Napisano Lipiec 4, 2023 · Zgłoś post Robiłem 9 dni temu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2023 · Zgłoś post Nic nie robię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2023 · Zgłoś post U nas to już do żniw przygotowania a nie w głowie pryskanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2023 · Zgłoś post Teraz to już musztarda po obiedzie. Robiłem 10 czerwca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 4, 2023 · Zgłoś post Dnia 4.07.2023 o 00:44, jarki napisał: Robiliście po tych deszczach zaległe T3 w zbożach? Tu paru wyjechało co prawda do końca nie wiem z czym ale... Jakoś gwałtownie te zboża zrobiły się blade Ja się bardziej pytam czy zabieg mógł zaszkodzić??? Nie pytam czy pomógł bo to pewnie że NIE w naszej sytuacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2023 · Zgłoś post 10 godzin temu, przem napisał: Teraz to już musztarda po obiedzie. Robiłem 10 czerwca Wtedy u mnie nie padło i było sucho, miałem nie robić ale opady 90 mm przekonały mnie do zabiegu , teraz bym juz nie robił , żniwa przełom lipiec/ sierpień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 5, 2023 · Zgłoś post 22-23 maja zakończyłem na T2 Niestety ale to bya jedynie słuszna decyzja Tydzień później nawet z odżywek zrezygnowałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 6, 2023 · Zgłoś post To teraz masz liśie zielone czy suche w pszenicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 6, 2023 · Zgłoś post Dnia 5.07.2022 o 23:12, jarki napisał: Po tym co ostatnio widziałem w Kuj-pom u mnie jest dobrze Jeśli zielone rozumiesz takie jak miałem rok temu to NIE Mało taka nie była tydzień dwa ani trzy temu Zdjecie jak widac rowniez z 5 lipca Oczywiście najlepsze miejsca dołki gliny Gdzie kiepsko to już 2,5 tygodnia temu było żółto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 7, 2023 · Zgłoś post Bierze sie ogół , skąd mam wiedzieć ile jest dobrej a i ile kiepskiej, ta jest ładna , ja na 8 licze , rzepak jak da 3,5 to będzie dobrze, żniwa zweryfikują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano Lipiec 7, 2023 · Zgłoś post Widać jaka susza ;-) Kilkadziesiąt kilometrów ode mnie pszenicę już ćwiczą a tu zielono i kłos przy kłosie z tendencją do legów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 24 Kwiecień · Zgłoś post Panowie co szło na T1 i jak trzyma bo widzę rude pola Ja dopiero tydzień po więc trudno cokolwiek powiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 24 Kwiecień · Zgłoś post Na 1 ha pszenicy jeszcze stary Wirtuoz, ostatni litr. A na resztę pszenicy i na jęczmień ozimy 160g protio+40g proquinazidu+300g fenpropidyny. Czyli 0,8 Wirtuoz pro +0,4 Umbreta. To tak oszczędnie bo plan był że zamiast fenpropidyny, cyprodynil ale musiały cięcia nastąpić. A i jak robiłem to T1 to było ciepło stąd się dałem namówić na ten protiokonazol. A zboża jak zboża. Blade bo zimno. A to czemu rude u was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 24 Kwiecień (edytowany) · Zgłoś post U mnie jeszcze nie robione i zielono ale to zasługa późnego siewu, zmianowania i zimna. U sąsiadów zboża po zbożu, wcześniejsze siewy, nigdy nie pryskane od grzyba, nasiona dawno nie wymieniane to zboża kosmicznie rude. Przyczyną brązowienia roślin może być też nadmierne uwilgocenie gleby. U mnie jak się ociepli to pójdzie Turbo Pak w obniżonej dawce bo dodaję propikonazol. Edytowano 24 Kwiecień przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 24 Kwiecień · Zgłoś post Zgadza się i nawet bym powiedział że nieco słabo ten pak ale z DODATKIEM ok Wirtuoz to też już nie to bez prochlorazu choć triazol raczej lepszy ale droższy U mnie wiele lat sprawdzało się morfolina tebukonazol i właśnie prochloraz Jak widzicie skuteczność proquinazidu w porównaniu do morfolin ? Odnośnie presji chorób to bym się nie łudził że zimno zatrzymuje Natomiast mokro wspomagania grzyby i osłabia rośliny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 24 Kwiecień (edytowany) · Zgłoś post To że zboża robią się rude , stawiam na zimne noce . U mnie trzy noce z przymrozkami wczoraj -6. Dzisiaj już mocno widać jak się robi na polach rudo Edytowano 25 Kwiecień przez ikcomas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 24 Kwiecień · Zgłoś post U mnie po niedzieli pójdzi T2, dziś 4 tyg. po T1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 24 Kwiecień · Zgłoś post Na T1 dawałeś Boogie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Kwiecień · Zgłoś post @sapek2 pisał o starym Wirtuozie a więc ten z prochlorazem. Od bardzo dawna mój T1 oparty był właśnie na prochlorazie i tebukonazolu, potem tebukonazol zamieniłem na fenpropidynę bo tebukonazol zostawiałem sobie na ewentualne T3. Teraz T3 to tylko tebukonazol bo niby co innego? Topsin (tiofanat metylowy) wycofany. Proponuję zabrać jeszcze tebukonazol, fenpropidynę, propikonazol, metkonazol... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Kwiecień · Zgłoś post T3 tebukonazol z metkonazolem zawsze daje 14 godzin temu, lokizom napisał: Na T1 dawałeś Boogie? Input triple , a u Ciebie co szło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Kwiecień · Zgłoś post Różne opcje ale najwięcej Boogie i Duet na Start. Trochę protio+pr.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Kwiecień · Zgłoś post Jeszcze idzie kupić boogie ile kosztuje 15 litrów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 25 Kwiecień · Zgłoś post Widzę że Panowie od początku grają na wysokie stawki Ja obstawiam tradycyjne nisko żeby się nie przejechać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Kwiecień · Zgłoś post Taaaa będziemy grać o wysokie stawki, nawozić i pryskać na bogato, a później Amix będzie pisał, że narzekamy na brak opłacalności, ale w uprawy dajemy na full wszystko :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Napisano 26 Kwiecień · Zgłoś post Ja licze że będzie konsumpcja , jak co roku i że po 800-850 sprzedam, więc wszystko robie jak najlepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach