) Posłucham mądrych ludzi i skuszę się na T0 w pszenicy. Myślałem nad Topsinem w dawce 1L na początku kwietnia(dobrze działa w niskich temperaturach) Przed śniegami jak pobierałem próbki gleby i chodziłem po polach lustrowałem również pszenice kolegi sianą we wczesnym terminie tj. 22 września pryskaną na jesieni "grzybówką" to powiem Wam lepiej wyglądała.Z resztą nie cuduję. Na T1 prochloraz + propikonazol(ostatni rok w sprzedaży)+ fenpropimorf. T2 Adexar Plus 1,25L, T3 jeszcze nie wiem, myślę nad pól dawki tebukonazolu + trochę prochlorazu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 25, 2019 · Zgłoś post Jeśli masz wyrośniętą i zauważyłeś jesienią porażenia Myślę że tiofanat metylowy to gobry pomysł wczesną wiosną Pisaliśmy o tym już kiedyś i będzie przystępnie cenowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2019 (edytowany) · Zgłoś post PRZEM możesz podać dawki na T-1 Edytowano Styczeń 26, 2019 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2019 · Zgłoś post @miwigos405 gram Prochlorazu, 100 gram propikonazolu i 300 gram fenpropimorfu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2019 (edytowany) · Zgłoś post To T-1 i T-2 ile wychodzi na hektar netto Mikstura na T-1 lepsza od capalo Edytowano Styczeń 26, 2019 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2019 · Zgłoś post 16 godzin temu, jarki napisał: Jeśli masz wyrośniętą i zauważyłeś jesienią porażenia Myślę że tiofanat metylowy to gobry pomysł wczesną wiosną Pisaliśmy o tym już kiedyś i będzie przystępnie cenowo A tiofanat w ogole nadaje sie na t0? on nie jest przeciwko fuzariozom? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2019 · Zgłoś post ceny brutto z 2018 roku T1 -99,45 zł + (w tamtym roku do tej ceny dodawałem jeszcze 62 gramy epoksykonazolu w cenie 38,85 zł) T2 - 156 zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Styczeń 26, 2019 · Zgłoś post @barkas według HGCA lipa a to z ulotki topsinu "Łamliwość źdźbła zbóż, fuzaryjna zgorzel podstawy źdźbła i korzeni, mączniak prawdziwy zbóż i traw" Sam nie wiem bo nigdy tak szybko nie dawałem Ale Kolega @przem na pewno nie strzela na oślep :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach