Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Pszenica przekwita ,troszke popadało ,czas na T3, póki nie za gorąco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post W "pełnym"słońcu? To nie wyparuje w atmosferę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Ten tydzień a raczej wieczory w tym tygodniu mogą być ostatnim czasem na T3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Jaki jest cel pryskania na T3,skoro objawów klinicznych brak. W perspektywie +33°C i więcej.Wilgotność powietrza pewnie niska i łan wczoraj w chłodzie wiatrem przewijany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Potencjale zagrożenie fuzariozą obecnie wynosi 100 % Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Dokładnie @miwigos wyjścia nie mamy trzeba wieczorami pryskać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post @miwigosna jakiej podstawie taką teoria?bo @jarki mi nie odpowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Chłopy zostanie mi azoksystrobi bo szkoda jej lać tam gdzie był przeznaczony I teraz wiem że piszę na przekór sobie i wszystkiemu co logiczne ale.... Jak by ją dać dla tej ładnej pszenicy ma ktoś doświadczenia To co teoretycy piszą wszyscy wiemy ale z życia ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Wez Ty ja schowaj na za rok. Ja w tym roku tez sporo zanioslem do magazynu. Ale pewnie konczysz z grochem i temu taki dylemat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Przecież @ansu publikował badania,że nie działa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post @jarki Strobiluryny nigdy nie dajemy na T3 ponieważ zwiększają ilość DON w ziarnie Badania UP w Poznaniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 14, 2021 · Zgłoś post Wszyscy wiemy że triazole mają zupełnie inne działanie od strobiuryn Te pierwsze niszczą grzyby na i w liściu natomiast strobi przy pomocy triazoli Przez długi czas nie pozwolą na zasiedlenie się chorób zwłaszcza liści Czy to jest ważne myślę że nie podlega wątpliwości to liście dają plon Wracając do strobiuryn i ich wpływu na mikotoksyny pewnie jest wpływ Kiedyś szeroko się mówiło o wpływie na liczbę opadania pszenicy Ta liczba jest związana z porastaniem i procesami życiowymi w ziarniakach Ale wystarczy przecież dobrze przewentylować suche zboże i po problemie Ja też nie jestem w pełni przekonany do tego zabiegu dlatego pytam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 15, 2021 · Zgłoś post Dziś można powiedzieć były idealne warunki dla zabiegów fungicydowych Pryskam i nikogo nie widzę dziwne to bo idą upały czy te chmurki wystraszyły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 16, 2021 · Zgłoś post Ludzie są realistami.Może dzięki temu ocaleją Ś.O.R. Nie pryskam i nikogo nie widzę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Czerwiec 21, 2021 · Zgłoś post 3 godziny temu, ansu napisał: W dzień 30C, a nad ranem 15C. Rosa aż płynie. Ciekawe jakie grzyby lubią takie warunki 2 godziny temu, miwigos napisał: Chyba fuzarioza Kłosy pokrywają się nalotem w warunkach wysokiej wilgotności Głównymi przyczynami są zainfekowane resztki pożniwne w wadliwym zmianowaniu Ale również zbyt gęsty łan i źle zbilansowane nawożenie oraz materiał siewny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 · Zgłoś post Jak długo trzyma mieszanina difenokonazol+tebukonazol+azoksystrobina :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 · Zgłoś post Raczej septorioza plew atakuje, obecnie dojrzałość mleczna i 2-3 liście zielone, oraz dużo wody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 · Zgłoś post Nie wszędzie flagowy zielony ,podflagowy zielony na 30% pola Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 · Zgłoś post U mnie siano od korzenia aż po kłos,bo bez zabiegu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 · Zgłoś post ... o tej porze to raczej efekt placebo atakuje no chyba że ktoś sial pszenicę w listopadzie albo pryskał 5 razy od grzyba... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Miałem kiedyś taką Panią doktor mawiała pomoże nie pomoże zaszkodzić nie może To było o lekach homeopatycznych czy tu mamy o tym mowę ? Edytowano Lipiec 3, 2021 przez jarki Połączenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 · Zgłoś post Tu jest potencjał.zazdroszcze pogody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 · Zgłoś post Sugerujesz parskanie na pamięć? Moja Kilimandżaro najgorsza że wszystkich odmian. Dobrze,że kończę gospodarzenie 25lat przed emeryturą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 (edytowany) · Zgłoś post Sugeruję pryskanie z głową Zastanawiam się co pokaże ta odradzana mieszanina Edytowano Lipiec 3, 2021 przez jarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 3, 2021 · Zgłoś post To też uczyniłem!NIEopryskałem z głową,bo susza. Te fungicydy to faktycznie taka homeopatia.Pogoda podpasiła i tyle..."W czerwcu się okaże,co nam Bóg da w darze!" ...i teraz się będziesz chwalił wszem i wobec.Dlaczego nie dodasz fotki pszenicy po pszenicy,albo na piachach? @lokizomalbo @Marecki nie mają oporów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach