Napisano Marzec 17, 2019 · Zgłoś post @miwigos drogo ale dość wypasiona ta bayeranckia ochrona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 17, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Protiokonazol ok ale ta trifloksystrobina szału nie robi. Idealny środek na T1 to byłoby protiokonazol+cyprodynil Edytowano Marzec 17, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 17, 2019 · Zgłoś post Cudów się nie wymyśli bo to bayer Oni twierdzą że rolnik jest tak głupi że sam nic mądrego nie wymyśli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2019 · Zgłoś post Dzieki za podsumowanie, LOKIZOM pakiet 10 delaro +15 variano 3500 netto - bon paliwowy 150 - dodatek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2019 · Zgłoś post 335-do hektara za dwa zabiegi to to nie jest tanio ale są to dobre zabiegi na pewno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2019 · Zgłoś post Widzę panowie że po taniości w tym roku ( ͡° ͜ʖ ͡° ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2019 (edytowany) · Zgłoś post 20 zł jeszcze odejmij na bonus,podobne bezpiecznie można z dawką zejść o 10 %,ja wole nie ryzykować ,bo presja jest z jesieni,może drugi zabieg obniże jeśli pójdzie na trzeci prosaro Edytowano Marzec 18, 2019 przez miwigos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2019 · Zgłoś post Przy tych cenach idę w średnio intensywną uprawę. Azot drogi, fungi drogie. Wysokie nawożenie azotem i retardanty badzo obniżają zdrowotność, a w suchych latach różnica nie rekompensuje kosztów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 18, 2019 · Zgłoś post Tradycyjnie ochrona fungicydowa będzie podzielona na trzy części Pierwsza i ostatnia raczej na średnim poziomie bo mam dobre stanowiska Druga musi być nieco droższa bo strobi jest konieczne niestety inaczej się nie da Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2019 · Zgłoś post Jaki koszt przewidujesz i czym jeśli nie tajemnica Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2019 · Zgłoś post Nie mam jeszcze pomysłu na ochronę pszenicy tylko ogólnikowo Ale pozostało mi trochę fungi z ubiegłego roku prochloraz+fenpropidyna Pierwszy na łamliwość i początki septoriozy drugi na mączniaka Trzeba by coś dołożyć wzmocnić i myślę że jakimś triazolem propiko/tebu Jakiś inne propozycje w dobrych pieniądzach ?!? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2019 (edytowany) · Zgłoś post Ja dokładnie tak samo, resztki wypruskuje propikonazolu, fenpropimorfu, prochlorazu i Capalo żeby na przyszły rok nic nie zostało prawie jak w Media Markt czyszczenie magazynów Edytowano Marzec 19, 2019 przez lokizom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2019 · Zgłoś post LOKIZOM ty nie masz 10 ha żeby wypryskać resztki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2019 · Zgłoś post No nie trochę podomiawalem ale w ten sposób żeby wszystko zeszło. Żyto dostanie tylko prochloraz+fenpropimorf na T1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2019 · Zgłoś post Mam jeszcze pozostałą mi pikoksystrobinę nawet sporo na T2 Ale nie mam kompleksu małego :D ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2019 · Zgłoś post Ale Wasze 10 ha jak moje 30 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 19, 2019 · Zgłoś post Nigdy nie pisałem ile hektarów posiadam czy też uprawiam :) A jeśli chodzi o małego ;) to zapytajcie kobiety :d W moim przypadku już wielokrotnie pisałem że ma być rozsądnie cenowo Do acanto dojdzie prawdopodobnie epoksykonazol a może coś z protiokonazolem 1 osoba lubi to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 26, 2019 · Zgłoś post Czyszczenie zapasów czyszczeniem ale jednak trochę mi braknie Tak sobie myślę żeby dokupić tiltu tylko czy nie jest za słaby na T1 ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2019 · Zgłoś post Coś byś musiał dołożyć do tilta na podstawę źdźbła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2019 · Zgłoś post Tak dokładnie do tilta dokupiłem prochloraz myślę że 0.75 wystarczy Natomiast tilt pójdzie w pełnej dawce tak powinno być ok Na marginesie szkoda że po tylu latach propikonazol wycofują W tej drugiej opcji fenpropidyna+prochloraz zrobię tak samo z propikonazolem Podobno u kurków można jeszcze kupić sam propikonazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2019 · Zgłoś post w A-M też można kupić propikonazol, ale zapasów nie bede robił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2019 · Zgłoś post Chciałem dać boogiego na T1 ale jak zwykle solo nie ma :( prochloraz drogi że jego opłacalność pod znakiem zapytania Nie ma czym pryskać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2019 · Zgłoś post Bayerowskie wynalazki za grube $$$ chcesz kupić a gadasz że prochloraz drogi :D Ja tam mam to w CZTERY litery tak czy siak trzeba trzy razy pryskać Na drugi dam strobi i epoksykonazol pewnie coś jeszcze dołożę A na koniec jakieś dwa triazole i bedzie git jak zwykle Trochę się martwię o DTR ale myślę że propikonazol da radę W przyszłości będzie trzeba coś wymyślić tylko czy w tej cenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2019 · Zgłoś post Za sam efekt oprysku warto, pole ładniej wygląda chwile po jak po cryxie, jakby łan nawoskować :D i fungicydowo też potężnie Ma t2 elatusa weż sobie cena przystepna :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 27, 2019 · Zgłoś post Zmień se płodozmian to też zaoszczędzisz a nie dorabiasz koncerny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach