Napisano Luty 25, 2021 · Zgłoś post a jakie dawki Priaxora i epoksykonazolu? Litr Priaxora i 0,6 l Epo (125g/l)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 25, 2021 · Zgłoś post No to jest już wtedy ful wypas. Jeśli zbierasz 8+ to może warto, inaczej to można trochę przyciąć dawki albo dac samego Priaxora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post Co to za dawki od 0,75 do 1,5l.Ta niższa to w mieszaninie?Z czym to mieszać,bo epoksy nie zdobędę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post Zamiast wspomnianego epoksykonazolu każdy inny triazol będzie ok W składzie priaxora jest strobiuryna czyli typowo na T2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post a z czym na T1 lecicie? już wybrane? Boogie, Delaro, Unix z Ternem czy może RevyFlex? Co lepsze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post Jak co roku morfolina na 100% pewnie + prochloraz i resztki propikonazolu Co zamiast tego ostatniego jeszcze nie wiem raczej inny triazol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post Input triple na późno siane delaro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post Jeszcze nie mam cen to jeszcze nie wybrałem konkretnie. Z T1 mam największy problem; zastanawiam się nad Delaro, Input 460 lub inne wynalazki z bayera albo mieszanina prochloraz + fenpropidyna + protiokonazol. na T2 będzie 1L Priaxor + protiokonazol lub Myreso Pra (0,5-0,8l/ha) mefentriflukonazol a na T3 sam tebu lub tebu+prochloraz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 26, 2021 · Zgłoś post Gdzie to w mojej okolicy dostać? Trza będzie Kurkę odwiedzić przed Wielkanocą.Wykluczyć czego nie mają(priaxor mieli). @jarki ten sam program ochrony w przypadku Killimanjaro po Killimanjaro? Bo mnie to nie minie.Jak i siew w pierwszej dekadzie listopada. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 27, 2021 · Zgłoś post Dręczy mnie to pytanie od samego początku i powiem Ci że odpowiedzi nie mam Z jednej strony wiadomo że choroby podsuszone w większym nasileniu Z drugiej strony czy na tyle żeby dodatkowo coś dodawać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 27, 2021 · Zgłoś post A trzeba było dobrze zaprawic.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Luty 27, 2021 · Zgłoś post Dobrze oczywiście gadasz trochę tam jesienią namieszałem Fludioksonil fluksapyroksad tritikonazol i tebukonazol Czy to wystarczy pojęcia nie mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2021 · Zgłoś post Na niektórych polach jest sporo pleśni. Jakiś zabieg czyszczący by się przydał chyba jednak, co oprocz tiofanatu polecacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2021 · Zgłoś post Poważnie chcesz zaraz coś podać? Tiofanat metylowy to 80-90 zł/ha trudno taniej coś znaleźć Jeśli mieszanina żeby wzmocnić-rozszerzyć dzielenie to morfolina 37 minut temu, lokizom napisał: Jęczmień piękny, żyto średnio wygląda będą wypady, a pszenzyto na zdjęciu, raczej do przeorania. Dzisiaj zrobię test ale nie daje wielkich nadziei. U sąsiadów jest jeszcze gorzej bo siali wcześniej i gęsto Jeśli miejscami tak wygląda reszta zbóż to musisz jeszcze sporo zaczekać Musisz mieć na CO pryskać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2021 · Zgłoś post Tak tak to oczywiste że bez liści nie ma co pryskac. Niestety zapowiadane ochłodzenie nie pomoże moim zbozom Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2021 · Zgłoś post Ale będzie sporo dalej w kalendarzu może ciepłej i większy wybór ŚOR Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2021 · Zgłoś post Prochloraz + morfolina nic racjonalnego działającego w niskich temperaturach nie ma oraz w miarę cenowo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 1, 2021 · Zgłoś post Np. fossa którą od kilku lat dawałem z propikiem efekt zadowalający był Ale mimo wszystko 5°C to moim zdaniem za mało ale 10 już będzie ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 3, 2021 · Zgłoś post Plan 2021 na razie tylko dwa zabiegi bo nie wiem co dalej T1: Fenpropidyna 380g, Prochloraz 345g, Tebukonazol 200g T2: Piraklostrobina 140g, Epoksykonazol 100g, Protiokonazol 150g Co dalej pojęcia nie mam zależy od pogody może jeszcze T3 i T4 ?? A może tanie T3 tebu/tiofanat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2021 · Zgłoś post Pytanko delaro czy priaxior jest lepszy na t2? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2021 · Zgłoś post delaro na t1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2021 · Zgłoś post a Priaxor na T2 + ewentualny triazol (tebu/protiokonazol). Opryski na pszenicę wybrane: Jak będą warunki to zrobię zabieg czyszczący 0,4L Corbel, na T1 0,9L Delaro, T2 Revysky w dawce 1-1,2 + 0,4 azostrobiny 250 wszystko zależy do pogody. T3 samo tebu lub z dodatkiem prochlorazu. lub 0,5 L AsPik 250EC ( tebu + protio) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2021 · Zgłoś post T1 - proline max 0,75 +tonki 0.1 +canopy 0,8 +li 700 0,5 . Ostatnie lata capalo najczęściej robione. Czy warto zmienić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 10, 2021 · Zgłoś post Widzę kombinacja Agrii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Marzec 11, 2021 · Zgłoś post Artemis w dawce 2l zobaczymy co wyjdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach